FB pixel TP pixel
Za půl roku se Daredevil vrátí Marvelu. Ožije hrdina Netflixu jinde? © TMDB

Za půl roku se Daredevil vrátí Marvelu. Ožije hrdina Netflixu jinde?

Už to budou téměř dva roky od momentu, kdy se Netflix rozhodl zrušit Daredevila a další seriály od Marvelu. Nyní se práva vrátí samotnému komiksovému gigantu. Čekají nás velká oznámení?

Filmové novinky

Čas nezastavitelně letí. Ještě před dvěma roky jsme si užívali marvelovské hrdiny v čele s Daredevil na Netflixu a nyní už je jasné, že Ďábla z Hell's Kitchen a další bojovníky z ulic New Yorku na této streamovací službě neuvidíme. Fanoušci, kteří vedou kampaň za obnovení seriálu (po oznámení Snyder Cutu Ligy spravedlnosti se jim musí nechat určitá relevance), připomněli, že již za 6 měsíců vyprší lhůta, do kdy Marvel nemohl s Daredevilem nakládat. Jelikož navíc Netflix rušil jednotlivé řady velmi blízko u sebe, v podstatě se Marvelu co nevidět vrátí všechny postavy z původních netflixovských Defenders jako Luke Cage, Jessica Jones nebo Iron Fist.

Charlie Cox veškeré spekulace popírá

To samozřejmě vede fanoušky k otázkám, zda se Marvel Daredevila chopí a přivede ho znovu k životu. Před časem se hojně spekulovalo o tom, že seriál projde soft-rebootem a ačkoli zůstane zachované původní obsazení, seriál bude mnohem více navázán na filmové MCU. Kvůli brutalitě by však nebyl umístěn na rodinnou službu Disney+, nýbrž na méně cenzurované Hulu. Jenže tyto zprávy zatím negoval sám představitel hlavní role Charlie Cox, jenž by si dle svých slov rád roli zopakoval v seriálové či filmové podobě, ale zatím nemá žádné nabídky. Popřel tak i spekulace, že by se měl Daredevil objevit ve třetím marvelovském filmu o Spider-Manovi, jenž by navázal na události Spider-Man: Daleko od domova. Rovněž se objevily spekulace, že Marvel chystá novou verzi Defenders. Nikoli však s postavami z Netflixu, ale ansámblem mnohem věrnějším komiksové předloze v čele s Doctorem Strangem a Hulkem. Něco takového však pro seriálovou podobu zavání hodně velkou kachnou.

Oživení Daredevila by ale rozhodně dávalo smysl. Stále se jedná o zdaleka nejpopulárnějšího hrdinu z netflixovských marvelovek, který sbíral univerzálně pozitivní reakce ve všech třech odvysílaných řadách. Charlie Cox je navíc stále ve formě a je na roli dokonalý. Marvel by jeho angažmá v podstatě zabil několik much jednou ranou. Uspokojil by fanouškovskou základnu a přinesl by nového hrdinu do svého panteonu hrdinů. A co si budeme povídat, závěr třetí řady by si pokračování rozhodně zasloužil a je škoda, že jen kvůli zákulisním neshodám jsme se ho nedočkali. Uvidíme, co se stane za půl roku. Ale když si může Zack Snyder vyžebrat svou verzi Ligy spravedlnosti, proč by nemohlo dojít na novou verzi Daredevila?

 350 zobrazení   51 se líbí
HBO oživí legendu. Nová verze Perryho Masona dorazí v červnu
HBO oživí legendu. Nová verze Perryho Masona dorazí v červnu
01.06.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Právního zástupce Perryho Masona zná z jeho adaptací vícero generací. Nyní přichází nejnovější pokus, který nám ukáže origin slavného právníka a bojovníka proti bezpráví. A HBO zatím láká na hodně stylovou dobovku.

První reakce: V Jednotkách vesmírného nasazení od Netflixu baví pouze herci
První reakce: V Jednotkách vesmírného nasazení od Netflixu baví pouze herci
28.05.2020 | Filmové novinky

V americkém tisku již vyšly první reakce na nový a mnohými očekávaný sitcom Steva Carella Jednotky vesmírného nasazení. Bude z něj stejná klasika jako se stala z Kanclu, nebo seriál zůstal za očekáváním?

Temné sci-fi Dark se loučí. Netflix v novém traileru oznámil datum premiéry
Temné sci-fi Dark se loučí. Netflix v novém traileru oznámil datum premiéry
27.05.2020 | Filmové novinky

Netflix se loučí s jedním z jeho nejpopulárnějších neanglicky mluvených seriálů, temným dramatem o cestování časem Dark. Tato německá depka doputuje stylově 27. června, tedy v den apokalypsy, která se v odehrála v seriálu.

Netflix láká na 3 očekávané hity: Komiksovku, sci-fi heist či komedii
Netflix láká na 3 očekávané hity: Komiksovku, sci-fi heist či komedii
26.05.2020 | Filmové novinky

Netflix se opět vytáhl s další várkou trailerů, když tentokrát zamířil převážně do vod sci-fi a fantasy. Těšit se tak v brzké době můžeme na superhrdinskou akci s Charlize Theron, dystopické loupežné krimi nebo nový sitcom od Steva Carella.