FB pixel TP pixel
Amazon chce Stranger Things. Zfilmuje komiks Paper Girls o cestování časem © TMDB

Amazon chce Stranger Things. Zfilmuje komiks Paper Girls o cestování časem

Retro osmdesátkové variace dětských dobrodružných příběhů jsou díky úspěchu seriálu Stranger Things momentálně v kurzu a na rozjetý nostalgický vlak se nyní pokusí nasednout i Amazon s adaptací komiksu Paper Girls od scénáristy Briana K. Vaughana.

Filmové novinky 18. 7. 2019 0:00 | Filmové novinky

I když v češtině mysteriózní sci-fi komiks Paper Girls dosud nevyšel, jeho autor Brian K Vaughan je v literárním a televizním světě respektovanou autoritou. Především je podepsán pod dvěma slavnými komiksovými autorskými projekty: postapokalyptickém Y: Poslední z mužů o pandemii, při které vymřeli téměř všichni savci s chromozomem Y a ženy se pokouší nastalou katastrofu různými prostředky řešit, a epickou vesmírnou operou Sága, mixem Star Wars a Hrou o trůny. Vaughan je držitelem mnoha literárních ocenění, především prestižními komiksovými Eisner awards či cenou Hugo pro sci-fi a fantasy. Televizní svět ho pak zná především jako scénáristu a producenta spektakulárního seriálu Ztraceni (pracoval především na 3. - 5. řadě) a jako showrunner je podepsán pod kingovským seriálem Pod kupolí.

Amazon chce Stranger Things. Zfilmuje komiks Paper Girls o cestování časem © TMDB

Na zmiňovaných Paper Girls Vaughan spolupracuje s kreslířem Cliffem Chiangem, se kterým vytvořil svět zasazený do osmdesátých let, v němž čtyři dvanáctiletá děvčata pro přivýdělek roznáší každé ráno noviny na předměstí Clevelandu. Shodou náhod se dívky jednoho rána dostanou do konfliktu mezi dvěma znesvářenými frakcemi cestovatelů časem, a samy budou putovat minulostí i budoucností a po vzoru Návratu do budoucnosti rozhodovat, jestli a jak měnit osudy svých budoucích já. Mnohými je komiks pro svou atmosféru a časové zasazení přirovnáván k nostalgickému dobrodružnému hitu Stranger Things. Do seriálové adaptace se nyní pustil Amazon, Vaughan bude seriál dozorovat jako výkonný producent. Spolu s ním bude tento post zastávat i Stephany Folsom, spoluautorka scénáře k Toy Story 4: Příběh hraček, která zároveň zadaptuje komiks do podoby scénáře.

 134 zobrazení   5 se líbí
Nový seriál ze světa Živí mrtví již ohlásil tři hlavní postavy
Nový seriál ze světa Živí mrtví již ohlásil tři hlavní postavy
17.07.2019 13:00:00 | Filmové novinky

Nedávno oznámený spin-off seriálu Živí mrtví od stanice AMC je již třetím seriálem z tohoto alternativního světa stiženého zombie apokalypsou. Ten by se měl nyní zaměřit na dospívání první generace, která se v něm narodila. První tři významné dětské postavy byly právě obsazeny.

Nelíbila se vám Hra o trůny? Ceny Emmy daly poslední řadě 32 nominací
Nelíbila se vám Hra o trůny? Ceny Emmy daly poslední řadě 32 nominací
17.07.2019 11:00:00 | Filmové novinky

Jaké seriály aktuálně vládnou televizním obrazovkám? Podle cen Emmy patří mezi nejlepší kousky hlavně seriály HBO – Černobyl, Barry nebo Hra o trůny.

Tvůrci Stranger Things nelení a lákají na 4. řadu
Tvůrci Stranger Things nelení a lákají na 4. řadu
16.07.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ross a Matt Dufferovi v interview potvrdili, že již mají hotový plán pro zřejmě nevyhnutelnou 4. řadu jejich seriálového hitu Stranger Things, který aktuálně září na Netflixu. Dvojice zároveň odhalila několik detailů o tom, co fanoušci od případné další řady mohou očekávat.

Potvrzeno! Druhá řada Mindhunter dorazí podle Davida Finchera 16. srpna
Potvrzeno! Druhá řada Mindhunter dorazí podle Davida Finchera 16. srpna
15.07.2019 | Filmové novinky

Seriál z dílny Davida Finchera se dočká druhé řady již za měsíc, tedy 16. srpna. Režisér to potvrdil v rozhovoru, v němž zároveň odhalil, na co se můžeme v pokračování chválené procedurálky na Netflixu těšit.