FB pixel TP pixel
Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí © Lionsgate

Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí

„Sdílejte, než to smažou.“ Takhle nějak se aktuálně internetem šíří nový trailer na jednu z nejočekávanějších sci-fi novinek letošního roku. Studio Lionsgate totiž oznámilo, že právě zveřejněnou upoutávku stahuje z očí veřejnosti, jelikož obsahuje falešné citace od slavných filmových kritiků.

Filmové novinky 22. 8. 2024 15:00 | Filmové novinky

Fanoušci Francise Forda Coppoly na jeho další režijní počin čekají již nějaký ten pátek a stále živí naději na to, že se dočkají vzniku další nadčasové podívané, která se bude moci měřit s největšími snímky Coppoly jako Apokalypsa či trilogie Kmotr. Velkou naději nyní vkládali do sci-fi dramatu Megalopolis, který by měl koncem září dorazit do amerických kin a v polovině října pak i do Evropy. Zejména pak proto, že v oficiálním traileru k filmu jeho kvalitu věhlasní kritici přirovnávali právě ke zmíněným majstrštykům pětaosmdesátiletého režiséra a scenáristy.

Jenže nakonec je všechno trochu jinak. Trailer Megalopolis nyní houfně mizí z internetu a studio Lionsgate rovněž ve svém prohlášení uvedlo potupný důvod – citace v něm zmíněné jsou pouze smyšlená fabrikace. „Lionsgate stahuje svůj poslední trailer pro Megalopolis. Rádi bychom se za tuto neomluvitelnou chybu v našem ověřovacím procesu upřímně omluvili postiženým kritikům, Francisu Fordu Coppolovi a American Zoetrope. Zvorali jsme to. Omlouváme se,“ uvedl mluvčí studia pro Variety.

Nový trailer pro hojně očekávaný snímek tak mizí z internetu ani ne 24 hodin poté, co byl veřejnosti představen. Velmi rychle se totiž ukázalo, že slova známých zahraničních kritiků jako Roger Ebert či Pauline Kael, nejde dohledat v žádné z jejich skutečných recenzí. Zatímco Lionsgate již ukázku ze svých oficiálních kanálů stáhlo, online ji stále je možné na řadě míst zhlédnout.

S výjimkou jediného případu zatím není známo, odkud falešné citace kritiků pocházejí. V případě Ebertových údajných slov „triumf stylu nad substancí“ se totiž již podařilo dohledat, že jde ve skutečnosti o slova, která ve své recenzi věnoval snímku Batman v roce 1989. Bohužel pro Coppolu i potenciální úspěch Megalopolis je toto jen další z již poměrně dlouhé řádky skandálů, které snímek ještě před jeho globální premiérou provázejí.

Zatím posledním byl až do fiaska s trailerem únik videa z natáčení sci-fi dramatu, na němž se přímo na place sám Coppola podle všeho pokouší políbit mladé dívky z komparzu. Další členové obsazení zároveň popsali jeho podle všeho „neprofesionální chování“ během produkce filmu.

Zdroj: Variety

 2 se líbí
Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
22.08.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Vedle užívání umělé inteligence je politická korektnost jedním z nejdiskutovanějších témat Hollywoodu, která má své zaryté zastánce i odpůrce a názory ze všech stran spektra. Hvězda Wednesday Jenna Ortega mnohé překvapila svým otevřeným názorem.

Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
22.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Jednou z nejzajímavějších seriálových novinek je sci-fi Temná hmota od streamovací služby Apple TV+. Ta vypráví o cestování alternativními vesmíry a u diváků slavila nemalý úspěch. Příběh se tak dočká pokračování navzdory tomu, že knižní předloha žádné nemá. Původní autor má tak volné pole působnosti.

Stallone v nejlepší roli posledních let. V drsném traileru mlátí lidi a buduje mafii
Stallone v nejlepší roli posledních let. V drsném traileru mlátí lidi a buduje mafii
22.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Co scenárista a showrunner Taylor Sheridan ve svém téměř multiversu na streamovací platformě Paramount Plus vytvoří, to je klenot a hit. Vedle serióznějších projektů vyniká odlehčená gangsterka Král Tulsy, která konečně přichází s ukázkou toho, co můžeme v druhé řadě čekat.

Hvězda The Last of Us v ohrožení. Na natáčení musela speciální ochranka
Hvězda The Last of Us v ohrožení. Na natáčení musela speciální ochranka
21.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Videoherní průmysl se pyšní velmi věrnými fanoušky, ale též řadou toxických hejtrů. Série The Last of Us je známá pro mnoho incidentů, které se nevyhýbají ani její seriálové adaptaci. Podle nejnovějších informací dokonce fanoušci ohrozili natáčení druhé řady.