FB pixel TP pixel
Jeden z nejlepších thrillerů posledních let míří na Netflix. Přirovnávají ho ke Ztraceným © Showtime

Jeden z nejlepších thrillerů posledních let míří na Netflix. Přirovnávají ho ke Ztraceným

Zdá se, že streamovací služby už skutečně nehodlají dodržovat svoji exkluzivitu a naopak si chtějí přivydělat prodáváním svého zajímavého obsahu konkurenci. To se hodí Netflixu, který po HBO a Disneym zalovil ve vodách stanice Showtime.

Filmové novinky

Mysteriózní thrillery jsou stále v kurzu a pokud vás bavil například fenomén Ztraceni a máte předplacený Netflix, určitě vás může těšit, že si streamer pořídil do nabídky jeden z nejchválenějších pořadů z tohoto ranku posledních let. Už 15. prosince se v nabídce Netflixu objeví hit stanice Showtime Yellowjackets, který u nás doposud uváděla exkluzivně streamovací služba SkyShowtime. Prodej práv Netflixu je poměrně překvapivý, neboť si SkyShowtime doposud docela držela své vlastní projekty pod palcem. Zdá se však, že po licencování pořadů HBO a Disneyho právě Netflixu i ostatní streameři a stanice jdou cestou podobné strategie.

Co jsou Yellowjackets?

Yellowjackets vypráví příběh amerických fotbalistek, které jednoho dne spadnou s letadlem do divoké přírody Ontaria a postupně vytvoří kanibalské sekty, které si jdou doslova po mase. Jelikož však seriál sleduje děvčata i v dospělosti, postupně rozplétáme, co se tehdy vlastně stalo a co všechno musely během svého čekání na záchranu udělat. Seriál je zároveň plný záhadných symbolů a momentů, kvůli kterým je mnohými přirovnáván právě k seriálovému fenoménu Ztraceni, což sami tvůrci považují za pochvalu.

Seriál, jemuž vévodí Melanie Lynskey, Christina Ricci a Juliette Lewis, má za sebou již dvě řady, přičemž na SkyShowtime aktuálně přibývají právě epizody druhé řady. Dá se tudíž předpokládat, že na Netflixu bude prozatím uvedena pouze kompletní první řada, která si při premiéře v roce 2021 vysloužila na serveru Rotten Tomatoes 100 procent pozitivních recenzí při průměrném hodnocení 8,2 z 10. Druhá řada je hodnocena jako o něco slabší. Zajímavostí nicméně je, že zatímco kritici seriál nesmírně chválí za dobře zpracovanou mysterióznost, horor, černý humor a skvělé herecké výkony, diváci tak optimističtí nejsou a hodnotí seriál spíše průměrně.

Zdroj: Rotten Tomatoes / Netflix / SkyShowtime

Wolverine dře na Deadpoola 3. Hugh Jackman předvedl svaly a těžké váhy
Wolverine dře na Deadpoola 3. Hugh Jackman předvedl svaly a těžké váhy
19.11.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Stávka hollywoodských herců je u konce, a tak se znovu roztáčí kamery a začínají se tvořit blockbustery příštích měsíců a let. Výjimkou není ani Deadpool 3, kvůli kterému musel Hugh Jackman alias Wolverine zase naběhnout do posilovny. A těžkých vah se nebojí.

Červený trpaslík dostane nový seriál! Těšte se na eskapády Listera s Rimmerem
Červený trpaslík dostane nový seriál! Těšte se na eskapády Listera s Rimmerem
17.11.2023 19:45:00 | Filmové novinky

Britská komediální legenda hlásí návrat na scénu. Spolutvůrce původního seriálu potvrdil plány na další seriál Červeného trpaslíka. Příběh se vrátí ke vztahu zevláka Listera a pedantského prudiče Rimmera. Počítá se i s původním obsazením. I když v menším rozsahu.

Kazmova ONEMANSHOW dobyla Netflix. Sestřelila českou vánoční komedii a další hity
Kazmova ONEMANSHOW dobyla Netflix. Sestřelila českou vánoční komedii a další hity
17.11.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Dalo se to čekat, ale i tak je to fascinující. Kazma tuto středu vstoupil se svou ONEMANSHOW na Netflix a obratem se stal největším hitem na tuzemské verzi platformy. Není ale jediným českým projektem, kterému se daří.

Netflix odhalil šílenou fantasy plnou démonů a kouzel. Trailer je plný nápadité akce
Netflix odhalil šílenou fantasy plnou démonů a kouzel. Trailer je plný nápadité akce
16.11.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Ač to v minulosti nebylo pravidlem, v poslední době se poměrně daří hraným adaptacím populárních manga předloh. Lví podíl na tom má obří hit jménem One Piece. Po vzoru pirátského dobrodružství se tak Netflix rozhodl dát šanci další z komiksových japonských předloh.