FB pixel TP pixel
Největší sci-fi roku odhalilo 5 minut záběrů. Lov písečného červa z Duny vás uhrane © Warner Bros.

Největší sci-fi roku odhalilo 5 minut záběrů. Lov písečného červa z Duny vás uhrane

Marketingová kampaň druhé Duny se s blížící se premiérou stupňuje a nyní studio Warner Bros. odhalilo více než 5 minut záběrů z filmu. Stěžejní je pak pětiminutová pasáž, v níž hlavní hrdina Paul Atreides po tréninku s Fremeny musí dokázat své schopnosti odchytem Shai-Hulud, obávaného písečného červa Arrakisu.

Filmové novinky

Snímek Duna: Část druhá vstupuje do kin již 29. února a není pochyb o tom, že při letošní absenci Avatara 3 (dorazí až v roce 2025) letos velkolepější sci-fi na 99 procent neuvidíme. Ví to i studio Warner Bros., které začíná stupňovat marketingovou kampaň na maximum. Spolupráce s řetězcem AMC se sice úplně nepovedla a z kyblíku na popcorn má legraci celý internet, nové ukázce přímo z filmu se ale nikdo smát rozhodně nebude.

Paul Atreides v podání Timothée Chalameta vévodí více než šesti minutám záběrů, přičemž stěžejní je hlavně pětiminutovka, v níž protagonista příběhu loví na popud Fremenů Shai-Hulud, tedy slavného písečného červa, který obývá planetu Arrakis. Kmen Fremenů je lovu svědkem, včetně Paulovy milé Chani (Zendaya). Stilgar v podání Javiera Bardema na začátku videa dává Paulovi jasné instrukce - útoč přímočaře, rychle, žádné frajeření. A Atreides, který touží po pomstě za zničení své rodiny, tahle slova dokonale naplní. Velkolepost přitom ze záběrů sálá i na obrazovce počítače či mobilního telefonu, co potom v zaplněném kinosále.

O to víc mrzí, že se v pražském IMAXu nedočkáme analogové 70mm verze, o níž jsme psali na konci ledna a na kterou můžete nejblíže vyrazit do Londýna. Promarněná příležitost a ohromná škoda pro fanoušky filmu. Na druhou stranu impozantní podívanou bude Duna 2 bezpochyby i v digitálním IMAXu, případně na projekcích s Dolby Atmos.

Zdroj: Warner Bros. / IMAX

Skutečný hrdina: Christian Bale zachraňuje děti. Sen si plní po 16 letech
Skutečný hrdina: Christian Bale zachraňuje děti. Sen si plní po 16 letech
09.02.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Milujeme jej kvůli jeho skvělým hereckým výkonům nejen v masce Temného rytíře, ale i pro jeho nehvězdné manýry. A teď máme další důvod, proč Christiana Balea milovat ještě víc. Hollywoodský herec totiž dokazuje, že je superhrdinou i v reálném životě, kde žádnou masku nepotřebuje.

Vzniká nová Hra o trůny! Ukáže krvavé dobývání Západozemí od tvůrce Batmana
Vzniká nová Hra o trůny! Ukáže krvavé dobývání Západozemí od tvůrce Batmana
09.02.2024 10:55:00 | Filmové novinky

HBO moc dobře ví, že Hra o trůny je franšíza, jejíž popularita je natolik velká, že ji zkrátka musí dojit i v následujících letech. Proto se populární kabelovka a streamovací služba chystá zavítat ještě více do historie Západozemí a odhalit nám krvavé dobývání této krajiny.

Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky
Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky
08.02.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Po strhujícím traileru k historickému eposu Šógun sklízí chystaná minisérie i pozitivní kritické reakce. První recenze přirovnávají seriál ke Hře o trůny z feudálního Japonska a chválí ohromující vizuál, drsné politické boje a nečekané zvraty.

Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
08.02.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Je vám líto, že jste si nestihli zatančit Bejewelled taneček v loňském koncertním hitu The Eras Tour od Taylor Swift? Už nemusíte smutnit, Tay Tay se totiž řítí na streaming.