FB pixel TP pixel
5 seriálů na Netflixu, které neznáte (ale měli byste) © TMDB

5 seriálů na Netflixu, které neznáte (ale měli byste)

Také pořád projíždíte seriály na Netflixu a nevíte, který si pustit? Moc dobře to známe, a proto jsme se na několik u nás méně známých kousků podívali a vybrali pro vás ty nejlepší. Je libo britský humor nebo dáte raději přednost výborné telenovele?

Tipy na film One Day at a Time © TMDB

One Day at Time (95%)

One Day at a Time | USA | 2017 | Komediální seriály | Vztahy

Tohle je relativně novinka. První série remaku stejnojmenného sitcomu ze 70. let (o kterém jste také neslyšeli, protože ho u nás nikdy nikdo nevysílal) na Netflixu přistála teprve vloni. Po roce se seriál vrátil s druhou sezónou a… je to snad ještě větší pecka, než ta předchozí! Seriál sleduje svéráznou rodinku Kubánců (plus jednoho Kanaďana) žijících v Los Angeles a jejich každodenní strasti a radosti. Přitom stačí sázet hlášky snad v každé větě a nebojí se řešit i závažnější témata a problémy jako jsou deprese či sexuální orientace. A existuje ještě jeden důvod, proč na One Day at a Time koukat: Rita Moreno. Tahle osobitá skoro-devadesátnice, kterou jste mohli vidět a slyšet už před více než půl stoletím zpívat klasiku America ve West Side Story, je totiž naprostá bohyně a není snad jediný díl, který by si totálně neukradla pro sebe.

 66 %
Sledovat Online na Netflix  Netflix | od 6. 1. 2017
Jane the Virgin © TMDB

Jane The Virgin (90%)

Jane the Virgin | USA | 2014 | Komediální seriály | Dramedy

U Rity Moreno ještě na chvíli zůstaneme. Mihnula se totiž i v několika dílech seriálu, kterému osobně doma neřekneme jinak, než „Jana Panna“. Jistě, to, že se jedná o telenovelu by vás mohlo trochu odradit. Ale vězte, že je to telenovela tak uvědomělá, že se jí diváci občas nebojí označit i za parodii. Hlavní zápletka s ne-až-tak-zázračným těhotenstvím neposkvrněné věřící servírky Jane je jen špička ledovce, co se týče vyhroceného děje. Mafie, láska, smrt, Portoriko, sex, víra, drogy, mateřství, sláva – Jane The Virgin to zvládá všechno. A bravurně jí v tom pomáhá i úžasně přehánějící vypravěč provázející celým seriálem. Pro nás má seriál ještě něco navíc - jedna z hlavních postav totiž pochází z Česka. A ne, že by nás to stavělo do zrovna nejlepšího světla, ale je poměrně vtipné slyšet, jak se postavy občas snaží mluvit „bezchybnou češtinou“. Jane The Virgin má na Netflixu zatím 3 sezóny a čtvrtá snad přibude na podzim. Seriál je také založen na venezuelské telenovele Juanin zázrak, ale té se pro vlastní dobro raději vyhněte obloukem.

 79 %
Chewing Gum © TMDB

Chewing Gum (75%)

Chewing Gum | Velká Británie | 2015 | Komediální seriály | Vztahy

Tuto šílenost z Velké Británie budete buď milovat nebo nenávidět. Michaela Cole, kterou můžete znát z Black Mirror či mini roličky ve Star Wars: Poslední z Jediů, v ní každopádně exceluje. Seriál je založený na divadelní hře, kterou Cole napsala, a zároveň i na jejím životě a dospívání v londýnské čtvrti Tower Hamlets. Tam Michaelu (v seriálu Tracey) a její sestru původem z Ghany vychovávala jejich extrémně věřící matka. Tracey ve svých 24 letech ale začíná vzdorovat, řeší problémy se svým přítelem a především objevuje svou sexualitu a snaží se vehementně přijít o panenství. Problém však je, že moc neví, jak na to. Se vším jí pomáhá její zkušenější kamarádka Candice, zatímco „nekřesťanské“ plány se jí snaží překazit nejen šílená matka, ale i sestra. Chewing Gum je zkrátka jízda. Sprostá, barevná a místy neskutečně trapná jízda.

