FB pixel TP pixel
Jak vznikli Vetřelci? Režisér potvrdil legendární historku, které nikdo nevěřil © 20th Century Fox

Jak vznikli Vetřelci? Režisér potvrdil legendární historku, které nikdo nevěřil

Hollywood je místem, okolo kterého krouží nejrůznější slavné historky. Jednou z nejznámějších a nejčastěji citovaných je ta, jak James Cameron přesvědčil producenty Vetřelce pro svou verzi pokračování s názvem Vetřelci. Režisér nyní snad až příliš neuvěřitelnou povídačku potvrdil.

27. 12. 2022 17:45 | Filmové novinky

Po úspěchu hororu Vetřelec se studio 20th Century Fox snažilo ze zdánlivě jednorázového snímku udělat pokračování, již však nemělo na režijní sesli tvůrce původního filmu Ridleyho Scotta. Zájem však mělo o režiséra Jamese Camerona, který měl v roce 1984 úspěch se svým prvním Terminátorem. Dlouhé roky se v Hollywoodu i mimo něj traduje historka, že Cameron neměl s přesvědčováním producentů o své vizi žádné velké problémy, když měl zkrátka přijít do jednací místnosti a na tabuli napsat slovo ALIEN, za které následně dopsal písmeno S, které doplnil o dvě svislé čáry. Když producenti uviděli symbol amerického dolaru, obratem měli Cameronovi jeho film odklepnout, což je něco, co zní sice strašně cool, ale nezdálo se to být příliš realistické. Režisér však nyní potvrdil, že tato událost skutečně proběhla.

V rozhovoru pro magazín Empire byly Cameronovi, který aktuálně stále promuje Avatar: The Way of Water, položeny otázky od jeho filmařských kolegů, přičemž režisér Edgar Wright si chtěl potvrdit právě onu slavnou báchorku o dolarovém symbolu a po penězích lačnících producentech. Cameron situaci popsal jen nepatrně odlišně, ve své podstatě se ale dokonale shoduje s pohádkovým příběhem, který se dlouhé roky traduje. Cameron jednak potvrdil, že mu bylo dopředu naznačováno, že pokud film uspěje, bude úspěch pouze Scottův, zatímco neúspěch půjde pouze za novým režisérem. Cameron však přiznal, že právě tato zdánlivě nevýhodná situace mu imponovala. Když se pak dostal před výkonné producenty se svou verzí scénáře, skutečně dle svých slov na poslední nepopsanou stranu napsal slovo ALIEN a dopsal za něj onen pověstný symbol, jenž se globálně stal symbolem pro peníze. Sám Cameron si není jistý, jestli se producentům líbilo jeho sebevědomí nebo v nich nápis vyvolal Pavlovův reflex, každopádně ale práci dostal a nakonec film přetavil v jedno z nejlepších pokračování všech dob, které svůj rozpočet v kinech vynásobilo hned desetkrát.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  4 zobrazení  
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Ambiciózní horor Netflixu sklízí rozpaky kritiků. Chválu sbírá hvězda Harryho Pottera
Ambiciózní horor Netflixu sklízí rozpaky kritiků. Chválu sbírá hvězda Harryho Pottera
27.12.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Novinka Netflixu Bledé modré oko patří k nejočekávanějším filmům nového roku. Čerstvé recenze ale hovoří jasně. Možná bychom své těšení měli mírnit, protože reakce kritiků mluví o dost rozporuplné podívané.

Nejlepší komedie roku je konečně online!
Nejlepší komedie roku je konečně online!
23.12.2022 13:15:00 | Filmové novinky

Zapomeňte na Lásku nebeskou a Tři oříšky pro Popelku, před Vánoci je čas pořádně procvičit bránice. Ideálně s nejostřejší komedií roku, která je konečně online.

Jan Žižka konečně míří na český Netflix. Služba odhalila brzké datum premiéry
Jan Žižka konečně míří na český Netflix. Služba odhalila brzké datum premiéry
23.12.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Historická akční podívaná Jan Žižka režiséra Petra Jákla po své pouti kiny zavítala před několika týdny i na Netflix, na české verzi ovšem dosud dostupná nebyla. To se ovšem brzy změní.

Diváci určili nejočekávanější filmy roku 2023. Zklamal Indiana Jones i Nolan
Diváci určili nejočekávanější filmy roku 2023. Zklamal Indiana Jones i Nolan
22.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Největší americký prodejce lístků do kina se v anketě ptal tisíců lidí, na které filmy následujících měsíců se těší nejvíc. A ačkoli výsledkům vévodí především velké hollywoodské blockbustery, i mezi nimi se najde celá řada překvapení.