FB pixel TP pixel
Scarlett Johansson žaluje Disneyho. Vadí jí online premiéra Black Widow © Marvel Studios

Scarlett Johansson žaluje Disneyho. Vadí jí online premiéra Black Widow

Hollywoodská star Scarlett Johansson podala žalobu na společnost Disney, v níž tvrdí, že firma porušila jejich smlouvu. Kromě kin totiž nabízí film Black Widow i na své streamovací službě Disney+, a ona tak přichází o peníze.

Streaming novinky

V USA se právě rozhořela právní kauza, která může mít velký vliv na směřování celého filmového byznysu. Hollywoodská hvězda Scarlett Johansson podala ve čtvrtek u vrchního soudu v Los Angeles žalobu, v níž tvrdí, že společnost Disney porušila její smlouvu tím, že na své streamovací službě Disney+ nabízí poslední vydanou marvelovku Black Widow. Jak je známo, film byl uveden současně na této platformě i v kinech, čímž byla podle žaloby Johansson porušena dohoda mezi herečkou a společností. Její právníci tvrdí, že podpis smlouvy zaručoval exkluzivní uvedení v kinech a nynější strategie společného uvádění ji tak výrazně finančně poškozuje.

Hraje se o velké peníze

Johansson totiž v dohodě podepsané v roce 2017 souhlasila s tím, že její výdělek bude z velké části záviset na kasovním zisku filmu v kinech, ve smlouvě mělo být také zavedeno, že prvních 90 až 120 dnů po premiéře by měl být snímek k vidění právě jen v temných sálech. Uvedením na Disney+ tak podle Johansson Disney láká diváky na vlastní streamovací službu a ona tak přichází o odměny založené na bonusech. V médiích i na sociálních sítích se navíc po uvedení Black Widow v kinech a jejím velkém diváckém propadu o druhém víkendu hovoří o tom, jak velký vliv na tento výsledek má právě distribuce na Disneyho platformě. Internetem se kvůli tomu v obrovském množství šířily kopie ve skvělé kvalitě, což může mít samozřejmě také nemalý vliv na návštěvnost v kinech.

Scarlett Johansson žaluje Disneyho. Vadí jí online premiéra Black Widow © Marvel Studios

Disney ve svém prohlášení pro několik zpravodajských serverů označil žalobu herečky za neopodstatněnou a „obzvláště smutnou a znepokojivou, protože přehlíží strašlivé a dlouhodobé globální dopady pandemie.“ Tvrdí, že herečka již za svou roli ve filmu Black Widow obdržela 20 milionů dolarů a další peníze by měla dostat za uvedení na Disney+. Johansson naopak prohlásila, že jí zástupci Disneyho slíbili, že pokud by se distribuční model měnil, s herečkou by to určitě konzultovali. To se prý ovšem nestalo. Bude určitě velmi zajímavé sledovat, jak celý spor dopadne a jak ovlivní strategie uvádění filmů do budoucna. Mezitím podle všeho právní jednání zvažuje i herečka Emma Stone, která si letos zahrála v Disneyho Cruelle, která rovněž mířila ve stejný čas do kin i online.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  536 zobrazení  
Na českém Netflixu je nejvíc titulů na světě. Jak je to možné?
Na českém Netflixu je nejvíc titulů na světě. Jak je to možné?
26.07.2021 16:00:00 | Streaming novinky

Podle statistik vyhledávače unogs.com máme na našem Netflixu už téměř 7.000 titulů. Ve srovnání s dalšími 37 nejdůležitějšími trhy je to suverénně nejvíc, překonáváme tedy i USA, Británii či Austrálii. Jak se to stalo? A má šanci to vydržet?

Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později
Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později
23.07.2021 10:00:00 | Streaming novinky

Včera večer zveřejnil svoje kvartální výsledky další streamingový obr, akcionáři HBO a Warnerů mohou být díky vyššímu růstu aktuálně spokojenější než v Netflixu. Kromě oznámení původního obsahu a dalších novinek ale přišla také jedna nemilá zpráva - spouštění HBO MAX u nás se posouvá.

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače?
Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače?
21.07.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix konečně fanouškům odhalil dlouho očekávaný první trailer na druhou řadu seriálu Zaklínač. A co je hlavní, v dvouminutovém klipu jsme se toho před ještě poměrně dlouhým čekáním na premiéru 17. prosince dozvěděli více než dost. Pojďte se podívat, jestli vám náhodou něco neuniklo.

Netflix rostl nejméně za 8 let, přesto má téměř 210 milionů předplatitelů
Netflix rostl nejméně za 8 let, přesto má téměř 210 milionů předplatitelů
21.07.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Jak Netflix sám očekával a jak potvrzovali i odborníci z celého světa, přísun nových předplatitelů za druhé čtvrtletí výrazně zpomalil. Podle výroční zprávy má nyní Netflix celkem 209,5 miliónů účtů po celém světě, pouze o 1,5 více než před třemi měsíci. Co způsobilo malý nárůst a očekává se zlepšení?