FB pixel TP pixel
Tonda Blaník je zpět, tentokrát svou satiru rozehraje na YouTube © TMDB

Tonda Blaník je zpět, tentokrát svou satiru rozehraje na YouTube

Asi nejznámější český “lobbista” Tonda Blaník, který je českému publiku znám ze seriálu Kancelář blaník a má na kontě 5 řad seriálu a jeden celovečerní film bude pokračovat v glosování současné politické scény.

České novinky

Tentokrát se k překvapení mnoha už Tonda Blaník se svou Kanceláří ovšem nebude objevovat na Televizi Seznam (dříve na Stream.cz), kde doposud účinkoval, ani ho nepřetáhla konkurence v podobě Mall.TV, ale svou satiru bude uvádět na svém Youtube kanále pod novým názvem Republika Blaník, kde je již první díl k dispozici ke zhlédnutí. Opět bychom se s Blaníkem měli setkávat v týdenní periodicitě, mimo Youtube kanál budeme mít možnost sledovat Blaníka a jeho komentáře i na jeho facebookovém profilu a twitterovém účtě.

Za seriálem znovu stojí režisér Marek Najbrt, ten s producentem Milanem Kuchynkou založil firmu 38film, která za Republikou Blaník stojí. Původní seriál Kancelář Blaník se vysílal od dubna roku 2014 a jako volná inspirace britského politicko-satirického seriálu Je to soda komentoval lokální politické dění, jeho značná internetová popularita ho v roce 2018 přivedla až na plátna kin v ne už tak povedené komedii Prezident Blaník. V obnoveném seriálu se opět setkáme se známými tvářemi Marka Daniela (lobbista Blaník), Halky Třešňákové (sekretářka Lenka) a Michala Daleckého (Žížala).

 378 zobrazení   7 se líbí
10 nejlepších českých filmů, které jsou aktuálně dostupné na HBO GO
10 nejlepších českých filmů, které jsou aktuálně dostupné na HBO GO
19.02.2020 | České novinky

V záplavě zahraniční produkce na streamovacích službách by se nemělo zapomínat, že dobré filmy umíme i v Česku. Ano, není jich ročně moc, ale v nabídce například HBO je rozhodně z čeho vybírat. Ať už jsou to dokumenty či hraná tvorba.

Amazon a Netflix v Česku utrácejí, pobídky letos činily 9 miliard korun
Amazon a Netflix v Česku utrácejí, pobídky letos činily 9 miliard korun
18.02.2020 | České novinky

Padl nový rekord, od roku 2010, kdy se systém filmových pobídek v České republice uchytil, se k nám v letošním roce tímto způsobem dostalo téměř devět miliard korun. Nejvíce pobídek využily streamovací společnosti Amazon a Netflix.

Česká filmová klasika má na YouTube už přes 70 filmů zdarma!
Česká filmová klasika má na YouTube už přes 70 filmů zdarma!
13.02.2020 12:00:00 | České novinky

Filmový kanál Česká filmová klasika stále pokračuje ve své ceněné aktivitě na YouTube a přidává pravidelně nové snímky, které často patří mezi absolutní klasiky, anebo jsou jinak velmi těžko dostupné. Jen za poslední měsíc jich přibylo třináct.

Oscaři přepisovali historii. Vyhrál korejský Parazit, Češi neuspěli
Oscaři přepisovali historii. Vyhrál korejský Parazit, Češi neuspěli
10.02.2020 11:00:00 | České novinky

Cuarónova Roma ultimátního oscarového vítězství vloni nedosáhla. Letos ji však zastoupil jihokorejský Parazit, který se stal prvním cizojazyčným filmem, který vyhrál kategorii nejlepší film!