FB pixel TP pixel
Dva roky stará kriminálka vypráskala televizní novinky. Prima bere cenu útěchy © TV Nova / Voyo

Dva roky stará kriminálka vypráskala televizní novinky. Prima bere cenu útěchy

Televize Prima sice divákům v neděli večer servíruje velkou novinku, zdá se však, že divákům je to víceméně jedno a raději vsadí na dva roky starou oblíbenou kriminálku. Ta se však nových epizod nedočká navzdory své popularitě. Přesto Prima částečně uspěla.

České novinky 23. 9. 2024 19:30 | České novinky

Na televizních obrazovkách a dokonce i před nimi se dějí fascinující věci. Ačkoli jsou na obrazovkách uváděné velké novinky, diváci stále dávají přednost oblíbenému kriminálnímu seriálu, jenž hluboce zasáhl jejich po mordech prahnoucí srdce. Oním seriálem je samozřejmě Policie Modrava, projekt režiséra a scenáristy Jaroslava Soukupa, který i v reprízách sleduje okolo 1,2 milionů diváků. Tvůrce přesto odmítá natočit nové epizody z důvodu nedostatku vlastních nápadů a ukončení tvůrčí kariéry.

I reprízy ale TV Nova stačí k tomu, aby měla nejsledovanější pořad večera. Ten navíc jistí taktéž reprízovaná Kriminálka Anděl. Velice komplikovaný je pak start soutěžní novinky Zrádci na Primě. Převzatý zahraniční formát je za hranicemi nesmírně populární a v Česku se ho chopil šikovný Markus Krug, jenž dlouhodobě spolupracoval s bavičem Kazmou. Tomu se ve Zrádcích povedlo zachovat atraktivní audiovizuální pojetí a ačkoli kombinace běžných lidí a celebrit je v posledních letech ohraná a u diváků nepříliš populární, Zrádci jsou minimálně v úvodní epizodě tím lepším pořadem, které Prima aktuálně nabízí.

Bude to stačit, myslíš?

Zůstává však otázkou, jestli je sledovanost adekvátní. Od první epizody se v lineárním vysílání zřejmě očekávalo více než televizí reportovaných 579 000 diváků. Za úspěšný start podobného zahraničního fenoménu by zřejmě bylo považováno alespoň 800 tisíc diváků. Primu ale může těšit alespoň jakási cena útěchy v podobě více než 300 000 diváků v mladší divácké skupině. Tato čísla totiž dávají naději pro sledování na prima+, kde byl pořad uvedený s předstihem.

Samotná Prima čísla ze své streamovací služby nereportuje, takže se snahou zaujmout nižší věkovou bude čím dál komplikovanější soudit, kde je pro daný projekt hranice úspěchu. Zatímco u projektu Honeymoon, jenž od začátku lavíroval v lineáru okolo 100 000 sledujících, je víceméně jasné, že jde spíše o selhání, Zrádci mohou generovat podobně zajímavá čísla na streamu jako Survivor Česko & Slovensko nebo Love Island na konkurenčním Voyo. Ostatně ani jednomu z uvedených pořadů se v lineáru moc nedaří, Survivor dokonce padal s poslední řadou na historické dno. Přesto s ním Nova v rámci online uvedení byla spokojená, protože Mikýřova štace za výhrou diváky bavila. V lineáru to však Zrádci budou mít těžké, příští týden totiž nastane odložená repríza seriálu Devadesátky na České televizi.

Zdroj: TV Guru / Mediaguru / FTV Prima / TV Nova / Česká televize

 26 352 zobrazení   2 se líbí
Kriminálka Docent na ČT skončila. Nahradí ji krimi megahit, Prima chystá hru s Kotkem
Kriminálka Docent na ČT skončila. Nahradí ji krimi megahit, Prima chystá hru s Kotkem
17.09.2024 17:45:00 | České novinky

Česká televize má za sebou první velký hit letošního podzimu. Kriminální minisérie Docent se úspěšně vrátila na obrazovky a zaujala se svými epizodami více než milion diváků. Nyní ji nahradí starší kriminální hit.

Serial Killer odhaluje nejlepší české seriály nadcházející sezóny. Děsivá Studna je jen začátek
Serial Killer odhaluje nejlepší české seriály nadcházející sezóny. Děsivá Studna je jen začátek
14.09.2024 12:35:00 | České novinky

Sedmý ročník festivalu Serial Killer začíná už za dva týdny v Brně a představí na tři desítky seriálových titulů z celé Evropy. Premiéru si zde odbyde očekávaný Voyo originál Studna, ale v programu najdete i další zajímavé kousky z celé Evropy. A my budeme při tom!

Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů
Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů
12.09.2024 16:35:00 | České novinky

Nejprve loni skončilo veřejné sdílení na internetové platformě Ulož.to, nyní komerční televizní stanice donutily další uložiště přestat nabízet jejich obsah. Po Fastshare.cloud nově přistoupily k dohodě i provozovatelé služeb eDisk a Sledujteto.

Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
11.09.2024 17:30:00 | České novinky

Televize Prima vstoupila začátkem podzimu se seriálem ZOO do závěrečné rovinky. Aktuálně zbývá odvysílat několik posledních epizod, a tak si řada diváků kladla otázku, co přijde po Evě Burešové a dalších hercích z oblíbeného prostředí zvířátek. Nyní už víme, že nás čeká novinka o přátelství, kde romantika možná půjde trochu do pozadí.