FB pixel TP pixel
Netflix má nový filmový hit a opět je u toho Sandra Bullock © Netflix

Netflix má nový filmový hit a opět je u toho Sandra Bullock

Po hororovém hitu V pasti z roku 2018, který trhal na Netflixu rekordy sledovanosti, se Sandře Bullock opět podařilo přilákat k obrazovkám streamovacího giganta úctyhodné davy diváků.

Filmové novinky

Po vypuknutí koronavirové pandemie zažívají dospělejší dramata v kinech smutné časy. Jedním z nejvýraznějších příkladů poslední doby je bravurní středověký Poslední souboj Ridleyho Scotta s hollywoodskou hereckou extratřídou Mattem Damonem, Adamem Driverem, Jodie Comer či Benem Affleckem. Tento snímek totiž v kinech nevídaně propadl. Vedle toho můžeme naopak pozorovat tržební krasojízdu nového Spider-Mana, který Hollywoodu poměrně jasně naznačuje, kdo je v těchto časech ochotný vydat se do temných sálů. Relativně drahá a ambiciózní dramata tak pravděpodobně na nějakou dobu z programů kin alespoň částečně zmizí, postupně se však přesouvají na streamovací platformy, kde se jim naopak daří více než dobře. To poměrně jasně potvrzuje i nový film se Sandrou Bullock V nemilosti, který doputoval do katalogu streamera 10. prosince a od té doby se drží v top ten netflixovského filmového žebříčku, když se mu navíc o víkendu podařilo získat v 83 zemích první pozici, kterou si víceméně udržoval do příchodu Zaklínače.

Snímek vzniklý v americko-německé koprodukci je emočně silným dramatem, v němž Bullock hraje ženu, která se po mnoha letech strávených za mřížemi konečně dočká svobody. Její okolí jí však nehodlá odpustit krutý přečin a ona se zaměří na jediný životní cíl: najít svou sestru Katy, která byla po jejím uvěznění umístěna do adoptivní rodiny. Ukazuje se, že i když se kvůli streamovaání pomalu mění distribuční návyky, diváci stále slyší na velká herecká jména. V roce 2018 Bullock ovládla žebříčky sledovanosti hororovým dramatem V pasti s 282 miliony přehraných hodin během 28 dní od premiéry. Na záda ji dýchala akční star Chris Hemsworth s kinetickým Vyproštěním, dokud je teprve nedávno nepřeválcovala trojice Ryan Reynolds, Dwayne Johnson a Gal Gadot s akčním spektáklem Red Notice, který měl za tutéž dobu přehráno 353 milionů hodin. Jak vidno, velké hvězdy jsou stále základním stavebním kamenem blockbusterů a jejich reklamní strategie. Ať už v kinech či na streamu.

 28 139 zobrazení   2 096 se líbí
Nářez roku už na jaře? Trailer vikingské řezničiny vám vezme dech
Nářez roku už na jaře? Trailer vikingské řezničiny vám vezme dech
21.12.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Režisér Robert Eggers před lety příjemně zaskočil svou podvratnou Čarodějnicí a zaujal i psychedelickým Majákem. A jeho novinka vypadá naprosto dokonale.

Netflix láká na nové vesmírné sci-fi. Dystopický seriál dorazí už o Vánocích
Netflix láká na nové vesmírné sci-fi. Dystopický seriál dorazí už o Vánocích
21.12.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Netflix nám na Štědrý den nadělí nový jihokorejský seriál, který má velké ambice. Tentokrát se podíváme až na povrch Měsíce.

Zkuste nebrečet. Návrat Harryho Pottera, Hermiony a dalších je plný emocí
Zkuste nebrečet. Návrat Harryho Pottera, Hermiony a dalších je plný emocí
20.12.2021 18:30:00 | Filmové novinky

HBO moc dobře vědělo, co se stane, když vrátí po 20 letech od prvního filmu před kamery v podstatě všechny žijící představitele ikonických rolí. Ano, tady slzy zadržet vlastně ani nejde.

Které seriály letos Netflix zrušil? Máme seznam
Které seriály letos Netflix zrušil? Máme seznam
20.12.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Pokud daný seriál nenaplní vkládaný potenciál, Netflix neváhá ani chvíli a nekompromisně jej zruší. Konec roku je zde a my jsme pro pořádek vydali seznam projektů, které po tomto roce již další epizody nedostanou.