FB pixel TP pixel
Nejdražší film Netflixu se opozdí. Postapokalyptické sci-fi stálo 300 milionů a sbírá pozitivní ohlasy © Image Comics

Nejdražší film Netflixu se opozdí. Postapokalyptické sci-fi stálo 300 milionů a sbírá pozitivní ohlasy

Jeden z nejočekávanějších nových filmů Netflixu, obří sci-fi The Electric State, zdá se nakonec nedorazí ještě v letošním roce, ale dočkáme se jí až napřesrok. Dlouho vyvíjený projekt stál obřích 320 milionů dolarů a podle prvních ohlasů přináší spoustu zábavy.

Filmové novinky 20. 8. 2024 18:30 | Filmové novinky

Netflix se nakonec rozhoupal a začal oficiálně pracovat na adaptaci knihy herečky Millie Bobby Brown Nineteen Steps. Během ohlášení této zprávy se však objevila i mnohem zajímavější informace ohledně jiného projektu spojeného s hvězdou Stranger Things. Magazín Deadline totiž přinesl informaci, že očekávaná post-apokalyptická sci-fi bratří Russových (Avengers: Endgame) The Electric State dorazí nikoli v tomto roce, ale až v březnu roku 2025. Tedy ve stejném termínu, kdy letos měl premiéru jiný snímek s Millie Bobby Brown Mladá dáma.

Dračí fantasy Mladá dáma se stalo jedním z největších úspěchů streamovací služby Netflix v historii. V letošním roce pak patří se svými 138 miliony zhlédnutí na absolutní špičku. Jen 1,3 mililionu zhlédnutí přitom projekt dělilo od přeskočení špionážního filmu The Gray Man, který natočili právě Russoovi. Zdá se tedy, že spojení těchto filmových osobností by příští rok mohlo Netflixu přihrát jeden z největších hitů. Obzvlášť když se nové sci-fi žánrově opře o populární postapokalyptický žánr a snad i naplno zužitkuje masivní rozpočet 320 milionů dolarů.

Premiéra po 8 letech

Projekt mimochodem vzniká již od roku 2017 a jedná se o komiksovou sci-fi adaptaci stejnojmenného díla Simona Stalenhaga, vyprávějícího o dívce a robotovi, kteří se v post-apokalyptickém světě vydávají pátrat po jejím bratrovi. Další velkou hvězdou projektu je kromě Bobby Brown Chris Pratt. Snímek už měl podle infomací webu What's on Netflix i testovací projekce, které zdá se dopadly pozitivně. Film je popisovaný jako mix Matrixu, Stvořitele a Zombielandu, prý je hodně rodinně orientovaný a nabízí spoustu humoru a povedené akční sekvence. Nutno však dodat, že film zatím neměl při projekcích ani zdaleka hotové speciální efekty.

Režiséři Russoovi se v posledních týdnech slavně vrátili k Marvelu a potvrdili, že natočí chystané filmy Avengers: Doomsday a Avengers: Secret Wars. Kromě toho ale dál vyvíjejí pro Netflix. Jako producenti chystají další díly série Vyproštění a v přípravách je jejich další film The Whisper Man.

Zdroj: What's on Netflix / Deadline

Zrůdný Dahmer od Netflixu má nástupce. Trailer odhaluje nové vrahy, kteří otřásli Amerikou
Zrůdný Dahmer od Netflixu má nástupce. Trailer odhaluje nové vrahy, kteří otřásli Amerikou
20.08.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera v roce 2022 ovládl obrazovky Netflixu a stal se fenoménem s rekordní sledovaností. Nyní na něj naváže další případ vražedného řádění, který otřásl Spojenými státy americkými. Místo jednoho vraha dorazí hned dva.

Nejstupidnější Star Wars končí předčasně, sledovanost byla tristní. Fanoušci slaví i pláčou
Nejstupidnější Star Wars končí předčasně, sledovanost byla tristní. Fanoušci slaví i pláčou
20.08.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Hotovo, vymalováno. Nejnovější pokus rozšířit ságu Star Wars nevyšel a seriál Akolytka končí v prachu jako další z nepodařených seriálů od šéfky Lucafilmu Kathleen Kennedy. Ta vsadila na autorku Leslye Headland, aby doručila příběh z Vrcholné republiky a nastínila pád Jediů. Stupidní scénáře však projekt poslaly do kolen.

Ošklivka Betty se vrací po 23 letech. Nové díly legendární telenovely jsou online i v Česku
Ošklivka Betty se vrací po 23 letech. Nové díly legendární telenovely jsou online i v Česku
19.08.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Telenovely neumřely a jedna z nejslavnějších dokonce pokračuje. Zapomeňte na Manuelu, Esmeraldu nebo Divokého anděla. Návrat na scénu slaví Ošklivka Betty, která má nové epizody dostupné i v Česku.

Krutí bohové stíhají lidstvo útrapami. Trailer nové fantasy Netflixu je děsivě realistický
Krutí bohové stíhají lidstvo útrapami. Trailer nové fantasy Netflixu je děsivě realistický
19.08.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil plnohodnotný trailer nového očekávaného seriálu od tvůrce The End of the F***ing World, který zpracuje řeckou mytologii a tamní božstva zcela novým a moderním způsobem. V hlavní roli zazáří Jeff Goldblum, který si vezme lidstvo do parády.