FB pixel TP pixel
Shrek měl být neskutečně temný a ošklivý. 20 let ztracené video ukázalo původní záměr © DreamWorks Pictures

Shrek měl být neskutečně temný a ošklivý. 20 let ztracené video ukázalo původní záměr

V souvislosti se zveřejněním dlouho ztracené zkušební animace Shreka se výtvarník Mike Ploog rozhodl na svém Facebooku odhalit i svůj někdejší koncepční návrh nejznámějšího zlobra. Původně měl být Shrek temnou a nízkorozpočtovou záležitostí.

Filmové novinky

Poté, co byla před pár dny na internetu zveřejněna dlouho ztracená původní testovací animace Shreka, se nyní animátor Mike Ploog podělil o svůj původní koncepční návrh zeleného zlobra. Ploog, mimo jiné známý především jako spolutvůrce marveláckých komiksů jako Ghost Rider nebo Man-Thing, se o obrázek původního Shreka podělil na své facebookové stránce. Ploogův raný koncept (k vidění zde) se velmi podobá vzhledu Shreka v objevených zkušebních záběrech, kterého tehdy namluvil Chris Farley a které byly více než dvacet let považovány za ztracené.

Ke svým koncepčním návrhům pak kreslíř Ploog dodal: „Shrek začínal jako temný nízkorozpočtový film. Tento animovaný záběr byl tak trochu mým produkčním návrhem. O několik let později se Shrek stal velkorozpočtovým trhákem a našel si své místo v dějinách animace." Ze Shreka se tak opravdu stala veleúspěšná franšíza, která dokázala ve své době konkurovat Disneyho dominanci. První film utržil globálně 484 milionů dolarů, Shrek 2 vtržby téměř zdvojnásobil na ohromujících 928 milionů dolarů, Shrek Třetí si přišel na 813 milionů a čtyřka z roku 2010 nakonec utržila 752 milionů. Bohužel kvalitativně to bylo díl od dílu horší. V současné době se ale připravuje páté pokračování s původním obsazením a spin-offový film o Oslíkovi.

Zdroj: Movieweb

Největší postapokalyptický akčňák odhalen. Trailer nového Šíleného Maxe bere dech
Největší postapokalyptický akčňák odhalen. Trailer nového Šíleného Maxe bere dech
01.12.2023 10:50:00 | Filmové novinky

Vizionářský režisér George Miller odhalil další střípek ze své velkolepé ságy Šíleného Maxe. Tentokrát se zaměří na postavu dívky Furiosy, kterou jsme mohli vidět již v minulém filmu Zběsilá cesta v podání Charlize Theron. Padouch v podání Chrise Hemswortha je k nepoznání.

Netflix odhalil novou drsnou krimi od tvůrců Narcos. Trailer láká na kokainovou kmotru
Netflix odhalil novou drsnou krimi od tvůrců Narcos. Trailer láká na kokainovou kmotru
30.11.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix už dávno zjistil, že zločiny publikum baví. Ať už jsou to podvodníci, sérioví vrazi nebo mafiáni, kteří neváhali pro svůj prospěch zabíjet konkurenty i nevinné lidi. Teď dojde řada na jednu z nejslavnějších postav miamského podsvětí, která měla mít na svědomí až 200 zesnulých.

Nejkouzelnější film roku potvrzen. Diváci chválí novou vánoční klasiku s šarmantním hrdinou
Nejkouzelnější film roku potvrzen. Diváci chválí novou vánoční klasiku s šarmantním hrdinou
30.11.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Na sociálních sítích se začaly objevovat první reakce na rodinný muzikál Wonka s Timothée Chalametem v hlavní roli, který již brzy dorazí do kin. Někteří film označují za okamžitou vánoční klasiku, Chalamet pak většinu uhranul svým charismatem.

Fanoušci Stranger Things vyhlašují bojkot. Vadí jim politický názor herecké hvězdy
Fanoušci Stranger Things vyhlašují bojkot. Vadí jim politický názor herecké hvězdy
30.11.2023 11:20:00 | Filmové novinky

Izraelsko-palestinský konflikt začíná stále citelněji prosakovat i do Hollywoodu. Někteří herci a herečky, kteří se rozhodli vyjádřit podporu jedné ze stran, nyní čelí online lynčům ze strany fanoušků či dokonce přicházejí o již nasmlouvané role. Posledním je Noah Schnapp, známý jako Will ze Stranger Things, kvůli jehož podpoře sionismu chtějí fandové bojkotovat chystanou pátou řadu.