FB pixel TP pixel
Prima se konečně odrazila ode dna. Odstranění Pohlreicha je očistné, krimi pomáhá © FTV Prima

Prima se konečně odrazila ode dna. Odstranění Pohlreicha je očistné, krimi pomáhá

Ačkoli se televizi Prima jarní sezóna příliš nepovedla, zdá se, že se konečně začíná blýskat na trochu lepší časy. Televizi v rámci sobotního vysílání výrazně pomohlo, že se zbavila Zdeňka Pohlreicha a vsadila na osvědčenou kriminálku Polda.

České novinky

Televize Prima si po delší době může v rámci sobotního večera gratulovat. S odstraněním propadáku se Zdeňkem Pohlreichem Česko na grilu na pondělní večer se totiž povedlo zlákat diváky zpátky od konkurence. A hned se na tabulku sledovanosti dívá programovému oddělení výrazně lépe. Stačilo přitom pragmaticky použít reprízy páté řady hitovky Polda s Davidem Matáskem. Ta diváky stále neskutečně baví a ačkoli neurve o víkendu první místo sledovanosti, rozhodně se neztratí.

Sledovanost Poldy se tuto sobotu vyšplhala na krásných 557 000 diváků a důležité je i to, že se 168 000 diváky v kategorii 15-54 se jí daří lépe u mladších diváků než třeba Zázrakům přírody na České televizi. Zábavný pořad navíc Polda málem překonal v kategorii 15+, chybělo mu jen necelých 20 000 diváků. Korunu krále večera přesto drží Nova se soutěžním pořadem Superlov, jenž stále baví více než 750 000 diváků a kraluje jak mezi mladšími, tak staršími ročníky. Bůhvíjakou díru do světa tentokrát ČT neudělala ani s druhým pořadem večera. Narozeninový koncert Peter Nagy 65 totiž naladilo jen lehce přes 300 000 diváků a Česká televize byla v tomto slotu po 21. hodině zvyklá spíše na půlmilionová čísla. Naopak víceméně standardně se dařilo filmu Vyšehrad: Fylm na Nově, který vidělo víceméně tradičních 300 000 diváků.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / Česká televize / TV Nova

Prima zařízla další propadák. Kvůli novince z Netflixu překope program
Prima zařízla další propadák. Kvůli novince z Netflixu překope program
30.04.2024 15:30:00 | České novinky

Televizi Prima došla trpělivost s dalším neúspěšným projektem a definitivně tak potvrzuje katastrofální jarní nabídku, v níž televizi vyšlo snad jen nasazení premiérových epizod seriálu Polda. Prima v uplynulých týdnech neúspěšně nasadila reality show se Zdeňkem Pohlreichem Česko na grilu, pohořela i se Lží na pláži a neuspěla ani s převzatým formátem z Netflixu.

Nová kriminálka s Hofmannem dorazila Primu. Chválená novinka zasáhla i Novu
Nová kriminálka s Hofmannem dorazila Primu. Chválená novinka zasáhla i Novu
29.04.2024 12:00:00 | České novinky

Další tvrdý direkt zažila v neděli večer televize Prima. Té se v závěru týdne nedařilo od chvíle, kdy konkurenční Nova nasadila hitový seriál Iveta. Nyní však přichází s trumfem i Česká televize, která v hlavním vysílacím čase nahradila seriál To se vysvětlí, soudruzi další trefou do černého.

Zářez Pohlreicha odrazil Primu ode dna. Jde o Pyrrhovo vítězství, není se čím chlubit
Zářez Pohlreicha odrazil Primu ode dna. Jde o Pyrrhovo vítězství, není se čím chlubit
21.04.2024 13:45:00 | České novinky

Televize Prima musela začátkem týdne řešit špatnou sledovanost pořadu Česko na grilu. Nakonec se rozhodla titul se Zdeňkem Pohlreichem přesunout až na pondělní večer a sobotu věnovat reprízám seriálu Polda. Televize se díky tomu odrazila ode dna sledovanosti, sobotní večer je však tzv. Pyrrhovým vítězstvím.

Prima zařízla Pohlreicha. Mění program, propadák nahradí kriminálka
Prima zařízla Pohlreicha. Mění program, propadák nahradí kriminálka
16.04.2024 15:10:00 | České novinky

Televize Prima konečně zasáhla a mění sobotní program, který dosud stavěl na reality show Česko na grilu se Zdeňkem Pohlreichem. Hrubě neuspokojivá sledovanost způsobila změny v programové nabídce, kdy místo Pohlreicha naskočí osvědčená kriminálka.