FB pixel TP pixel
Netflix provedl masakr 5 seriálů. Zrušil i oblíbenou fantasy Světlo a stíny © Netflix

Netflix provedl masakr 5 seriálů. Zrušil i oblíbenou fantasy Světlo a stíny

Hollywoodské stávky si vybírají další oběti. Netflix právě vydal seznam pěti seriálů, které se kvůli zpožděním, které stávky způsobily, rozhodl zrušit. Krom několika animáků překvapivě končí i chválená velkorozpočtová fantasy.

Filmové novinky

Během herecké a scenáristické stávky se kvůli pozastavené výrobě mluvilo hlavně o přesunech již natočených filmů a seriálů. Kromě hollywoodských studií musely svůj itinerář přehodnotit i streamovací služby, které část letošních premiér přeložily na příští rok. Zpoždění v psaní scénářů a v produkcích zapříčiněné stávkami ale zamíchalo i s natáčecími plány streamovacích a televizních stanic, a seriály, které již měly být natočeny, tak nyní tvoří tlačenici ve výrobě. Streamovací služby tak vyhodnocují, které seriály nakonec vypustí a nebudou v nich pokračovat. Například Amazon nedávno zařízl dva skvěle hodnocené projekty – akční sci-fi Médium a sportovní drama Velké vítězství. Nyní, krátce po konci herecké stávky, kdy se mají kola výroby opět rozběhnout, přichází se seznamem „zbytných“ titulů Netflix.

Konec oblíbené fantasy

Největší streamer se rozhodl ukončit tři animované seriály a dva hrané. Další řadu tak nedostane nekorektní animák Kapitán Fall o nezkušeném a neschopném námořním kapitánovi, který se nevědomky stane součástí pašeráckého kartelu. Končí také animovaná satira Agent Elvis, v níž Elvis Presley s hlasem Matthewa McConaugheyho vedle zpívání pracuje jako šílený superšpion, a nových epizod se nedočká ani animovaná sci-fi Farzar o lidské kolonii na vzdálené planetě. Fanoušci se také musí rozloučit s komedií Okouzlení o mladém a ambiciózním influencerovi, který se snaží prorazit v módním průmyslu.

Největším šokem je ale konec velkorozpočtové fantasy Světlo a stíny natočené podle bestsellerů Leigh Bardugo. První řada se těšila velkému ohlasu, ale ta druhá, která byla uvedena letos v březnu, již měla nižší sledovanost, což s přepokládaným zpožděním chystané třetí řady přispělo k rozhodnutí Netflixu nepokračovat v seriálu dále. A protože se stávky shodují s obdobím finanční revize většiny streamovacích společností, které přehodnocují své strategie, je velmi pravděpodobně, že se v nadcházejících týdnech dočkáme ukončení i jiných projektů.

Zdroj: Deadline

Poslední fantasy tohoto roku ve velkolepém traileru. Řečtí bohové a monstra útočí
Poslední fantasy tohoto roku ve velkolepém traileru. Řečtí bohové a monstra útočí
16.11.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Disney nenechává nic náhodě a v prosinci uvede jednak posledního Indiana Jonese, ale také poslední letošní fantasy, kterého se fanoušci žánru nemohou dočkat. Seriál Percy Jackson a Olympané se tak ukazuje ve velkolepém traileru, který odhaluje většinu trikových trumfů. Včetně boje s Areem či minotaurem.

Nový spektákl ze světa Venoma přichází. Trailer ukazuje čtyři pavoučí hrdinky
Nový spektákl ze světa Venoma přichází. Trailer ukazuje čtyři pavoučí hrdinky
15.11.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Pakliže patříte mezi fanoušky filmové série Venom, měli byste zbystřit. Studio Sony totiž odhalilo první upoutávku na další film, který je s Venomem spřízněný a který tentokrát nabídne hned čtyři pavoučí superhrdinky a jednoho antagonistického arachnida.

ONEMANSHOW: The Movie je exkluzivně online! Trvalo to 90 dní
ONEMANSHOW: The Movie je exkluzivně online! Trvalo to 90 dní
15.11.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Oficiálně už filmová ONEMANSHOW skončila, a tak může Kazma přejít do fáze jiného vydělávání peněz než na naivitě diváků. A tak svou filmovou verzi prankovacího pořadu prodal na streamovací služby a vy se tak můžete podívat na celou taškařici online.

Fantastický návrat Nicolase Cage. Jeho nová sci-fi sbírá nadšené recenze
Fantastický návrat Nicolase Cage. Jeho nová sci-fi sbírá nadšené recenze
15.11.2023 15:17:00 | Filmové novinky

V českých kinech nás za necelé dva měsíce čeká festivalový hit To se mi snad zdá, ve kterém se vrací v parádní formě Nicolas Cage. Kritici, kteří již černou sci-fi komedii viděli a potvrzují působivý Cageův výkon.