FB pixel TP pixel
Netflix slaví nečekaný celosvětový hit. Vlkodlačí fantasy dosud nikdo neznal © Netflix

Netflix slaví nečekaný celosvětový hit. Vlkodlačí fantasy dosud nikdo neznal

Správné načasování je základem úspěchu a málokdo umí tak dobře plánovat jako Netflix. Ten znenadání vypustil do světa nenápadnou fantasy novinku s anglickým názvem Family Pack. A světe div se, najednou má zase globální hitovku, která každým dnem roste. I když o ní před pár dny nikdo neslyšel.

Filmové novinky 25. 10. 2024 17:20 | Filmové novinky

Co stojí za úspěchem titulu Family Pack? Inu, mnohé napoví český a výrazně razantnější název Vlkodlaci z Temného Hvozdu. Ano, jde o fantasy, respektive rodinnou fantasy, v níž se nahání vlkodlaci. Příběh je přitom prostý. Rodina se rozhodne hrát karetní hru, jenže místo běžné partičky se celá famílie přenese do hry samotné a musí lovit skutečné vlkodlaky.

Nahánění vlkodlaků

Za francouzskou fantasy stojí režisér a scenárista François Uzan, který má s Netflixem bohaté zkušenosti. Sloužil totiž jako scenárista již na seriálech Lupin, Rodinný podnik a Člověk na správném místě. A na základě aktuálního zájmu o vlkodlačí novinku se můžete vsadit, že se s tímto tvůrcem ještě v budoucnu setkáme. V hlavních rolích se objevují Franck Dubosc, Jean Reno, Jonathan Lambert a Suzanne Clément.

Snímek vstoupil na Netflix solidně s 38 prvními pozicemi v TOP 10 nejoblíbenějších filmů. Zásadní je však až druhý den po nástupu, kdy už číslo vyskočilo na 60 zemí. Bližší pohled na data navíc prozrazuje, že se filmu daří prakticky všude. V Jižní Americe, v Evropě, arabském světě či Africe. Titul výrazněji naráží jen v USA a Velké Británii, což se ale dá u francouzské produkce čekat. Na druhou stranu i zde se snímek do TOP 10 dostal, jen se drží zhruba v polovině denních žebříčků. Pakliže se titul udrží na podobných pozicích celý víkend, má Netflix zaděláno na další neanglicky hovořící hit. A vše nasvědčuje právě tomu, že se tak stane.

Zdroj: FlixPatrol

 7 439 zobrazení   96 se líbí
Veleúspěšná Policie Modrava skončila. Nahradí ji záhadné vyšetřování s Donutilem
Veleúspěšná Policie Modrava skončila. Nahradí ji záhadné vyšetřování s Donutilem
25.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Televize Nova ukončila v neděli večer veleúspěšné uvedení reprízovaných dílů Policie Modrava, které vznikly již v roce 2022. A protože se Jaroslavu Soukupovi nechce do pokračování, přichází mysteriózní náhrada, která má ambice stát se novým králem sledovanosti.

Nejsledovanější sci-fi hity Netflixu: Vládnou roboti a mimozemšťané, Snyder vyhořel
Nejsledovanější sci-fi hity Netflixu: Vládnou roboti a mimozemšťané, Snyder vyhořel
24.10.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Zatímco čísla divácké návštěvnosti z kin nalezneme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro běžné diváky, ale i pro samotné tvůrce a jejich filmy. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu. Pojďme se podívat, jaké sci-fi filmy a seriály aktuálně slaví největší úspěch.

Nejchválenější sci-fi současnosti je zpět. V traileru se opět hraje s lidským mozkem
Nejchválenější sci-fi současnosti je zpět. V traileru se opět hraje s lidským mozkem
23.10.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Hrátky s lidským mozkem a pamětí lidstvo fascinují odnepaměti a dokonale toto téma využívá i seriál Odloučení na Apple TV+. Ten nyní představil upoutávku na druhou řadu, která slibuje stejně povedenou zábavu jako ve své premiérové řadě, která uchvátila kritiky i diváky po celém světě.

Nový akční nářez v parádním traileru. Dělají na něm nejlepší kaskadéři v oboru
Nový akční nářez v parádním traileru. Dělají na něm nejlepší kaskadéři v oboru
23.10.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Ke Huy Quan, držitel Oscara za snímek Všechno, všude, najednou, se vrací na filmová plátna v roli realitního makléře s temnou minulostí ve filmu Láska bolí. Trailer k akčnímu thrilleru slibuje intenzivní akci, propracované choreografie a napínavé zvraty.