FB pixel TP pixel
Zaklínač zahájil natáčení 2. řady. Známe režiséry, postavy i datum uvedení © TMDB

Zaklínač zahájil natáčení 2. řady. Známe režiséry, postavy i datum uvedení

Natáčení 2. řady aktuálně největšího fenoménu Netflixu startuje. A protože Netflixu začaly unikat castingové seznamy, raději potvrdil nové postavy sám. A nezůstalo jen u toho. Kdy se Zaklínač znovu objeví na obrazovkách?

Filmové novinky 23. 2. 2020 12:00 | Filmové novinky

Premiéra v roce 2021

Ano, pokud jste doufali, že by to Zaklínač mohl na Netflix stihnout ještě letos před Vánoci, máte bohužel smůlu. Netflix počítá s nasazením svého fantasy hitu z pera Andrzeje Sapkowského až v průběhu roku 2021, což dává vzhledem k rozsahu zvláštních efektů smysl. Jak už jsme uváděli dříve, Zaklínač se nově kromě hranic Slovenska a Maďarska, skotských ostrovů, případně dalších částí Velké Británie podívá i do České republiky.

Nová řada, nový štáb

Zaklínač zahájil natáčení 2. řady. Známe režiséry, postavy i datum uvedení © TMDB

Již dříve jsme informovali, že se Geralt bude muset obejít bez původního kostyméra či Vladimíra Furdíka v roli choreografa soubojů, kterého nahradí Wolfgang Stegemann, jenž zpracoval pro první řadu epický střet v Blavikenu. Druhá řada Zaklínače však nepřivede zpět ani jednoho z původních režisérů. Na režijní sesli se místo toho posadí Stephen Surjik (The Umbrella Academy), Sarah O'Gorman (Cursed), Ed Bazalgette (Poslední království) a Geeta Patel (Meet the Patels). Každý z režisérů přitom natočí dvě epizody, přičemž 2. řada bude mít stejně jako ta první celkem 8 epizod. První epizodu bude mít na starost Stephen Surjik a poslední Ed Bazalgette.

Vrací se staří známí a přichází spousta nováčků

Zaklínač zahájil natáčení 2. řady. Známe režiséry, postavy i datum uvedení © TMDB

Netflixu v předchozích dnech utekly na internet castingové seznamy, díky nimž jsme se dozvěděli, které postavy se v 2. řadě chystají na dostaveníčko. Netflix kupodivu ohledně obsazení dlouho nemlčel a raději obsazení oficiálně oznámil. Samozřejmě se vrací Henry Cavill jako Geralt, Anya Chalotra jako Yennefer, Freya Allan jako Ciri a Joey Batey jako otravný pobočník a bard Marigold. Z vedlejších roli se vrátí MyAnna Buring v roli Tissaii, Tom Canton jako Filavandrel, Lars Mikkelsen jako Stregobor, Royce Pierreson jako Istredd a ano, všichni rasisté si opět mohou trhat vlasy, protože se vrátí i Anna Shaffer jako další z čarodějek Triss Merigold. Zatím největším přírůstkem je pak Kristofer Hivju neboli Tormund ze Hry o trůny, který se převtělí do role prokletého Nivellena. Dále byli potvrzeni:

  • Yasen Atour - Coen
  • Agnes Bjorn - Vereena
  • Paul Bullion - Lambert
  • Thue Ersted Rasmussen - Eskel
  • Aisha Fabienne Ross - Lydia
  • Mecia Simson - Francesca

Čeká se na Vesemira

Že vám tu stále někdo chybí? Ano, Netflix stále neuvedl, kdo se chopí role Geraltova mentora a zkušeného zaklínače Vesemira. Již víme, že nabídku měli dostat Michael Keaton či Mads Mikkelsen, kteří roli odmítli. Třetí v řadě pak měl být fanouškovský favorit Mark Hamill, kolem něhož je takové ticho, jako by se snad opravdu chystaly detaily smlouvy. Nechme se překvapit, jak tohle dopadne. Obsazení i volby režisérů jsou každopádně více než fajn.

 5 381 zobrazení   215 se líbí
Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill
Nové tváře pro Zaklínače? Francesca, Dijkstra a možná přijde i Mark Hamill
21.02.2020 | Filmové novinky

Natáčení druhé řady Zaklínače je již v plném proudu, klapka nestíhá, Anya Chalotra nasazuje fialové kontaktní čočky a Henry Cavill shazuje vodu, aby ukázal pořádné mutantní "gains". Zároveň však běží castingy na nové klíčové role seriálu, které zároveň odhalují, kam nás budoucí děj zavede.

Outsider ještě nedošel do finále, HBO už ale pracuje na druhé řadě!
Outsider ještě nedošel do finále, HBO už ale pracuje na druhé řadě!
20.02.2020 | Filmové novinky

I když se mělo za to, že adaptace kingovské kriminálky Outsider bude pouze limitovaná série a po svých odvysílaných deseti dílech se po ní zavře voda, scénárista Richard Price všechny překvapil, když prozradil, že pracuje na pokračování.

Apple TV+ vypustil dva nové trailery na očekávané novinky!
Apple TV+ vypustil dva nové trailery na očekávané novinky!
19.02.2020 12:00:00 | Filmové novinky

V Applu se rozhodli vykročit jinou cestou než Netflix, který téměř dennodenně zasypává fanoušky hromadami materiálu, a spíše po vzoru HBO se zaměřují na v počtu skromější, ale o to prestižnější projekty. Mrkněte na s námi na dva z nich, jejichž premiéra se kvapem blíží.

Netflix představil 5 nových ukázek na očekávané seriálové hity
Netflix představil 5 nových ukázek na očekávané seriálové hity
17.02.2020 | Filmové novinky

Kvantita netflixovských oznámení je neskutečná a abychom všechno stíhali, musíme ukázky dokonce kompletovat po více kusech. Čerstvě jsme se dočkali nejen oznámení další řady Sexuální výchovy, ale i záběrů ze Stranger Things nebo další řady Castlevanie!