FB pixel TP pixel
10 falešných trailerů z opravdových filmů © TMDB

10 falešných trailerů z opravdových filmů

Ano, mohli jsme udělat na apríla vtipnou desítku o filmech, které mají své falešné fanouškovské trailery a navnadit vás, že někdy tyto falešné filmy uvidíte. Ale my jsme řekli ne a raději jsme vybrali desítků filmu, které sice zřejmě nikdy neuvidíte, ale jejich trailery jsou stoprocentně pravé a pocházejí z opravdových filmů.

Tipy na film 2. 4. 2017 0:00 | Tipy na film

23 Jump Street

Mezi nejlepší závěrečné titulky všech dob můžeme s klidem zařadit ty, které se objevily na konci filmové 22 Jump Street. Zatímco ještě první díl natočený podle stejnojmenného TV seriálu byl spíše poctou akčním komediím než jejich parodií, dvojka už se zvrhla v přehlídku vtipů, které korunují právě závěrečné titulky. V němž se Channing Tatum a Jonah Hill po vzoru hollywoodských pokračování dostávají do nových a nových dobrodružství, ať už je to letecká akademie, baletní škola nebo jazykovka. Tvůrci si zavtipkovali i s častým trikem pokračování, tedy když se některý z herců zdráhá pokračovat, tak ho “nenápadně” vymění. Nadšené fanouškovské reakce zatím odezvu u tvůrců v opravdové filmy nevyvolaly, místo toho se uvažuje, že se série Jump Street zkříží (bez legrace) se sci-fi komedií Muži v černém.

Geriatrický park, Matka Tereza

Když se v komedii Bláznivá střela 33 a ? vydá potrhlý detektiv Frank Drebin na předávání Oscarů, nemůže to dopadnout dobře. Zatímco jeho eskápady s výměnou obálky vítězného filmu si skutečný Hollywood nedobrovolně letos opravdu zažil, trailery na fiktivní nominované filmy zatím svojí odezvu nenašli. A že by to byly kousky - komu by se nelíbil Geriatický park - útok obrovských důchodců ve stylu Jurského parku nebo muzikál o Matce Tereze, která rozjařeně podráží nemocným jejich hole.

Hamlet

V nedoceněné akční komedii Poslední akční hrdina s Arnoldem Schwarzeneggerem je schovaná spousta geniálních filmových pomrknutí, mezi ty nejznámější patří i ukázka z fiktivního Hamleta, ve kterém se Arnold převtělí v tak trochu jinou verzi dánského kralevice. Nechybí obligátní “být či nebýt”, ale nebyl by to Arnold, kdyby si nepřidal několik osobitých věcí - jako třeba obligátní doutník, samopaly nebo mohutnou explozi.

AustinPussy

Trilogie Austin Powers se popkulturních vtípků nebála od první minuty, jeden z nejlepších vtípků je úvod třetího filmu, který sklouzne do meta parodie na sebe sama. Původně se zdá, že sledujeme další nebezpečnou misi Austina proti Dr. Zlounovi, ale ve skutečnosti je to ukázka na film, který se točí podle Austina Powerse. A má opravdu superhvězné obsazení - titulní roli pro sebe urval Tom Cruise, krásnou dívku Gwyneth Paltrow, Dr. Zlouna hraje Kevin Spacey a jeho malé alter-ego Danny De Vito. A vše to režíruje s grácií Steven Spileberg, který radostí metá salta. A jak by se líbil vám Austin Powers v tomto obsazení?

Teresa

Na nepovedenou komedii z prostředí celebrit Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám už všichni raději zapomněli, jednou z mála zapamatovatelných scén je trailer na fiktivní drama Teresa. V něm se coby ctnostná Matka Tereza objevuje sexmboba Megan Fox, resp. její filmové alter-ego Sophie Maes a představa tvůrců byla taková, že to bude podobná kontroverze jako Poslední pokušení Krista. A co vy, chtěli byste vidět sexuálním napětím nasáklé životopisné drama o největší světici?

Meddelin

Fanoušci televizního seriálu Vincentův svět si filmových odkazů a celebrit užili dosytosti, není divu, že během dlouhé historie seriálu vzniklo i několik původních videí. Nejzdařilejší je ukázka na fiktivní drama o životě drogového bose Pabla Escobara, v hlavní roli seriálová hvězda Vincent Chase. Film jsme v seriálu ani ve skutečnosti neviděli, ale že kolumbijský kokanový král je ideálním hrdinou pro televizní obrazovku se ukázalo za pár let - díky dnes už kultovnímu seriálu Narcos.

Titanic II?

Scary Movie je parodie na horory a především sérii Vřískot, ale v citacích a odkazech se nebála tato parodie vydat i mimo svůj rajón. Ve filmu tak uvidíme i opravdový trailer na film, který se tváří jako pokračování Titanicu, abychom z něj dostali díky překvapivému konci trochu něco jiného. Mimochodem jeden z prvních fanouškovkých trailerů, který kdy spatřil světlo světa v dávných začátcích Youtube, byl i tento později hojně citovaný trailer na druhý Titanic s výmluvným podtitulem Jack is Back a proslýchá se, že kdysi na něj naletělo i několik hollywoodských hlavounů.

