FB pixel TP pixel
Netflix slaví nový megahit. Drsný thriller inspirovaný Rambem baví celý svět © Netflix

Netflix slaví nový megahit. Drsný thriller inspirovaný Rambem baví celý svět

Poctivé žánrovky nevymřely a navíc se ukazuje, že diváci si umí kvalitu stále najít i na Netflixu zaplaveném velkou spoustu zbytečností. Důkazem je snímek Rebel Ridge, který se velmi okatě inspiroval slavným Rambem, nejde ale o zbytečnou vykrádačku.

Filmové novinky 11. 9. 2024 18:25 | Filmové novinky

Americký režisér Jeremy Saulnier udeřil hřebíček na hlavičku a naservíroval nečekaný hit letošního roku. Streamovací služba tak může být s jeho službami spokojena. Ostatně Saulnier pro Netflix natočil i solidní slow burn žánrovku Zastavte temnotu, která má rovněž velkou porci zastánců.

Hit, o kterém nikdo neslyšel

Vtip je v tom, že o thrilleru Rebel Ridge ještě před pár týdny nikdo neslyšel a nyní jde o jeden z největších hitů velkého „N“ tohoto roku. Navíc se spokojenými recenzemi, jež jsou podle serveru Rotten Tomatoes z 90 procent pozitivní a průměrně mají hodnocení 7,8 bodů z 10. Mlaskají si navíc i běžní diváci, kteří udělují průměrně známku 3,8 bodů z 5 a pozitivních je 73 procent hodnocení.

Divácká spokojenost se samozřejmě od premiéry filmu 5. září okamžitě promítla do žebříčků sledovanosti. Snímek se stal jedničku v až 89 zemích světa, takže ho nejvíce sledovali opravdu napříč glóbem. V USA, Velké Británii, Česku, Spojených arabských emirátech, Turecku, VIetnamu a dokonce i v jinak hodně přezíravém Japonsku. Úspěch hlásí podle serveru FlixPatrol i africké státy či Jižní Amerika. Zkrátka a dobře, tohle je jasná hitovka a možná i trvalka.

Jeden z největších hitů roku

Oficiální čísla Netflixu jsou přesto šokujícím způsobem skvělá. Snímek se stopáží přes dvě hodiny zaznamenal 31,2 milionu zhlédnutí, což ho posouvá na vysoké pozice letošní sledovanosti. Vyrovnává se například akční komedii Jednotka všedního nasazení (33,1 milionů), jen o deset milionů nedosahuje na mnohem známějšího Policajta v Beverly Hills: Axel F a překonává tituly jako Tvrdá odplata, Vrah naoko, Atlas s Jennifer Lopez, Rebel Moon nebo Kód 8: Část 2.

Dá se navíc očekávat, že čísla ještě porostou v aktuálním nezkráceném týdnu, což je nepochybně skvělá zpráva nejen pro Saulniera, ale i jeho novou hereckou hvězdu Aarona Pierra, který nahradil původně obsazeného Johna Boyegu.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

 36 811 zobrazení   194 se líbí
Černý Harry, Ron či Hermiona? Nový Harry Potter hledá herce s talentem nehledě na barvu kůže
Černý Harry, Ron či Hermiona? Nový Harry Potter hledá herce s talentem nehledě na barvu kůže
10.09.2024 19:10:00 | Filmové novinky

Společnost HBO začala oficiálně hledat mladé herce pro nový seriál o Harry Potterovi. A protože půjde o novou a moderní adaptaci knih J. K. Rowlingové, nehledí se nutně na popisy postav v předloze. Klíčový je pro HBO talent, nikoli rasa, barva kůže či sexuální orientace.

Hvězda Wednesday nechce ženského Bonda. Odmítá politickou korektnost a faleš Hollywoodu
Hvězda Wednesday nechce ženského Bonda. Odmítá politickou korektnost a faleš Hollywoodu
10.09.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Poslední dobou vidíme trend, že hollywoodští herci se mnohem častěji nebojí říkat to, co si doopravdy myslí. Ať už je to George Clooney, Amandla Stenberg nebo Jenna Ortega. Právě hvězda Wednesday si v poslední době během press tour k pokračování Beetlejuice pouští pusu na špacír asi nejčastěji.

Spider-Man 4 je na spadnutí. Marvel našel nového režiséra mezi svými oblíbenci
Spider-Man 4 je na spadnutí. Marvel našel nového režiséra mezi svými oblíbenci
10.09.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Přípravy na čtvrté pavoučí dobrodružství s Tomem Hollandem nabírají na obrátkách. Podle zákulisních informací má nový Spider-Man, jehož natáčení je naplánováno na začátek příštího roku, nového režiséra.

Invaze příšer na Zemi. Nové záběry z Venoma 3 slibují velkolepý závěr trilogie s Tomem Hardym
Invaze příšer na Zemi. Nové záběry z Venoma 3 slibují velkolepý závěr trilogie s Tomem Hardym
09.09.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Už 24. října se vrací do kin antihrdina Venom a jeho lidský souputník Eddie Brock v podání Toma Hardyho. A protože studio Sony musí lákat na tenhle závěr trilogie, aby si konečně přišlo na pořádné peníze po selháních jako Madam Web, tlačí ještě před čtvrtečním trailerem krátké lákadlo, jež je plné akčních momentů a příšer.