 77 %
The Last of the Blonde Bombshells © TMDB

Fresh Meat (75%)

The Last of the Blonde Bombshells | Velká Británie | 2000 | Komedie

Ve Velké Británii ještě nějakou chvíli zůstaneme. Fresh Meat totiž sleduje partu čerstvých vysokoškoláků v Manchesteru. Vod, Howard, JP, Kingsley, Josie a Oregon se dosud neznali a teď spolu kromě přednášek musí sdílet i bydlení. Což – jak je vám asi jasné – vytváří řadu vtipných, trapných i důvěrně známých situací, v kterých se uvidí snad každý, kdo kdy chodil na vysokou. Dobře, místy je to trochu přehnané (ne každý na VŠ chodí se svým profesorem, že?), ale celkově je Fresh Meat pořád o něco uvěřitelnější než seriály a filmy ze stejného prostředí v Americe. Klišoidní postavy typu geek, hulič nebo zazobanec navíc v průběhu čtyř sezón dostanou patřičnou hloubku. „Čerstvé maso“ můžete brát jako variaci na The Inbetweeners nebo Skins, ale výsledek je snad ještě lepší. Ideální seriál na zkouškové.

 71 %
© TMDB

Cuckoo (85%)

Cuckoo | Velká Británie | 2012 | Komediální seriály | Britkom

Noční můrou každého táty je, že si jeho dcera domů přivede hipíka. Hipíka, kterého hraje Andy Samberg. A to přesně se samozřejmě stane Kenovi a Lorne Thompsonovým. Zatímco si jejich dcera Rachel dává pauzu od školy, tajně se vdá za „New Age blbečka“ jménem Cuckoo. Ačkoliv je dospělá, je pro její rodinu těžké se vyrovnat s tím, že už není tatínkova malá holčička, a navíc si vzala totálního mimoně. S tím se Thompsonovi musí pod jednou střechou ale naučit žít, i když to s alternativním přístupem novomanželů není úplně jednoduché. Andy Samberg, kterého jistě znáte ze Saturday Night Live či Brooklyn Nine-Nine, je v Cuckoo perfektní a neméně zdatně mu sekundují i britští humoristi Greg Davies a Helen Baxendale (Emily z Přátel!). V druhé a třetí sezóně Samberga bezchybně zastupuje Taylor Lautner ze Stmívání a věřte nebo ne, takhle jste se ještě nebavili!

 72 %
 300 zobrazení   25 se líbí
VÍKENDOVÉ TIPY: Altered Carbon, Electric Dreams a další pecky
VÍKENDOVÉ TIPY: Altered Carbon, Electric Dreams a další pecky
02.02.2018 19:30:00 | Tipy na film

Nových filmů a seriálů je tolik, že už prostě jeden člověk a jeden tip nestačí. Takže tady máte skvělou novinku - přehled všech zajímavých tipů hned od několika filmových a seriálových znalců, kteří vám během minutky pomohou rozhodnout, co si pustit tento víkend.

10 důvodů, proč koukat na Babylon Berlin
10 důvodů, proč koukat na Babylon Berlin
02.02.2018 | Tipy na film

Asi o žádném jiném televizním seriálu se na přelomu roku nemluvilo po celém světě více, než o německé dobové detektivce Babylon Berlin. Pojďme se podrobněji podívat, proč by tento seriál, který kombinuje Boardwalk Empire, The Deuce a Generation War, neměl uniknout ani vaší pozornosti.

5 fantastických dokumentů na Netflixu
5 fantastických dokumentů na Netflixu
01.02.2018 | Tipy na film

Nejen ze seriálů a originálních filmů je živ divák Netflixu. Streamovací gigant pumpuje pěknou řádku peněz i do dokumentů, které se často dotýkají populárních osobností i krutých lidských osudů. Zapomeňte na zvířátka z BBC. Tady je pětice aktuálně nejzajímavějších dokumentárních filmů, které vám opravdu rozšíří obzory.

Dva stejné filmy jeden rok! Kdo má kouli za opisování?
Dva stejné filmy jeden rok! Kdo má kouli za opisování?
31.01.2018 17:00:00 | Tipy na film

Stavá se to každé léto. Dlouho nic a pak jsou najednou v kině dva stejné filmy o výbuchu sopky, přistání na Marsu, dopadu asteroidu nebo únosu amerického prezidenta. Proč se tak děje? Kolik jich vlastně je? A kdo si má sakra pamatovat rozdíly? Připravili jsme podrobný seznam, se kterým se neztratíte.