FB pixel TP pixel
2. řadu Watchmen nečekejte. HBO s dalšími díly nepočítá © TMDB

2. řadu Watchmen nečekejte. HBO s dalšími díly nepočítá

Už jsme si zvykli, že pakliže se jakýkoli seriál stane hitem, znamená to automaticky jeho pokračování. Ne však v případě scenáristy a tvůrce Damona Lindelofa, který se rozhodl, že jeho minisérie Watchmen skončí... ano, jako minisérie pouze s jednou řadou. A HBO to podle všeho nevadí.

Filmové novinky

Řečeno bylo vše

Pokud má váš seriál na Rotten Tomatoes 96 procent pozitivních recenzích a i údaje sledovanosti hovoří o tom, že jste vytvořili dílo, které je jedním z nejúspěšnějších pořadů HBO posledních let, byznysová logika velí, že byste měli začít pracovat na pokračování. Ne však v případě Damona Lindelofa, jenž je zodpovědný za současný seriálový hit Watchmen, jenž velmi volně vycházel z komiksového kultu Alana Moora, do něhož výrazně přimíchal otázku rasismu a hrozby bílých extremistů. Lindelof se totiž opakovaně vyjádřil, že jeho adaptace je opravdu jen minisérií a nehodlá téma dále zpracovávat dalšími řadami. A to teď nyní potvrdil i programový šéf HBO Casey Bloys, jenž si dle svých slov neumí představit, že by pokračování bez Lindelofovy účasti mohlo vzniknout, neboť to byl právě jeho mozek a kreativita, které ze seriálu vytvořily událost.

Lindelof samotný přitom HBO pokračování Watchmen rozhodně nezakázal. Naopak se vyjádřil, že pokud by kabelová televize chtěla v jeho příběhu pokračovat, resp. dále rozšiřovat vesmír komiksových Watchmen, rozhodně se nemá bát oslovit nového tvůrce. Jenže HBO si zjevně uvědomuje, že v tomto případě byla zásadní hlavně Lindelofova vize, která Watchmen dokázala rázně odseknout jak od filmové adaptace Zacka Snydera, tak od samotného výchozího komiksového materiálu. Pokud jste tedy doufali v další epizody, můžete s největší pravděpodobností nasměrovat svůj zájem jinam. Aktuálně se totiž možnost pokračování jeví jako varianta ze světa pouhých snů. A je vlastně docela milé vidět, že i dnes může vzniknout skutečně sevřená minisérie, kterou tvůrci, ani korporátní kravaťáci nehodlají kvůli vidině snadných peněz ředit.

 1 057 zobrazení   25 se líbí
Stýská se vám po dracích? Už víme, kdy na HBO dorazí prequel Hry o trůny
Stýská se vám po dracích? Už víme, kdy na HBO dorazí prequel Hry o trůny
17.01.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci Hry o trůny konečně dostali rok premiéry prvního prequelu, a tak už vědí, kdy se jim HBO pokusí pomoci zapomenout na fiasko z posledního vzájemného setkání. Druhá řada Zaklínače sice dorazí dřív, ale nejsme daleko!

Amazon zařízl Temnou věž, HBO zase drama Confederate tvůrců Hry o trůny
Amazon zařízl Temnou věž, HBO zase drama Confederate tvůrců Hry o trůny
17.01.2020 | Filmové novinky

Chvíli po sobě přišly dvě zprávy o zrušených projektech. Společnost Amazon se rozhodla ukončit přípravy na pilotu chystané seriálové verze Temné věže a kabelová a internetová televize HBO oficiálně potvrdila upuštění od dramatu z alternativní reality Confederate.

První reakce: Kingovské krimi Outsider od HBO stojí na skvělých hercích
První reakce: Kingovské krimi Outsider od HBO stojí na skvělých hercích
16.01.2020 | Filmové novinky

Počátkem týdne kabelová televize HBO na své internetové platformě vypustila první dva díly očekávaného kingovského kriminálního hororu Outsider. Jak tuto novou minisérii hodnotí angloameričtí kritici?

Amazon představil hlavní obsazení Pána prstenů, jde cestou Hry o trůny
Amazon představil hlavní obsazení Pána prstenů, jde cestou Hry o trůny
15.01.2020 7:00:00 | Filmové novinky

Konec tajnůstkářství, konec všem dohadům. Amazon se rozhodl přestat mlžit a zveřejnil rovnou kompletní hlavní obsazení pro svůj chystaný seriál, jež nás zavede do druhého věku Středozemě, kdy byly ukovány prsteny moci, vznikli nazgulové a padlo mocné království Númenor.