FB pixel TP pixel
Knižní Hra o trůny se zasekla na mrtvém bodě. Martin konečně přiznal, kde je chyba © HBO / Max

Knižní Hra o trůny se zasekla na mrtvém bodě. Martin konečně přiznal, kde je chyba

Konec seriálu Hra o trůny je pravděpodobně jedním z nejnenáviděnějších zakončení televizní historie. Není tedy divu, že fanoušci stále čekají na dopsání posledních dvou knih jako na smilování. Autor George R. R. Martin ale odhalil, že nepůjde o nic snadného.

Filmové novinky 23. 8. 2024 13:00 | Filmové novinky

První díl epické fantasy ságy Píseň ledu a ohně odehrávající se v intrikami a nenávistí prorostlém Západozemí vyšel knižně v originále v roce 1996, česky o čtyři roky později. Pátý, a prozatím poslední dokončený, pak vyšel v originále téměř současně s premiérou první řady populárního seriálu HBO v roce 2011, česky o rok později. Fanoušci knižní předlohy tak mohli osm let prožívat osudy svých oblíbených i méně oblíbených hrdinů jen na televizních obrazovkách.

Konec seriálu už před 5 lety

Seriál skončil již před více než pěti lety, Georgi R. R. Martinovi však zbývá k ukončení i v knižní podobě dopsat dva romány. Vzhledem k jeho postupujícímu věku se ale čas krátí a mnoho čtenářů si klade otázku, proč mu to tak dlouho trvá a zda bude vůbec schopen knihy dopsat. Tanec s draky totiž není jeho poslední knihou, Martin je i nadále publikačně činný, s Vichry Zimy a Snem o jaru, jak by se zbylá díla měla jmenovat, to však trochu drhne.

V nedávné debatě Oxford Writers' House odhalil, proč se cítí být v psaní Písně ledu a ohně natolik zaseklý. Svůj případ ilustroval na případu čtyřdílné fantasy ságy Gena Wolfa s názvem Kniha nového slunce. Wolfe nejdříve dopsal všechny čtyři díly a až následně je zaslal nakladateli. Mohl se tak po dokončení ještě vrátit na začátek a případně upravovat. „Ke konci byl schopen vidět v první knize věci, které už se tam nehodily: takže se k nim mohl vrátit a první knihu přepracovat. A teprve když byly všechny čtyři díly hotové, Gene knihu odevzdal a série byla zakoupena a vydána,“ prohlásil pětasedmdesátiletý autor a následně dodal, že sám Wolfovi upřímně závidí. Následně ale dodal, že i tak by to pro něj bylo velmi těžké, jelikož málokdy píše příběhy s celkovým nadhledem „architekta,“ ale spíš se je snaží vytvářet zevnitř a unášet se postavami.

Dá se tak mezi řádky vyrozumět, že mu pravděpodobně sága holt trochu přebujela pod rukama a zuřiví fanoušci jej zahnali do slepé uličky. Je tedy otázkou, zda se zakončení dočkáme, ale poslední Martinovy rozhovory moc naděje nedávají.

Zdroj: Slashfillm

Reklama
Downeyho návrat k Marvelu vysvětlen. Proč hraje nového arcipadoucha zrovna on?
Downeyho návrat k Marvelu vysvětlen. Proč hraje nového arcipadoucha zrovna on?
23.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Od oznámení, že se k Marvelu vrací Robert Downey Jr., fanouškům komiksových filmů vrtá hlavou, proč zrovna herec, který po Avengers: Endgame od studia odešel a zdálo se, že se již vracet nechce. Známí insideři potvrdili, že má Downeyho angažmá jasné vysvětlení. Zároveň osvětlili motivace nového arcipadoucha, který nahradí Kanga Dobyvatele.

Nový Pán prstenů míří do kin! Trailer odhaluje válku Rohirů a počátek Helmova žlebu
Nový Pán prstenů míří do kin! Trailer odhaluje válku Rohirů a počátek Helmova žlebu
23.08.2024 7:00:00 | Filmové novinky

Už na konci srpna se dočkají fanoušci Pána prstenů nové řady seriálu Prsteny moci. Nejde však o jediný příběh ze Středozemě, kterého se letos dočkáme. Do kin totiž míří i prequel o rohanských válečnících a Helmově žlebu.

Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí
Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí
22.08.2024 15:00:00 | Filmové novinky

„Sdílejte, než to smažou.“ Takhle nějak se aktuálně internetem šíří nový trailer na jednu z nejočekávanějších sci-fi novinek letošního roku. Studio Lionsgate totiž oznámilo, že právě zveřejněnou upoutávku stahuje z očí veřejnosti, jelikož obsahuje falešné citace od slavných filmových kritiků.

Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
22.08.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Vedle užívání umělé inteligence je politická korektnost jedním z nejdiskutovanějších témat Hollywoodu, která má své zaryté zastánce i odpůrce a názory ze všech stran spektra. Hvězda Wednesday Jenna Ortega mnohé překvapila svým otevřeným názorem.