FB pixel TP pixel
Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy © Apple TV+

Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy

Již 26. ledna startují na streamovací službě Vládcové nebes, očekávaná válečná novinka z produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse, která duchovně navazuje na klasiky Bratrstvo neohrožených a Pacifik. A prý se nemusíme bát, že by seriál nesplnil očekávání.

Filmové novinky

Již 26. ledna se předplatitelé služby Apple TV+ dočkají návratu velkolepé válečné podívané, kterou přinesly tituly Bratrstvo neohrožených a Pacifik. Vládcové nebes v uplynulých měsících představili úchvatné a emocemi nabité upoutávky a již v pátek ráno budou dostupné první dvě epizody, které nás seznámí s majorem Johnem Eganem a plukovníkem Galem Clevenem, kteří vedli 35 letounů s posádkou 350 mužů do války s jasným cílem. Zajistit leteckou dominanci nad územím nepřítele při snaze pomoci zastavit Hitlera. První epizoda bude samozřejmě seznamovačkou, kdy se oba muži připojí v Anglii k letecké jednotce, druhá část nás pak vrhne do prvního boje, kdy se budou bombardovat německé ponorky a poškozený bombardér B-17 bude mít co dělat, aby doletěl zpátky do Velké Británie.

Apple již vypustil prvních několik minut online (podívat se na ně můžete výše) a s blížící se premiérou také dorazily první recenze kritiků, kteří seriál zatím téměř jednohlasně doporučují. Z dosavadních 27 textů na serveru Rotten Tomatoes vzniklo průměrných 85 procent spokojených reakcí, přičemž chválu seriál sklízí za historickou přesnost, velkolepost, řemeslnou zručnost a samozřejmě i důraz na lidskost v průběhu největšího světového konfliktu. Najdou se samozřejmě i vyčítavější reakce, kterým se nelíbí velká porce patosu, případně je příběh emocionálně tolik nezasáhl. Zdá se však, že toto je skutečně velmi individuální a zatímco někdo považuje výsledek za příliš sentimentální a uplakaný, jiní recenzenti seriál za to samé chválí a doznávají se k tomu, že měli dlouhodobě dojetím pomyslný knedlík v krku. Nechybí samozřejmě ani proklamace o kandidátovi na nejlepší minisérii letošního roku (ano, na konci ledna) a dokonce se najde i zmínka o retro verzi Top Gunu.

Obecně každopádně platí, že je seriál chválený jako vysoce nadprůměrná televizní zábava, která svým předchůdcům nedělá žádnou ostudu a jednoznačně patří mezi události roku. Takže pokud jste z nějakého důvodu váhali, zda se do seriálu vyplatí investovat čas, zdá se, že máte definitivní povolení obnovit předplatné a užít si několik týdnů tuhé boje a hrdinství v boji proti nacistickému zlu.

Zdroj: Apple TV+ / Rotten Tomatoes

Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů
Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů
25.01.2024 13:45:00 | Filmové novinky

Další ikonický seriál HBO zamíří na Netflix. Po Bratrstvu neohrožených či Odpočívej v pokoji se brzy objeví v katalogu největšího streamera i fenomén Sex ve městě.

První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti
První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti
24.01.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil nový trailer na jednu ze svých čerstvých akvizic. Švédský katastrofický thriller Nad propastí nás zavede do důlního města, které se začne propadat do hlubin. Dokáže bezpečnostní odbornice zastavit zkázu a ochránit svou rodinu?

Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
23.01.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Animovaný fenomén Avatar: Legenda o Aangovi se dočkal tří velkolepých řad, v nichž se mladý Aang musel postupně naučit ovládat všechny elementy, aby zastavil zlotřilého vladaře Národa ohně Ozaie. Nyní Netflix ukázal plnohodnotnou upoutávku na hranou adaptaci. A o jedné z největších fantasy roku je očividně rozhodnuto.

Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
23.01.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Brilantní drama Christophera Nolana Oppenheimer vládne letošním nominacím na Oscara. Snímek získal 13 nominací, následuje ho ženská variace na Frankeinsteina Chudáčci s 11 nominacemi.