FB pixel TP pixel
V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá © TMDB

V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá

Spojené státy americké sice mají plné ruce práce s pandemií koronaviru, ani ta ale nezastavila spuštění nové služby HBO Max spadající pod telekomunikačního giganta AT&T. Na úvod slibuje 10 000 hodin obsahu a do budoucna řadu exkluzivních pořadů.

Streaming novinky

Další konkurence Netflixu

Americká média mluví o HBO Max jako o „zabijákovi Netflixu“, ve skutečnosti jde však jen o dalšího člena do party velkých streamerů, který si uzme část trhu a bude s Netflixem žít ve vzájemné symbióze podobně jako Disney+. HBO Max je aktuálně prakticky nejvyšším tarifem v rámci poněkud zmatené nabídky HBO, které v rámci USA nabízí jako základní streamovací službu HBO Now (de facto naše HBO GO) s cenovkou 15 dolarů. Stejnou cenu má při svém startu i HBO Max, slibuje však více obsahu, neboť bude mít v nabídce i řadu svých exkluzivit, kvůli kterým se možná v budoucnu bude cena navyšovat. HBO cenu rovněž obhajuje tím, že nyní nabídne i hrané seriály z DC Universe a další obsah, který na HBO v USA dříve dostupný nebyl (například tituly z anime VOD crunchyroll) a nyní bude sjednocen pod jednu platformu.

Cena zatím vyšší než konkurence

V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá © TMDB

Cena je nicméně více než dvojnásobná oproti Disney+ a je vyšší i než nejnižší tarif Netflixu, který je aktuálně na 9 dolarech (HBO Max mimochodem zatím nenabízí 4K obsah). HBO však již přišlo i s nabídkou roční platby za cenu 12 dolarů a někteří uživatelé mají možnost své stávající předplatné zdarma upgradovat, záleží však na typu poskytovatele a zda s ním má HBO Max novou dohodu o výhodné nabídce. Tomu se říká byrokratické peklo!

Dostupnost prakticky na všech zařízeních

Jednodušší je to s možností přehrávání. HBO Max má víceméně pokryté veškeré dostupné platformy. Uživatelé si tak užijí novou službu na zařízeních s Androidem, iOS, ale i třeba na herních konzolích či přímo v některých modelech chytrých televizí. Služba tak umožní jak sledování přímo v televizi, tak streamování skrze Chromecast či AirPlay.

Široká nabídka filmů a seriálů (nejen) z archivu Warner Bros.

V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá © TMDB

Jak už jsem zmiňoval, HBO Max je v zásadě největším tarifem HBO a vzhledem k navázání na rodinu produktů Warner Bros. nabídne obsah tohoto studiového obra. Ať už to znamená aktuální superhrdinské bijáky či bohatý katalog starších filmů či animovaných skečů. Kromě toho nabídka aktuálně nabízí i některé tituly konkurence, na které má HBO platné smlouvy. Najdete zde tedy například hokejovou dětskou klasiku The Mighty Ducks nebo díly Smrtonosné pasti či Vetřelce, které jsou v původním vlastnictví Foxů a nyní tedy Disney. Mezi největší hity v nabídce každopádně patří:

  • Trilogie jako Matrix, Pán prstenů nebo Harry Potter (kterého si před pár dny Warneři draze koupili zpět od Universalu)
  • Lego filmy
  • Filmy DC Comics jako Joker, Wonder Woman, Shazam! a chystá se na příští rok slíbený Snyder Cut Ligy spravedlnosti
  • Filmy studia Ghibli, které má pro USA HBO Max exkluzivně (u nás má exkluzivitu Netflix)
  • Výběr anime jako Fullmetal Alchemist
  • Klasické filmy studia Warner Bros. - Čaroděj ze země Oz, Občan Kane, Jih proti Severu, Osvícení, Blade Runner
  • Nové filmy od Warner Bros. jako Zrodila se hvězda
  • Knihovna Cartoon Network, staré i nové animované skeče Looney Tunes
  • Seriály spadající pod DC Universe jako Doom Patrol
  • A samozřejmě sitkom Přátelé

