FB pixel TP pixel
Diváci určili nejočekávanější filmy roku 2023. Zklamal Indiana Jones i Nolan © Marvel Studios

Diváci určili nejočekávanější filmy roku 2023. Zklamal Indiana Jones i Nolan

Největší americký prodejce lístků do kina se v anketě ptal tisíců lidí, na které filmy následujících měsíců se těší nejvíc. A ačkoli výsledkům vévodí především velké hollywoodské blockbustery, i mezi nimi se najde celá řada překvapení.

22. 12. 2022 15:00 | Filmové novinky

Prodejce lístků Fandango oslovil 5000 diváků, kteří měli jasný úkol, vybrat své nejočekávanější filmy příštího roku. A výsledky jsou rozhodně zajímavé. Ukazuje se totiž minimálně to, že řada velkých titulů se zatím nedokázala dostat publiku do šedé kůry mozkové a pravděpodobně se o nich kupodivu zase tolik neví. O čem se ale moc dobře ví, to jsou komiksové filmy, které vládnou valné většiny vrcholné desítky nejvíc očekávaných titulů. Na samotné špičce jsou Strážci Galaxie 3, kteří si v uplynulých týdnech přihřáli polívčičku i Svátečním speciálem, po němž následoval i trailer právě na třetí výpravu Star-Lorda a jeho parťáků. Překvapení je ale na druhé příčce, kam se dostal animák Spider-Man: Napříč paralelními světy, což je pokračování výtečných Paralelních světů, kde se diváci poprvé blíže seznámili s Milesem Moralesem. Zdá se, že jim tenhle afroamerický hrdina hodně přirostl k srdci.

Marvel na sebe může být hrdý, protože na třetí příčce je Ant-Man And The Wasp: Quantumania. Vzpomínáte ještě, jak se kdysi lidé smáli, že komiksový gigant chystá film o chlapovi, co se kámoší s mravenci a bude ho hrát Paul Rudd? Tak už se nesmějí. Čtvrtou příčku obsadil čtvrtý díl Johna Wicka a teprve na páté příčce je Indiana Jones a volání osudu, což by bylo ještě před pár lety neslýchané. Na druhou stranu pořád poráží tituly jako Aquaman and the Lost Kingdom nebo Mission: Impossible Odplata - První část. Druhá polovina je obecně plná překvapení, ukazuje se totiž, že se lidé stále velmi těší i na prequel Hunger Games, nový spin-off Rockyho Creed III a také na animovaného Super Maria, což je dobrý signál, že marketing Nintenda funguje a mohlo by se útočit na čísla Mimoňů, které taktéž tvoří lidé ze studia Illumination. Kupodivu se do TOP 10 vůbec nedostal snímek Oppenheimer Christophera Nolana, který podle všeho dokázal realisticky vytvořit i explozi jaderné bomby. Je nicméně jasné, že s očekáváními ještě zatřesou další upoutávky a intenzivní marketingové kampaně. Ostatně aktuálně není mezi zvolenými snímky ani druhá Duna.

Zdroj: CNBC

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový Vetřelec skutečně vznikne. Má nové jméno, hrdinku a chce být jako Predátor
Nový Vetřelec skutečně vznikne. Má nové jméno, hrdinku a chce být jako Predátor
22.12.2022 14:45:00 | Filmové novinky

Práce na chystaném restartu Vetřelce, který má pod palcem hororový režisér Fede Álvarez, se po období klidu rozbíhají ve vysokém tempu. Po nedávno oznámeném jméně hlavní představitelky, byl nyní představen nový pracovní název spolu s místem a datem natáčení.

HBO odhalilo největší seriály příštího roku. Láká na sci-fi, akční nářezy i temné krimi
HBO odhalilo největší seriály příštího roku. Láká na sci-fi, akční nářezy i temné krimi
22.12.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služby se před koncem roku snaží lákat diváky na následující měsíce, které samozřejmě nabídnou celou řadu seriálových novinek i návratů oblíbených hrdinů. Nejinak je tomu u HBO, které jeden z největších seriálů roku chystá už rovnou na leden.

První záběry z druhé řady Lokiho jsou tady. Disney ukázal i další očekávané hity
První záběry z druhé řady Lokiho jsou tady. Disney ukázal i další očekávané hity
21.12.2022 14:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus chystá na příští rok velmi pestrou nabídku titulů a nepřekvapivě bude sázet na své stěžejní značky, jakými jsou Marvel, Star Wars nebo animační studia Pixar či Disney Animation. Nový trailer nám dává první ochutnávku toho nejzajímavějšího.

HBO lidem zkazí Vánoce. Uvede jeden z nejhorších filmů roku i kontroverzní horor
HBO lidem zkazí Vánoce. Uvede jeden z nejhorších filmů roku i kontroverzní horor
21.12.2022 14:30:00 | Filmové novinky

HBO zveřejnilo chystané novinky na vánoční víkend a mimo jiné se chystá uvést jednu z největších filmových tragédií posledních měsíců. Pokud si ji lidé pustí, moc hezké Vánoce mít rozhodně nebudou.