FB pixel TP pixel
Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně © Apple TV+

Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně

Fanoušci postapokalyptických dobrodružství nemusí s končící první řadou The Last of Us smutnit. Apple totiž v květnu na své platformě uvede dystopický mysteriózní thriller Silo, k němuž právě vydal luxusní ukázku.

8. 3. 2023 15:00 | Filmové novinky

Apple to opět zkouší se sci-fi. Zatímco drama z alternativní reality For All Mankind či dystopická satira Odloučení jsou mnohými ceněny, rozmáchlá vizuální žranice Nadace či scenáristicky klopýtající Invaze se s diváky převážně minuly. Apple se nyní v rámci sci-fi vydá do dnes populárního žánru postapa, ve kterém v poslední době kraluje The Last of Us od HBO. Seriál Silo je dílem showrunnera Grahama Yosty (Strážce pořádku) a vychází z bestsellerové románové trilogie Hugha Howeyho, která v roce 2014 vyšla i v češtině. V seriálu budeme sledovat příběh posledních 10 000 lidí na Zemi, kteří žijí v silu kilometr pod zemí, které je údajně chrání před zničeným a nebezpečným světem venku.

Nikdo však neví, kdy a proč bylo silo postaveno, a každý, kdo se příliš vyptává, se dostane do vážných problémů. Když inženýrka Juliette začne vyšetřovat vraždu přítele, odhalí podzemní tajemství, které je hlubší, než si kdy dokázala představit. Hlavní roli Juliette ztvární hvězdná Rebecca Ferguson (Mission: Impossible - Národ grázlů), v dalších rolích pak uvidíme Tima Robbinse, Shanea McRae, Rashidu Jones, Iaina Glena či Ferdinanda Kingsleyho. Jak už je u Applu zvykem, na rozpočtu se nešetřilo a těšit se můžeme na vypiplanou audiovizuální podívanou. V první řadě nás čeká 10 epizod, z nichž první tři režíroval Nor Morten Tyldum, který stojí za svižným thrillerem Lovci hlav či Oscarovkou Kód Enigmy. První dvě epizody seriálu pak budou mít na Apple TV+ premiéru 5. května.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Wolverine bude v Deadpoolovi 3 totální zvíře. Hugh Jackman odhalil, jak to má se steroidy
Wolverine bude v Deadpoolovi 3 totální zvíře. Hugh Jackman odhalil, jak to má se steroidy
07.03.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Hugh Jackman patří mezi herce, kteří se kvůli roli neváhají obětovat a stráví klidně i několik hodin denně v posilovně. Jenže proměnit se v rázného Wolverina není jen o zvedání na benchi, ale také o stravě, a nyní herec odhalil, jak náročná taková příprava skutečně je. Jeho vztah ke steroidům je jednoznačný.

Nová akční komedie od tvůrců Deadpoola je sexy. Trailer rozpálí akcí, humorem i herci
Nová akční komedie od tvůrců Deadpoola je sexy. Trailer rozpálí akcí, humorem i herci
07.03.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Scenáristé komiksové komedie Deadpool chystají další akční novinku, ve které spojují nejatraktivnější herce současnosti ve špiónském dobrodružství. A první ukázka slibuje zábavnou a vtipnou podívanou, která je zároveň proklatě sexy.

Netflix chystá českou smršť! Do konce března uvede 7 novinek a jednu klasiku
Netflix chystá českou smršť! Do konce března uvede 7 novinek a jednu klasiku
07.03.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix po delší době otevírá stavidla českých filmových novinek dokořán a je se skutečně na co těšit. Dorazí totiž kontroverzní drama, které bylo v kinech neskutečným hitem, ale i dvojice totálně kultovních komedií, které se nebojí jít do extrému. Držte si klobouky!

John Wick 4 je akčním nářezem roku! Vyhnul se největší chybě a překonal vysoká očekávání
John Wick 4 je akčním nářezem roku! Vyhnul se největší chybě a překonal vysoká očekávání
07.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější akční šleha v podání Keanu Reevese míří do kin a první diváci již měli možnost film John Wick 4 vidět. Jejich reakce neskrývají totální nadšení a mluví o bombastickém pokračování, které se navíc dokáže vyhnout časté chybě podobných přestřelkových nářezů.