Chystané exkluzivity

V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá © TMDB

HBO Max mělo původně oslavit svůj start opětovným setkáním Přátel v podobě speciálu bez připraveného scénáře. Kvůli koronavirové pandemii je však speciál odložen a spolu s ním i řada dalších projektů. HBO Max mělo na letošek naplánováno 31 originálních seriálů a na příští rok rovnou padesátku. To se teď asi trochu změní. Výhledově se však diváci mohou těšit na:

  • Seriál hrdiny Green Lanterna
  • Seriál Overlook od J.J. Abramse vycházející z knihy Stephena Kinga Osvícení
  • Seriál Justice League Dark rovněž od Abramse
  • Komediální sérii od Mindy Kaling College Girls

V USA startuje streamovací služba HBO Max. Do Česka se zatím nechystá © TMDB

Exkluzivních nových filmů by mělo být na HBO Max kolem 5-10 ročně, pokud nepočítáme již zmíněný Snyder Cut Ligy spravedlnosti a další možné alternativní verze již natočených filmů. Oznámena zatím byla spolupráce například s Reese Witherspoon, komedie Super Intelligence s Melissou McCarthy či nová komedie Bobbie Sue s hvědou seriálu Jane the Virgin Ginou Rodriguez. Rozhodně však neplatí, že by již nyní bylo na HBO Max málo filmů nebo seriálů. Díky bohatému katalogu již nyní evidujeme cca 1800 filmů a zhruba 500 seriálových titulů. Byť ještě nemáme data úplně přesná, berte tedy tyto počty jako prozatím orientační.

Dočkáme se HBO Max v Česku?

HBO Max prozatím zůstává exkluzivní pouze pro americký trh. Nicméně se předpokládá, že postupně bude expandovat v příštím roce i do zemí v rámci Evropy. Zde se však situace komplikuje, neboť ani současné HBO není ve všech zemích přímo dostupné a například ve Velké Británii své pořady zprostředkovává skrze operátora Sky, se kterým již společnost měla uzavřít novou dohodu i ohledně produktů HBO Max. Logicky se tudíž nabízí možnost, že by exkluzivní pořady z HBO Max mohly být prozatím dostupné v nabídce například českého HBO v rámci našeho HBO GO. Prozatím však tato varianta nebyla nikým oficiálně potvrzena. Mnohé se dá ovšem vydedukovat z toho, že by se na HBO GO měla objevit i pod HBO Max nyní nově spadající druhá řada Doom Patrol a rovněž se na české HBO chystá jedna z prvních exkluzivit HBO Max Lovecraftova země. Nezdá se tedy, že bychom o seriály z nové služby měli při její absenci v tuzemsku přijít.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 854 zobrazení   12 se líbí
Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání
Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání
25.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Koronavirus zdá se opravdu svědčí rozvoji streamovacích služeb. I těch, které nefungují na bázi předplatného, ale přímého prodeje či půjčovného. Dalším snímkem po úspěšné dvojce Trollů je stařecká gangsterka Capone s Tomem Hardym.

Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
24.05.2020 | Streaming novinky

Aktuálně provedený anketní výzkum se podíval na současné nálady amerických návštěvníků kin a jejich pocity z uvažovaného návratu do přítmí kinosálů po přicházejícím uvolňování.

Apple TV+ je zklamáním. Apple mění plán a kupuje staré filmy a seriály
Apple TV+ je zklamáním. Apple mění plán a kupuje staré filmy a seriály
19.05.2020 17:00:00 | Streaming novinky

Ačkoli se streamovací službě od Apple podařilo po delší době konečně získat hit v podobě krimi dramatu Defending Jacob, podle nejnovějších insiderských informací Apple začal nakupovat starší filmy a seriály, aby naplnil svůj katalog něčím divácky zajímavým. Dosavadní výsledky totiž ukazují selhání.

Obraz, za který jste zaplatili. Netflix vrací kvalitu streamu do normálu
Obraz, za který jste zaplatili. Netflix vrací kvalitu streamu do normálu
14.05.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Od března omezil Netflix na žádost EU datový tok svého streamu. Podle informací mnoha zákazníků napříč celou Evropou to vypadá, že se situace pomalu ale jistě vrací k předkoronavirovému období.