FB pixel TP pixel
Fenomén Vyšehrad míří konečně na Netflix. Komediální hit doplní dvě skvělé sci-fi © Bioscop

Fenomén Vyšehrad míří konečně na Netflix. Komediální hit doplní dvě skvělé sci-fi

Po uvedení v kinech sice filmovou verzi Vyšehradu urvalo v rámci SVODů exkluzivně Voyo, licence už je však u konce, a tak se postrach fotbalových trávníků a postelí sličných děvčat, Julius Lavický, vydává na Netflix.

Filmové novinky

Nazdar, kopyta! Tak tuhle hlášku konečně uslyší i předplatitelé Netflixu, kteří se přesně rok po uvedení filmového Vyšehradu na streamovací službě Voyo dočkají Julia Lavického i v knihovně největšího streamera světa. Tam se Vyšehrad: Fylm objeví 1. prosince a zaručeně půjde o jeden z největších českých hitů na platformě. Ostatně před rokem snímek vidělo v kinech okolo 700 tisíc diváků a tvůrci už samozřejmě chystají pokračování. Ještě aby ne, když první film utržil přes 100 milionů korun při rozpočtu pouhých 30 milionů.

Nepůjde však o jedinou novinku, která se 1. prosince objeví na Netflixu. Ve stejný den se na platformě objeví i dvě skvělé sci-fi. Jmenovitě seriálová pecka samotného Netflixu Sladký domove!, která dorazí s již druhou řadou. Zároveň se objeví i komiksově inspirovaná pecka Kronika, jež je další akvizicí od 20th Century Fox a tudíž Disneyho. Film pojednává o chlapcích, kteří získají superschopnosti, přičemž z jednoho z nich se stane padouch a zbytek ho musí zastavit. Skvěle hodnocená žánrovka vystřelila v roce 2012 režiséra Joshe Tranka k hollywoodským výšinám. Bohužel však byl režisér posléze spojen s výbuchy vzteku na placu filmu Fantastická čtyřka a posléze si zkusil napravit reputaci spíše průměrným snímkem s Tomem Hardym Capone.

Na 1. prosince se chystá i uvedení snímku Pokoj 1408 podle krátkého příběhu Stephena Kinga, dorazí i drama Žít po svém s Robertem Redfordem a Jennifer Lopez nebo nová verze Teletubbies.

Zdroj: Netflix / Bioscop / Kinomaniak

Ještě větší průšvih, než se čekalo. Novinka Marvelu zlomila smutný historický rekord
Ještě větší průšvih, než se čekalo. Novinka Marvelu zlomila smutný historický rekord
21.11.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Komiksová týmovka Marvels dál pokračuje ve sbírání nelichotivých prvenství. Po nejslabším víkendovém otvíráku celé franšízy novinka zlomila další negativní rekord.

Policajta v Beverly Hills 4 natáčí Netflix. Eddie Murphy na první fotce vůbec nezestárl
Policajta v Beverly Hills 4 natáčí Netflix. Eddie Murphy na první fotce vůbec nezestárl
20.11.2023 18:50:00 | Filmové novinky

Po letech čekání se v příštím roce konečně dočkáme vysněného návratu Eddieho Murphyho do role Axela Foleyho. Netflix aktuálně natáčí čtvrtý film ze série Policajt v Beverly Hills a afroamerický komik ukázal, jak odolal zubu času.

Jeremy Renner vypadá 10 měsíců po zranění skvěle. Ukázal, jak chodí a skáče
Jeremy Renner vypadá 10 měsíců po zranění skvěle. Ukázal, jak chodí a skáče
20.11.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Herec Jeremy Renner oslavil 10 měsíců rekonvalescence po zranění tím nejlepším způsobem. Ukázal video, ve kterém vyskakuje a popobíhá. Herci se vrací síla a vypadá skvěle.

Režisér Napoleona odmítá negativní reakce kritiků i historiků. Reaguje jako chvástal
Režisér Napoleona odmítá negativní reakce kritiků i historiků. Reaguje jako chvástal
20.11.2023 17:35:00 | Filmové novinky

22. listopadu vstupuje do kin historický spektákl Napoleon od Ridleyho Scotta. Film čelí kritice kvůli ohýbání historických faktů, Francouzi jej pak označují za tendenční. Scott kritiku odmítá a ostře na ni reaguje.