FB pixel TP pixel
Ukrajinský prezident je na Netflixu. Streamer koupil Zelenského kultovní komedii © Netflix

Ukrajinský prezident je na Netflixu. Streamer koupil Zelenského kultovní komedii

Netflix se rozhodl vyhovět tužbám svých předplatitelů a do svého katalogu vrátil skvělý satirický seriál Služebník lidu, kterým se proslavil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský.

17. 3. 2022 17:20 | Tipy na film

Dnes je obecně známým faktem, že současný ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský se ve své domovině před svou politickou funkcí proslavil jako tvůrce a hlavní představitel satirického seriálu Služebník lidu. Zelenský v seriálu hraje středoškolského učitele dějepisu, který se celonárodně proslaví poté, co se virálně rozšíří video s jeho reakcemi proti vládní korupci – a to nakonec vyústí ve zvolení učitele prezidentem. Seriál byl na Ukrajině hitem a skončil poté, co se Zelenský v roce 2019 opravdu rozhodl kandidovat na politickou funkci. V prezidentských volbách, které nakonec vyhrál, kandidoval právě jako člen politického uskupení s názvem Služebník lidu.

Servant of the People, jak zní anglický název seriálu, byl na Netflixu dostupný už dříve, ale kvůli vypršení práv zmizel. Netflix však na mnohé žádosti předplatitelů seriál opět zakoupil a přidal do svého katalogu. Dostupná je nyní jeho první řada o 24 epizodách s ruským dabingem a anglickými titulky. Pro jeho přehrání tak musí zákazníci přepnout na anglický profil Netflixu (náš starší návod jak to udělat), na tom českém jsou totiž dostupné jen tituly s místní jazykovou lokalizací. Seriál je přirovnávám ke klasikám jako Jistě, pane ministře, ale má své specifické východoevropské kulturní odlišnosti.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
9 filmů a seriálů na Netflixu, které vás vždycky zahřejí u srdce
9 filmů a seriálů na Netflixu, které vás vždycky zahřejí u srdce
16.03.2022 16:00:00 | Tipy na film

Možná jste to právě vy, koho sychravé počasí, chlad zimy a aktuální světové události spíše vábí uvelebit se doma s hrnkem kakaa a nechat se unést někam daleko. Podívejte se s námi na pár seriálů a filmů na Netflixu, které vás zahřejí u srdce!

Velká rána pro HBO: Na konci dubna zmizí přes 30 disneyovek a dalších hitů
Velká rána pro HBO: Na konci dubna zmizí přes 30 disneyovek a dalších hitů
15.03.2022 16:00:00 | Tipy na film

S příchodem HBO Max zřejmě dochází k tomu, čeho jsme se obávali. Již ke 30. dubnu mají ze streamovací služby zmizet desítky hitů studia Disney a jeho nové filiálky 20th Century Studios. A ano, platí to i pro milované filmy od Pixaru.

9 filmů a seriálů, které co nevidět zmizí z HBO
9 filmů a seriálů, které co nevidět zmizí z HBO
14.03.2022 15:20:00 | Tipy na film

Stejně jako Netflix, ani HBO si nenechává své tituly v katalogu navždy. V březnu nás pak čeká odliv hned několika velmi zajímavých a oceňovaných filmů a seriálů, které byste rozhodně měli před zmizením nakoukat.

10 největších březnových novinek, které musíte vidět na Netflixu
10 největších březnových novinek, které musíte vidět na Netflixu
13.03.2022 13:00:00 | Tipy na film

Březen je na Netflixu opět ve znamení lákavých premiér. Těšit se můžeme na rodinné sci-fi s Ryanem Reynoldsem, hvězdně obsazený hitchockovský thriller nebo se konečně dočkáme pokračování romantické hitovky Bridgertonovi.