FB pixel TP pixel
Seriálový John Wick je překvapivě online i v Česku. Recenze chválí Mela Gibsona © Lionsgate

Seriálový John Wick je překvapivě online i v Česku. Recenze chválí Mela Gibsona

V pátek 22. září měl premiéru nový seriál ze světa Johna Wicka s názvem The Continental. Američtí diváci se ho dočkali exkluzivně na streamovací platformě Peacock, pro většinu světa včetně Česka ho překvapivě získal Amazon. První epizoda už je dostupná i s českými titulky.

Tipy na film

Série John Wick patří k tomu nejzásadnějšímu, co v posledním letech vzniklo v akčním žánru. Nápadité přestřelky, perfektně obsazený Keanu Reeves a úžasně propracovaný svět tajemných zabijáků, to všechno pomohlo sérii k více než miliardovým tržbám z celého světa v rámci čtyř Wickových dobrodružství. Protože se osud hlavní postavy letos ve čtyřce zřejmě nadobro uzavřel, hledali tvůrci jak na tento úspěch navázat a tajemný svět zabijáků dále prozkoumat. Na přelomu roku jste v Praze mohli potkat Anu de Armas, která zde točila snímek Balerina věnovaný nové postavě z tohoto světa, přičemž ve vedlejší roli se objeví i Keanu Reeves. Studio Lionsgate ovšem vytěžuje i stávající postavy a rozhodlo se vyrobit seriál s názvem Hotel Continental věnovaný legendárnímu útočišti zabijáků (nejen) v New Yorku.

Co se dělo před Johnem Wickem

Hlavní postavou je všem dobře známý Winston Scott, jeden z nejvýše postavených šéfu zabijáckého impéria. Zde ho však potkáváme teprve jako začínajícího mladíka, který do newyorského Continentalu poprvé přichází začátkem 70. let minulého století. Místo Iana McShana se role ujal Colin Woodell, který je zatím známý jen z menších rolí v jiných seriálech. Největší hereckou hvězdou seriál je tak Mel Gibson coby Cormac, tehdejší majitel Continentalu. Mladší verzi fanouškům dobře známý Charon, charismatický recepční, zde pak má tvář Ayomide Adeguna.

První epizodu z celkových tří jsme mohli všichni vidět na Amazon Prime Video už v pátek, další budou následovat 29. září a poslední 6. října. Jedná se tak spíše o delší film než o klasický seriál a uvidíme, zda bude úspěch dostatečný, aby mohlo vzniknout pokračování. První recenze jsou opatrnější (Rotten Tomatoes 49%, ale IMDb zatím 77%), moc pochval se kromě Mela Gibsona nedočkala většina herců a také akční scény jsou prý o řád či dva slabší než nabídla filmové série. Plusem je prý skvělá atmosféra (alternativního) New Yorku 70. let. Přesvědčit se ale můžete sami, na Prime Video je seriál dostupný s českými titulky.

Zdroj: Amazon Prime Video / IMDb

Reklama  12 se líbí
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
22.09.2023 12:15:00 | Tipy na film

Nadcházející víkend se ponese především v duchu loučení s fenomenální komedií Netflixu Sexuální výchovou. To ale neznamená, že jde o jedinou velkou novinku, kterou streamovací služby chystají. Dojde totiž i na invazi mimozemšťanů, jihokorejský akčňák nebo pohled na život zvířat v Praze.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
15.09.2023 18:20:00 | Tipy na film

Září nadále zůstává měsícem, který hrne jednu zajímavou seriálovou či filmovou novinku za druhou. Ani tentokrát si tak budeme muset položit otázku, čemu dáme ve volných dnech přednost, protože vše nakoukat jednoduše nelze. Snad nám náš výběr alespoň trochu pomůže.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
08.09.2023 15:50:00 | Tipy na film

Druhý zářijový víkend je tady a potvrzuje se, že hlavní sezóna pro streamovací služby právě začíná. V podstatě každá platforma ze sebe sype zajímavé novinky a snaží se zlákat předplatitele před obrazovky. Tentokrát dojde na apokalyptickou jízdu, chválenou kriminálku, božský neo-western nebo kontroverzní disneyovku.

9 největších zářijových filmů a seriálů na Disney Plus
9 největších zářijových filmů a seriálů na Disney Plus
07.09.2023 18:50:00 | Tipy na film

Podzimní televizní sezóna startuje a pozadu nezůstávají ani streamovací služby. Netflix fantasticky odstartoval s pirátským hitem One Piece, Disney zase dojímá fanoušky Star Wars s Ahsokou. V jeho zářijové nabídce je ale mnohem více zajímavých titulů. Dojde na moderní western, sci-fi s mimozemšťany i novinku od Pixaru.