FB pixel TP pixel
Světelný bič i Wookie Jedi v akci. Trailer nových Star Wars nadchne fanoušky a má velký zvrat © Lucasfilm

Světelný bič i Wookie Jedi v akci. Trailer nových Star Wars nadchne fanoušky a má velký zvrat

Už za dva týdny se fanoušci série Star Wars dočkají nového příběhu z předaleké galaxie. A tentokrát se zamíří daleko před ságu Skywalkerů. Diváci se navíc dočkají i několika inovací. Jediové zařadí do repertoáru východní bojová umění a nebude chybět ani zcela nový světelný meč, který se mění na bič.

Filmové novinky

Seriál Star Wars: Akolytka dorazí na obrazovky streamovací služby Disney Plus již 4. června a nová krátká upoutávka odhaluje řadu novinek, které dosud diváci neznali. Zdaleka nejvíce nadchne moment, v němž se objeví nový světelný meč. Mistryně Jedi Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson) totiž bude disponovat speciální zbraní, která může z klasické podoby přepínat do verze světelného biče. Zbraně, jež je sice slabší než klasický světelný meč, nabízí však svému držiteli řadu nových možností.

Světelný bič je novinkou pro diváky hraných Star Wars, čtenáři knih z éry Vrcholné republiky samozřejmě tuto formu ikonické zbraně velmi dobře znají. V knižní Vrcholné republice se bič poprvé objevil v knize A Test of Courage, V předchozím komiksovém kánonu se však zbraň objevila již v roce 1985.

Wookie Jedi a zvrat

Kromě toho nová ukázka poprvé odhaluje akční polohu Jedie z řad Wookiů jménem Kelnacca, kterého si zahraje Joonas Suotamo, jenž ztvárnil v Disneyho Star Wars Chewbaccu. Kelnacca se krátce ukáže se zapnutým zeleným světelným mečem a dokonce v jeden moment použije Sílu. Samozřejmě nejde o prvního Jedi Wookie, kterého diváci uvidí, v animované podobě už jsme mohli vidět Jedi padawana Gungiho v seriálu Star Wars: Klonové války. Ten se posléze vrátil ještě v seriálu Star Wars: Vadná várka.

Upoutávka rovněž odhaluje, že si Amandla Stenberg zřejmě zahraje nikoli jen roli padawanky, která přešla na Temnou stranu, ale pravděpodobně rovnou dvojroli. Titulky u videa totiž prozrazují, že se její postava, která tvrdí, že nic neprovedla, jmenuje Osha. Oficiálně však Stenberg ztvárňuje postavu padawanky Mae. Video tak v podstatě potvrzuje spekulace o zvratu s dvojčaty. Jak ale celá osmidílná show dopadne, na to si musíme ještě pár dní počkat.

Zdroj: Lucasfilm / Gizmodo

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
První fotky nového Zaklínače unikly na internet. Hemsworth vypadá jako Henry Cavill
První fotky nového Zaklínače unikly na internet. Hemsworth vypadá jako Henry Cavill
19.05.2024 10:00:00 | Filmové novinky

Na internetu se objevily první fotografie z natáčení chystané čtvrté řady seriálu Zaklínač. Ohledně toho se už sice ví, že definitivně skončí pátou řadou, která se natáčí se čtvrtou řadou společně, dosud jsme se však nedočkali pohledu na Liama Hemswortha v Geraltově kostýmu. A fanoušci si možná mohou oddychnout. Náhrada za Henryho Cavilla vypadá rozhodně adekvátně.

Bridgertonovi, nový Vymítač ďábla a další novinky (nejen) na Netflixu na deštivý víkend
Bridgertonovi, nový Vymítač ďábla a další novinky (nejen) na Netflixu na deštivý víkend
17.05.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že nás o víkendu pěkné počasí nečeká a očekávat můžeme vítr, déšť a nižší teploty. Naštěstí si streamovací služby připravily celou řadu novinek, kterými můžeme vyplnit čas během schovávání se v pohodlí domova. Usaďte se, vytáhněte deky a užijte si zábavu od romantiky až po horor.

Godzilla s Kongem už fackují monstra online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě
Godzilla s Kongem už fackují monstra online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě
17.05.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Trvalo to jen 45 dní a nejnovější akční spektákl s Godzillou a Kongem dorazil online. A že je na co se dívat. Režisér Adam Vingard doručil heavymetalové dobrodružství, v němž je řada překvapení pro skalní fanoušky. A ano, samozřejmě se hroutí velkoměsta a gigantické obludy bojují jako o život.

Sci-fi průšvih šíleného umělce. Novinka režisérské legendy sklízí potlesk i bučení
Sci-fi průšvih šíleného umělce. Novinka režisérské legendy sklízí potlesk i bučení
17.05.2024 10:30:00 | Filmové novinky

Legendární režisér Francis Ford Coppola uvedl na festivalu v Cannes svou 40 let očekávanou novinku Megalopolis a dopadlo to všelijak. Snímek sice obdržel sedm minut trvající potlesk vestoje, ten byl však doplněn také nespokojeným bučením. Recenze pak jednak chválí umělecké ambice, jednak ale mluví o naprostém zmatku a filmařském průšvihu.