FB pixel TP pixel
Vlajka smrti dovlála. Chválený pirátský seriál HBO předčasně končí, tvůrci s tím naštěstí počítali © HBO Max

Vlajka smrti dovlála. Chválený pirátský seriál HBO předčasně končí, tvůrci s tím naštěstí počítali

Pokud jste fanoušky komediálního seriálu Vlajka smrti, který je dostupný na HBO Max, nemáme pro vás dobré zprávy. Kritiky milovaný seriál, za nímž mimo jiné stojí i Taika Waititi, totiž po dvou řadách končí.

Filmové novinky

V roce 2022 dorazila na HBO pirátská komediální série Vlajka smrti, která svým zaměřením a humorem sice nemusela sednout každému, dokázala si ale získat oddané fanouškovské jádro, které si příběhy o zhýčkaném aristokratovi, jenž se vzdal svého privilegovaného života a stal se pirátem, naprosto zamilovala. Tito diváci nyní musí smutnit, protože v HBO se rozhodli v seriálu dále nepokračovat a po druhé řadě, která měla premiéru loni v říjnu, se již dalších epizod nedočkají.

V seriálu showrunnera Davida Jenkinse si hlavní roli zahrál novozélandský komik Rhys Darby (Flight of the Conchords). Ten ztvárnil bohatého statkáře Stedeho Bonneta, kterého unavil usedlý život a nešťastné manželství, opustil rodinu a začal se věnovat pirátství. Vedle něj si v seriálu zahrál Ewen Bremner, Joel Fry, Vico Ortiz nebo také Taika Waititi, který jednu epizodu režíroval. Vlajka smrti sklízela pozitivní reakce. Na Rotten Tomatoes má komediální pirátština dokonce skóre 93 % kladných recenzí při průměrném hodnocení 7,7 bodů z 10.

Vlajka smrti je ceněna za svůj podvratný humor a dobře napsané postavy, které divákům přirostly k srdci. Seriál sklidil chválu také za výrazné zastoupení LGBTQ+. Navzdory úspěchu první řady Warneři dlouho otáleli s pokračováním. David Jenkins nakonec musel rozpočet pro druhou řadu snížit o 40 %, což se povedlo zkrácením epizod z 10 na 8 a také díky daňovým úlevám a dalším úsporám po přesunu produkce z Los Angeles na Nový Zéland. Protože Jenkins tušil, že třetí řada je velmi nejistá, rozhodl se uzavřít bouřlivý románek Eda a Stedeho na konci druhé série spolu s dalšími důležitými dějovými linkami, takže seriál nekončí tak otevřeně jako konec první řady.

Zdroj: SlashFilm

Akční hvězda Netflixu utrpěla vážná zranění v bojové akci. Jen o hodinu dříve dávala rozhovor
Akční hvězda Netflixu utrpěla vážná zranění v bojové akci. Jen o hodinu dříve dávala rozhovor
10.01.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci protiteroristického akčního hitu Fauda zůstávají v posledních týdnech v napětí. Herci ze seriálu totiž narukovali do boje v pásmu Gazy a nyní byl v bojové akci jeden z nich vážně zraněn.

The Last of Us našlo Joelovu nemesis. Po krku mu půjde vysněná představitelka Ellie
The Last of Us našlo Joelovu nemesis. Po krku mu půjde vysněná představitelka Ellie
10.01.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Po týdnech spekulací se fanoušci seriálu The Last of Us konečně dočkali potvrzení, která herečka ztvární kontroverzní postavu Abby, ze které mají někteří hráči videoher dodnes trauma. Ve druhé řadě totiž půjde po krku samotnému Joelovi, který na konci první řady při záchraně Ellie zničil její dosavadní život.

Lucasův učeň už uplatňuje moc. Nový Mandalorian vznikne jako film, Ahsoku čeká druhá řada
Lucasův učeň už uplatňuje moc. Nový Mandalorian vznikne jako film, Ahsoku čeká druhá řada
10.01.2024 11:40:00 | Filmové novinky

Dave Filoni se teprve nedávno chopil role kreativního šéfa ve společnosti Lucasfilm a netrvalo dlouho, než firma oznámila, že nejbližšími Star Wars v kinech bude filmová verze Mandaloriana. Samozřejmě se vrátí i Grogu alias Baby Yoda.

Nové sci-fi Netflixu ve velkolepém traileru. Tvůrci Hry o trůny lákají na cestu časoprostorem
Nové sci-fi Netflixu ve velkolepém traileru. Tvůrci Hry o trůny lákají na cestu časoprostorem
10.01.2024 6:00:00 | Filmové novinky

Už 21. března letošního roku tvůrci Hry o trůny odhalí, co dlouhé roky kutili pod záštitou Netflixu. Chystají totiž očekávané sci-fi Problém tří těles, které nás vezme mimo realitu a podle Netflixu doručí mysteriózní drama, které tu ještě nebylo.