FB pixel TP pixel
Potvrzeno! Fantasy Jeho temné esence dostane od HBO i finální třetí řadu © TMDB

Potvrzeno! Fantasy Jeho temné esence dostane od HBO i finální třetí řadu

Skvělá zpráva! Velkorozpočtové seriálové fantasy Jeho temné esence, které spolu koprodukují britská veřejnoprávní televize BBC a americká kabelovka HBO, dostane k potěše fanoušků i závěrečnou třetí sérii.

Filmové novinky

Spolupráce BBC a HBO přinesla loni na naše obrazovky první řadu adaptace oblíbené fantasy trilogie Jeho temné esence od britského spisovatele Philipa Pullmana. Po odvysílání prvního dílu se zdálo, že zde máme jasný divácký hit. Ovšem bezkrevné vyprávění nepřinášelo mnoho výraznějších potěšení a příběh se spíše táhl. Diváci postupně odpadávali, až se konec první řady dovlekl k polovině počáteční sledovanosti, která byla ovšem stále nadprůměrná. Druhá řada, která byla jistá, protože se natáčela zároveň s tou první, měla rozseknout, jestli se HBO i BBC vyplatí financovat i tu závěrečnou třetí.

Sledovanost druhé řady v podstatě navázala na sledovanost závěrečných dílů první řady a přes mírný pokles si ji víceméně udržela, takže u seriálu zůstala početná věrná skupina fanoušků, kteří (společně s námi) hodnotili toto pokračování jako povedenější. A to producentům stačilo, aby nyní odklepli i třetí řadu, a dovyprávěli závěrečnou knihu trilogie s názvem Jantarové kukátko. Opět se tak shledáme s Dafne Keen (Lyra), Amirem Wilsonem (Will), Ruth Wilson (paní Coulterová) či Jamesem McAvoyem (lord Asriel). Natáčet by se mělo začít během příštího roku. Kdy se dostane závěrečná série i do našich obýváků se ale v tuto chvíli nedá předpovědět.

 545 zobrazení   64 se líbí
Netflix představil první ukázky z očekávaných sci-fi a fantasy novinek
Netflix představil první ukázky z očekávaných sci-fi a fantasy novinek
22.12.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Největší streamer nehodlá ve svém zvoleném vysokém tempu dávkování filmů a seriálů zpomalovat. Těšit se tak v nejbližší době můžeme na evropskou dystopickou sci-fi Evropské kmeny, tradiční dobrodružnou fantasy Světlo a stíny, cynickou komedii Smrt do roku 2020 nebo akční sci-fi výplach Za čárou.

Známe datum premiéry Snyderovy verze Ligy spravedlnosti
Známe datum premiéry Snyderovy verze Ligy spravedlnosti
18.12.2020 | Filmové novinky

Jeden z mála aktivních uživatelů sociální sítě Vero, režisér Zack Snyder, potvrdil, že jeho čtyřdílná minisérie Zack Snyder's Justice League je v podstatě hotova a potvrdil, že se jí dočkáme dříve, než se původně předpokládalo. Na HBO Max a v některých kinech se totiž objeví už v březnu.

Fantasy, thriller nebo akce. Netflix trailerově láká na své lednové hity
Fantasy, thriller nebo akce. Netflix trailerově láká na své lednové hity
15.12.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Do nového roku vstoupí Netflix opět s pestrou nabídkou titulů, s níž se bude snažit zaujmout, co nejširší okruh diváků. Těšit se můžeme na adaptaci animované fantasy Winx, mysteriózní thriller Rovnodenost či třetí řadu akčního Cobra Kaie.

Poslední šance! Zkoukněte seriálové klasiky, než z Netflixu nadobro zmizí
Poslední šance! Zkoukněte seriálové klasiky, než z Netflixu nadobro zmizí
13.12.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Tři velké popkulturní seriálové ikony setrvají v katalogu českého Netflixu pouze do konce tohoto roku. Pokud je máte ve svém watchlistu, je právě nejvyšší čas dohnat resty a dokoukat je.