FB pixel TP pixel
Nečekaný válečný spektákl v mrazivém traileru. Arktický konvoj vzdoruje obří flotile nacistů © Magnolia Pictures

Nečekaný válečný spektákl v mrazivém traileru. Arktický konvoj vzdoruje obří flotile nacistů

Pokud patříte mezi milovníky válečných filmů, které se zabývají méně profláklými událostmi, měli byste být na pozoru. Do kin se blíží akční drama o hrdinské zásobovací lodi, která čelila nekonečné přesile nacistů na vodě i ve vzduchu. A první trailer vypadá nesmírně lákavě.

Filmové novinky

V létě roku 1941 se zdál Hitler nezastavitelný, když napadl i Sovětský svaz. Spojenci tak dostávají rozkaz doručit vojenské zásoby z Islandu do Murmanska a Archandělska a podpořit tak obranu Sovětů. Tento úkol na sebe vzal arktický konvoj, který má doprovázet vzdušná podpora. Jenže když přijde rozkaz, aby se lodě rozptýlily, jedna norská loď pokračuje v misi navzdory tomu, že žádnou podporu nemá. A moře a vzduch jsou plné nepřátelských nacistických lodí a letounů. Netrvá tedy dlouho, než dojde ke konfliktu.

Norská novinka The Artic Convoy (v originále Konvoi) vstoupí do zámořských kin již 26. července a zároveň bude dostupná i online. Prozatím však není jasné, zda se dočkáme v kinech i my. Snímek, který byl v Norsku uveden již loni v prosinci, totiž nemá stanovenu českou premiéru. Pravděpodobně se tedy nového válečného dramatu, které vypadá, že se tvůrcům podařilo vytvořit hodně druhoválečné atmosféry za extrémně málo peněz, dočkáme až díky některé ze streamovacích služeb.

To vám ale rozhodně nezabrání užít si napínavý a kupodivu i docela akční trailer, který byl právě oficiálně vydán a který slibuje řemeslně slušně natočený spektákl o události, o které mnoho lidí možná vůbec netuší. Režisérem je Henrik Martin Dahlsbakken a podle dosavadních ohlasů nás čeká nadprůměrná tíživá podívaná o odvaze a síle námořníků bojujících proti zlu.

Zdroj: IMDb / Magnolia Pictures

Nový Pán prstenů potvrzuje návrat postav ze Společenstva prstenu. Ukáže Středozemi z Glumova pohledu
Nový Pán prstenů potvrzuje návrat postav ze Společenstva prstenu. Ukáže Středozemi z Glumova pohledu
28.06.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci J. R. R. Tolkiena vědí, že vedle seriálu ze světa Pána prstenů od Amazonu, vzniká pod dohledem Warner Bros. i nový film zaměřený na Gluma. Jeho režisér Andy Serkis právě prozradil podrobnosti o chystaném snímku. Kromě možné změny názvu naznačil i návrat některých postav z původní trilogie.

Režijní návrat Mela Gibsona po 8 letech. Trailer ukazuje psychopata Wahlberga v 10 000 metrech
Režijní návrat Mela Gibsona po 8 letech. Trailer ukazuje psychopata Wahlberga v 10 000 metrech
27.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Mel Gibson v Hollywoodu pořád nemá na růžích ustláno a zatímco chystá pokračování Umučení Krista, střihl si napínavý thriller v hlavní roli s Markem Wahlbergem. Komorní thriller o psychopatovi v 10 000 metrech nad zemí má nyní první trailer, který hýří napětím. Gibson režíruje poprvé po 8 letech.

Nejlepší Batman se vrací. Trailer slibuje skvělou podívanou, kterou chtělo HBO zaříznout
Nejlepší Batman se vrací. Trailer slibuje skvělou podívanou, kterou chtělo HBO zaříznout
27.06.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Skoro třicet let po skončení fantastického seriálu Batman: The Animated Series se konečně dočkáme duchovního nástupce. Ten nás zavede na počátek netopýří kariéry Bruce Wayna, což znamená, že dostaneme i úplně první kostým odkazující na první číslo komiksu. Na fanoušky ale čeká v první upoutávce mnohem více překvapení.

Skvělá kriminálka se Stallonem je zpátky! V traileru rozdává tvrdé rány
Skvělá kriminálka se Stallonem je zpátky! V traileru rozdává tvrdé rány
27.06.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Druhá řada populárního mafiánského seriálu Král Tulsy se kvapem blíží. Skyshowtime proto přichází s první upoutávkou lákající na další dávku zločineckých intrik, na nové trable při budování zločineckého impéria v Oklahomě a samozřejmě na charismatického bosse v podání Sylvestra Stalloneho.