Smoking Gunn II

Michael J. Fox byl pro celou jednu generací flmových fanoušků uctívaný díky sci-fi komedii Návrat do budoucnosti. Hrál sice v dalších filmech, ale ty většinou tak trochu nespravedlivě zapadly. Jednou z nich je docela zdařilá akční komedie Poldovi v patách, kde se coby rozmazlená herecká superhvězda Nick Lang v rámci natáčení kriminálního film zaplete do skutečného vyšetřování. A jak představit Nicka divákům? Ideálně pomocí fiktivního traileru na dobrodružnou sérii Smoking Gunn, která si bere to nejlepší z Indiana Jones a Jamese Bonda.

Werewolf Women of SS, Thanksgiving, Don't, Machette, Hobo with a Shotgun

Když se Quentin Tarantino a Robert Rodriguez rozhodli před pár lety natočit filmovou poctu béčkovým slátaninám s názvem Grindhouse, dotáhli věrohodnost materiálu do maxima. Grindhouse totiž byla především laciná atrakce, kde se promítaly 2 filmy za cenu 1 a mezi ně vměstnali kinaři ještě další ukázky. Když tedy Tarantino a Rodriguez natočily dva filmy v jednom (u nás podobně jako ve zbytku světa ale uváděné přeci jen zvlášť jako Auto zabiják a Planeta Teror), nechali si od svých kamarádů režisérů natočit i šílené fiktivní trailery. Nicolas Cage se tak objevuje jako ďábélský FU Manchu v divnosti Werewolf Women of SS (režie Rob Zombie), krvavá podívaná Don’t od Edgara Wrighta vám jasně přikazuje, co nemáte dělat a Eli Roth si vychutnal nechutné orgie nazvané Thanksgiving.

Osud však chtěl, aby dvě fiktivní ukázky zaznamenaly dostatečný ohlas, aby podle nich vznikly filmy. Laciná akční krimi Hobo with a Shotgun vznikla o pár let později jako celovečerák s Rutgerem Hauerem. A konečně nejslavnější Machete, kterou původně Rodriguez věnoval vedlejší postavě ze své starší série Spy Kids. Reakce na trailer na Machette v podání Dannyho Treja byly ale tak nadšené, že se Rodriguez rozhodl nakonec natočit film i ve skutečnosti. A nejen to - vznikla dokonce i dvojka a v plánu je i závěrečný třetí díl.

Scorcher, Satan's Alley, Fatties 2

Výbornou nabídku fiktivních filmů nám přinesla akční komedie Tropická bouře. Jak jinak představit trojici herců, kteří se ztratí během natáčení válečného filmu, než pomocí trailerů na jejich další filmy? Charakterní chameleón filmu Kirk Lazarus (Robert Downey Jr) se představí v ambiciózním kněžském dramatu Satan’s Alley, kde se bude coby středověký kněží odolávat zamilovaným pohledům Tobey Maguirea. Fetující komik Jeff Portnoy (Jack Black) si zahraje hned několik rolí najednou v uprdněné komedie Fatties 2, jasná parodie na skutečné komedie s Eddie Murphym. A konečně akční superhvězda Tugg Speedman (Ben Stiller), proslavený sérií Scorcher. Koho zavoláte, když se Země přestane otáčet a začne se oteplovat? Přeci Tugga Speedmana. A udělate to když se přestane otáčet i podruhé, potřetí i počtvrté. A samozřejmě i když se začne Země pro změnu ochlazovat.

 12 zobrazení  
10 nejlepších seriálů s českými titulky na Netflixu
10 nejlepších seriálů s českými titulky na Netflixu
18.03.2017 | Tipy na film

Netflix potichu a pomalu doplňuje ke svým titulům českou podporu. Dabing má zatím jen málo titulů, ale českými titulky se může pyšnit už skoro dvacet kousků. Vybrali jsme desítku seriálů, které mají české titulky a patří mezi to nejlepší, co můžete na Netflixu najít.

10 nej českých filmů o hrdinech i gaunerech
10 nej českých filmů o hrdinech i gaunerech
11.03.2017 | Tipy na film

Do kin vstupuje cenami ověnčený Masaryk. A my jsme si pro vás připravili desítku nejdůležitějších životopisných filmů, které si za posledních pětadvacet let vybraly za své hrdiny známé české či slovenské postavy. Dáte přednost herečce, fotografovi nebo hrdinům odboje?

10 nejlepších oscarových filmů posledních let
10 nejlepších oscarových filmů posledních let
26.02.2017 | Tipy na film

K dnešním Oscarům se můžete připravit ještě jinak. Co takhle si zopakovat (skoro) všechny vítěze posledních deseti let? A že to byly náramné kousky - Birdman, Spotlight, Smrt čeká všude nebo Milionář z chatrče. Z posledního desetiletí online chybí pouze The Artist.

10 oscarových filmů, které si můžete pustit dnes večer
10 oscarových filmů, které si můžete pustit dnes večer
24.02.2017 | Tipy na film

Tuto neděli budou v Los Angeles rozdávat Oscary. Mezi největší favority patří filmy jako La La Land nebo Moonlight, které se právě hrají i v našich kinech. Přesto už můžete vidět jiné nominované filmy na vašich obrazovkách už teď. Vybrali jsme pro vás desítku těch nejzajímavějších.