FB pixel TP pixel
Hvězda Wednesday nechce ženského Bonda. Odmítá politickou korektnost a faleš Hollywoodu © Netflix

Hvězda Wednesday nechce ženského Bonda. Odmítá politickou korektnost a faleš Hollywoodu

Poslední dobou vidíme trend, že hollywoodští herci se mnohem častěji nebojí říkat to, co si doopravdy myslí. Ať už je to George Clooney, Amandla Stenberg nebo Jenna Ortega. Právě hvězda Wednesday si v poslední době během press tour k pokračování Beetlejuice pouští pusu na špacír asi nejčastěji.

Filmové novinky 10. 9. 2024 18:00 | Filmové novinky

Nedávno se Jenna Ortega zastala své kolegyně Melissy Barrery a tiše ji podpořila svým odchodem z vřískotí franšízy. Nebojí se ale vyjadřovat i k jiným ožehavým tématům v Hollywoodu, než je podpora Palestiny. V nedávném rozhovoru pro MTV jasně dala najevo i to, co si myslí o uvažování nad ženskými hlavními rolemi v Hollywoodu.

Silných ženských hrdinek není nikdy, resp. jich rozhodně teď není dost a stále stojí ve stínu mužských drsňáků, i když se to s Ilsou Faust nebo Black Widow začíná pomalu měnit. Je však někdy těžké vymyslet dobrou postavu z masa a kostí a zajímavé nové příběhy, a tak je dnešní Hollywood živý především z pokračování a spin-offů. K posledním spekulacím okolo podoby Jamese Bonda a jeho potenciální ženské verze se jednadvacetiletá herečka vyjádřila jasně. „Je skvělé, že v dnešní době je mnohem více hlavních ženských rolí. Myslím si ale, že bychom měly my ženy mít své vlastní postavy. Nemám ráda různé verze spin-offů, nechci vidět potenciální Jamie Bond,“ opřela se do úvah ohledně kompletní změny tváře 007.

Její myšlenky potvrzuje i majitelka značky Jamese Bonda Barbara Broccoli, která se před pár lety vyslovila v magazínu The Hollywood Reporter pro zachování Bondova pohlaví. Domnívám se, že příští James Bond bude muž, protože si nemyslím, že by Jamese Bonda měla hrát žena,“ uvedla v rozhovoru z roku 2021. „Věřím, že je důležité vymýšlet pro ženy nové postavy a ne je nechat hrát mužské role. James Bond by měl být především Brit a mezi Brity je mnoho různých etnicit“ uvedla. Zároveň ale též vyjádřila nespokojenost ohledně nedostatku velkých ženských rolí. „Nemyslím si, že je dost velkých rolí pro ženy, a je pro mě velmi důležité, abychom točili filmy pro ženy a o ženách,“ dodala vzápětí.

Ortega i Broccoli tak uhodily hřebíček na hlavičku. Hollywood v současnosti potřebuje mnohem více nové a zajímavé role pro ženy, než jim podřadně dávat hrát charaktery, které jsou v kulturní paměti zažity jako mužské. Bohužel se ale tato varianta zdá mnohem snazší a pro některé líné producenty o mnoho lákavější.

Zdroj: Variety

 5 766 zobrazení   462 se líbí
Spider-Man 4 je na spadnutí. Marvel našel nového režiséra mezi svými oblíbenci
Spider-Man 4 je na spadnutí. Marvel našel nového režiséra mezi svými oblíbenci
10.09.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Přípravy na čtvrté pavoučí dobrodružství s Tomem Hollandem nabírají na obrátkách. Podle zákulisních informací má nový Spider-Man, jehož natáčení je naplánováno na začátek příštího roku, nového režiséra.

Invaze příšer na Zemi. Nové záběry z Venoma 3 slibují velkolepý závěr trilogie s Tomem Hardym
Invaze příšer na Zemi. Nové záběry z Venoma 3 slibují velkolepý závěr trilogie s Tomem Hardym
09.09.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Už 24. října se vrací do kin antihrdina Venom a jeho lidský souputník Eddie Brock v podání Toma Hardyho. A protože studio Sony musí lákat na tenhle závěr trilogie, aby si konečně přišlo na pořádné peníze po selháních jako Madam Web, tlačí ještě před čtvrtečním trailerem krátké lákadlo, jež je plné akčních momentů a příšer.

Návrat Společenstva prstenu v novém filmu! Po Gandalfovi chce lovit Gluma i Legolas
Návrat Společenstva prstenu v novém filmu! Po Gandalfovi chce lovit Gluma i Legolas
09.09.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Hvězdy Pána prstenů se nebrání opětovnému ztvárnění svých ikonických rolí. Krátce po potvrzení, že si Ian McKellen znovu zahraje Gandalfa, projevil nadšení z možnosti opět se objevit ve Středozemi i představitel Legolase Orlando Bloom.

Proč Hvězdná brána přišla o hlavního hrdinu? Andersonovi se změnil celý život
Proč Hvězdná brána přišla o hlavního hrdinu? Andersonovi se změnil celý život
09.09.2024 7:00:00 | Filmové novinky

Ikonická postava Jacka O'Neilla se sice poprvé objevila ve Hvězdné bráně Rolanda Emmericha, kde ji ztvárnil charismatický a velmi vážný Kurt Russell, většina fanoušků značky si ale více oblíbila sarkastickou verzi Richarda Dean Andersona ze seriálové SG-1.