FB pixel TP pixel
Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce © RLJE Films

Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce

Kvalitních sci-fi filmů, které se nebojí ohledávat hranice žánru, v posledních letech stále ubývá. Ani Borderlands se však nepodařilo žánru úplně zarazit hřebíček do rakve a vedle Mickey 17 to vypadá, že máme další film, na který se můžeme těšit.

Filmové novinky 20. 10. 2024 18:30 | Filmové novinky

Jméno Flying Lotus je známé spíše rapovým fanouškům, a to především díky jeho kolaboraci s velkými jmény jako je Kendrick Lamar nebo Snoop Dogg. Hudební rybníček byl tomuto multitalentovanému umělci malý, a tak se v roce 2017 pustil i do filmařiny a na režisérskou stoličku usedl s filmem Kuso. Bizarní mix komedie, hororu a tanečního filmu byla spíš lahůdka pro otrlé festivalové diváky, jeho novinka ale míří výš.

Po sedmileté pauze, kterou si vlastním jménem Steven Ellison dal, se vrací se svou novinkou, která opět vypadá, že kombinuje to nejpestřejší, nejvystřelejnější a nejbarevnější z žánrů jako je horor a sci-fi a míchá je s videoherní neonovou estetikou. Podobný mix není autorovi vzdálený jen díky jeho předchozím režijním počinům, ale i díky dlouholeté spolupráci s Quentinem Dupiexem aka Mr. Oizem.

Právě filmům francouzského výstředníka se novinka Ash asi podobá nejvíce, akorát byste k nim potřebovali přidat ještě něco trochu z Riddicka, případně Vetřelců. Do svého nezávislého vesmírného hororu se mu podařilo získat i pořádně zvučná jména jako je Eiza González nebo Aaron Paul, i přes to se ale nějakého mainstreamu bát nemusíme. Ash působí jako pořádně barevná bláznivina, u níž si budeme držet palce, aby se dostala alespoň na tuzemské žánrové festivaly.

Zdroj: RLJE Films

 40 se líbí
Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální
Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální
18.10.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Max představila nejnovější upoutávku na nový seriál ze světa Arrakisu Duna: Proroctví. A po prvních upoutávkách, které se trikově ještě hodně držely zkrátka, přichází velkolepý trailer, který nešetří intrikami, rozšiřováním mytologie a velkolepými záběry.

Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
17.10.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na očekávaný spektákl od režisérů Joea a Anthony Russoových. Ti nás zavedou do alternativní Ameriky, která přežila válku s roboty, jež v podstatě zničila svět a narušila mezilidské vztahy. Nákladný snímek vyšel Netflix na více než 300 milionů dolarů.

Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
17.10.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Herecká legenda Samuel L. Jackson k 30. výročí novodobé klasiky Pulp Fiction na svém instagramovém profilu znovu zarecitovala slavný biblický verš Ezechiel 25:17, který z jeho postavy udělal ikonu.

Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
16.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Myslíte si, že se odbavovací kontrola na letišti celý den kope do zadku? O opaku vás přesvědčí nový thriller Příručák, jenž jako by z oka vypadl legendární Telefonní budce. Místo Colina Farrella nás tentokrát napne Taron Egerton.