FB pixel TP pixel
Ratchedová: Nejočekávanější zářijová novinka Netflixu má první ukázku © TMDB

Ratchedová: Nejočekávanější zářijová novinka Netflixu má první ukázku

Netflix má díky COVIDu všechny trumfy v rukách a ví, že nový obsah je potřeba tlačit. Už nyní tudíž láká na svou velkou zářijovou novinku, která opět přichází z hlavy Ryana Murphyho, který vytvořil American Horror Story či nedávný Hollywood. A tentokrát si vyšlápl na Miloše Formana. Tak trochu.

Filmové novinky
© TMDB

American Horror Story nad kukaččím hnízdem

Ratched | USA | 2020 | Drama seriály | Psychologické

Ryan Murphy patří mezi nejpilnější tvůrce v Hollywoodu a ačkoli se domníváme, že je to především díky bohaté zásobě bílého prášku, dost často nás jeho pojetí hororů, komedií či krimi příběhů baví. Jeho Ratchedová vyprávějící o stejnojmenné sestře z Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem, resp. o jejím originu, tudíž logicky patří do kategorie nejočekávanějších seriálů letoška. Po zhlédnutí traileru ale přetrvává zklamání, že výsledek působí prostě jako další American Horror Story s přestřelenou stylizací a jakoukoli absencí obyčejné lidskosti a realismu, která byla na Formanovu filmu tím nejděsivějším. Ostatně Forman Přelet koncipoval jako metaforu komunistického režimu a jeho útlaku, v případě Murphyho seriálu se ale zdá, jako by tvůrce film či původní knihu vůbec nečetl a nepochopil, o čem postava Ratchedové vlastně je. Samozřejmě, nechme se překvapit, jak bude působit výsledek. Ale na první ochutnání se člověk neubrání zklamání. Byť je Sarah Paulson tradičně fajn.

 73 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Seriál samozřejmě nemá nic společného s oscarovým filmem Miloše Formana. Čekejte spíše variaci na hororový seriál American Horror Story.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | od 18. 9. 2020
 756 zobrazení   8 se líbí
Filmtoro
Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá
Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá
04.08.2020 | Filmové novinky

Fanoušky veleočekávaného fantasy Pána prstenů spadajícího do světa Středozemě od J. R. R. Tolkiena, který produkuje společnost Amazon, určitě potěší několik novinek, které se v poslední době kolem projektu objevilo.

Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell
Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell
03.08.2020 | Filmové novinky

Akční adventuru Beyond Good & Evil z roku 2003 a stealth akci Splinter Cell nemusíme videoherním fanouškům nijak zvlášť představovat. Určitě je proto potěší zpráva, že se od Netflixu dočkají filmového a seriálového zpracování.

Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
29.07.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. A Netflix potvrzuje rostoucí trend svých nominacích, když jich letos získal 160 a hravě zdrtil veškerou konkurenci. Žádný jeho seriál však nemá tolik nominací jako Watchmen od HBO. Zaujal i Disneyho Mandalorian.

PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší
PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší
29.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Jeden z letošních nejočekávanějších seriálových pokračování od Netflixu, superhrdinská Umbrella Academy, přichází z druhou řadou a vybraní recenzenti, jenž ji měli možnost zkouknout, jednotně hlásí nadšení.