FB pixel TP pixel
Nedělní destrukce Primy: Sledovanost drhne dvojité dno. A bude hůř © TV Nova

Nedělní destrukce Primy: Sledovanost drhne dvojité dno. A bude hůř

Televize Prima je jasným poraženým uplynulého nedělního večera. Zatímco v sobotu večer se televize alespoň trochu zmátořila nasazením repríz seriálu Polda, závěr týdne se stále nese v neakceptovatelných číslech sledovanosti. Televizi přitom čeká další velká konkurence.

Filmové novinky

Televizi Prima vůbec nevyšla sázka na seriál Vytoč mého agenta. Ten sice patří mezi to lepší, co komerční stanice v uplynulých měsících natočila a uvedla, diváky však seriál poztrácel hlavně po nasazení konkurenčního projektu Iveta na Nově. Zpracování osudů Ivety Bartošové aktuálně najelo na druhou řadu z 90. let a opět jasně přejelo konkurenci sledovaností přes milion diváků. Nově navíc stále skvěle funguje Kriminálka Anděl, kterou sleduje skoro 600 000 lidí.

Prima je na úplně opačné straně spektra, když Vytoč mého agenta sleduje už ustálených 241 000 diváků. Důkazem velmi slabé sledovanosti hlavního kanálu Primy je i sledovanost Zločinů z vřesovišť na Prima Krimi. Na specializovaném kanálu totiž dokázala televize zaujmout jen o 14 000 diváků méně než na svém primárním brandu. A to je hodně smutná vizitka. Přesto se zdá, že s Vytoč mého agenta se programově hýbat nebude a televize nějak překousne následující tři týdny, kdy sledovanost může jít ještě trochu dolů. S novinkou se totiž vytasí Česká televize.

Přichází Vedlejší produkt

Ta v neděli večer zakončila svůj vlastní neúspěch v podobě seriálu To se vysvětlí, soudruzi!, který skončil se sledovaností okolo 500 000 diváků (Smysl pro tumor předtím sledovalo přes milion lidí). Na druhou řadu, která již byla v přípravách, to tedy papírově úplně nevypadá. ČT nyní nasadí třídílnou kriminální minisérii Petera Bebjaka Vedlejší produkt, která by mohla být konkurenceschopná. Seriál se zaměří na detektiva Josefa z ostravského oddělení vražd, který se pokusí vyšetřit případ těsně před promlčením. A možná půjde až za hranu zákona. V hlavní roli se objeví Tomáš Maštalír a sekundovat bude Martin Hoffmann. Tady by se mohla trochu zaleknout i samotná Iveta. Prima se zdá být úplně bez šance.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / TV Nova / Voyo / Česká televize

Nejsledovanější seriál od Pána prstenů: Sci-fi hit Fallout trhá rekordy, dostane druhou řadu
Nejsledovanější seriál od Pána prstenů: Sci-fi hit Fallout trhá rekordy, dostane druhou řadu
21.04.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Amazon může být spokojený, jeho streamovací služba Amazon Prime Video zaznamenala další ohromný úspěch, když sci-fi seriál Fallout zaznamenal na platformě nejlepší výsledky sledovanosti od příchodu první řady Pána prstenů: Prstenů moci. Amazon obratem potvrdil druhou řadu. Úspěch seriálu pomáhá i videohrám, z nichž vychází.

Nejambicióznější seriál roku odhalen. Trailer Sto roků samoty slibuje velkolepou podívanou
Nejambicióznější seriál roku odhalen. Trailer Sto roků samoty slibuje velkolepou podívanou
21.04.2024 13:10:00 | Filmové novinky

Letos na Netflix dorazí jeden z jeho nejambicióznějších projektů v Latinské Americe v podobě seriálové adaptace slavného románu Gabriela Garcíi Márqueze Sto roků samoty. V nové upoutávce nahlédneme do mytického Maconda a užijeme si vizuálně působivé záběry.

Nová sci-fi Netflixu je naprostá žumpa. Kritici Rebel Moon 2 cupují na kusy
Nová sci-fi Netflixu je naprostá žumpa. Kritici Rebel Moon 2 cupují na kusy
19.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Již první díl epické ságy Zacka Snydera Rebel Moon s podtitulem Zrozená z ohně se zařadil po stránce kvality mezi tituly, které si Netflix za rámeček nedá. Zdá se ale, že s pokračováním Jizvonoška prolomil streamovací gigant nové dno.

Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne
Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne
19.04.2024 5:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix se startem prací na čtvrté řadě seriálu Zaklínač oznámila, že se fantasy adaptace díla Andrzeje Sapkowského chýlí ke konci. Tvůrci přitom původně plánovali 7 řad příběhů Geralta z Rivie.