FB pixel TP pixel
Nejdražší film Netflixu se natáčí v Praze. Kdy a kde uvidíme filmový štáb? © TMDB

Nejdražší film Netflixu se natáčí v Praze. Kdy a kde uvidíme filmový štáb?

V centru Prahy se v tuto chvíli natáčí akční thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích. Do kdy se zde filmový štáb zdrží a jaké lokace si k natáčení vybral?

České novinky

Na našem serveru jsme již několikrát informovali, že Netflix vydal masivní částku 200 milionů amerických dolarů, aby natočil akční špionážní thriller The Gray Man. Ten se tak stal jeho nejdražším filmovým projektem vůbec. Snímek natočí bratrské duo Russových, kteří stojí za Avengers: Endgame, tedy druhým nejvýdělečnějším filmem všech dob, a zahrají si v něm přední hollywoodské hvězdy Ryan Gosling a Chris Evans. Také jsme psali o tom, že si filmaři jako jednu z hlavních lokací pro natáčení vybrali Prahu, která by ve filmu měla představovat samu sebe, nikoliv jiné evropské město, jak tomu často v těchto případech bývá. Do našeho hlavního města dorazil hlavní štáb 2. července a odjet by měl o šestnáct dní později 18. července. Návštěvníci města i samotní Pražané by se tak měli připravit na poměrně výrazné omezení v centru města.

V minulých dnech se natáčelo především na Vítkově, nyní se pokračuje na Praze 7, zejména v okolí ulice Dukelských hrdinů. Poté by se měl štáb přesunout k lokacím u Mánesova mostu, k Rudolfinu, na Dvořákovo nábřeží, do Pařížské ulice nebo na náměstí Republiky. Detaily o uzavírkách pak lze najít na těchto stránkách. Připomeňme, že právě natáčený snímek je adaptací série knih spisovatele Marka Greanyho, a i proto se hovoří o tom, že The Gray Man by měl být prvním filmem startujícím celou novou filmovou sérii. Gosling si v něm zahraje bývalého špiona, nyní zabijáka Courta Gentryho, a Evans zase agenta CIA, který má za úkol Goslinga dostat. Vedle nich v thrilleru uvidíme i Jessicu Henwick, Billyho Boba Thorntona nebo představitele Pabla Escobara ze seriálu Narcos Wagnera Mouru.

 5 136 zobrazení  
Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí?
Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí?
02.07.2021 10:00:00 | České novinky

Neobvyklé sci-fi podobenství Kosmonaut z Čech v hlavní roli s Adamem Sandlerem se z velké části natáčelo v Česku. Režisér snímku právě informoval, že se tato fáze natáčení nachýlila ke svému konci.

Když nemůžeš, tak přidej! První trailer na očekávaného Zátopka je tady
Když nemůžeš, tak přidej! První trailer na očekávaného Zátopka je tady
24.06.2021 15:00:00 | České novinky

Václav Neužil a Martha Issová se představují jako Emil a Dana Zátopkovi v první pořádné ukázce životopisného filmu o legendě české atletiky!

10 nových seriálů České televize, za které se nemusíme stydět
10 nových seriálů České televize, za které se nemusíme stydět
20.05.2021 12:00:00 | České novinky

Když se řekne český seriál, většina si asi vybaví Ordinaci v růžové zahradě nebo stopadesátou reprízu Chalupářů. Česká televizní tvorba posledních let ale dokazuje, že i televizní zábava může být něco víc než líný páteční večer strávený na gauči s pivem v ruce. A ano, i ta veřejnoprávní!

K otevření kin dojde 24. května. Půjdeme do nich s respirátory a testem?
K otevření kin dojde 24. května. Půjdeme do nich s respirátory a testem?
10.05.2021 18:30:00 | České novinky

Venkovní počasí sice láká opustit domovy a užívat si zaslouženého sluníčka bez respirátoru na nose, řada z nás by ale uvítala i trochu kultury. A zdá se, že je otevření kin na spadnutí. Máme aktuální informace.