FB pixel TP pixel
Avatar 2 je nejvýdělečnějším filmem v historii českých kin. V počtu diváků však rekordy neláme © 20th Century Studios

Avatar 2 je nejvýdělečnějším filmem v historii českých kin. V počtu diváků však rekordy neláme

Akční sci-fi spektákl Avatar: The Way of Water dokázal v Česku finančně pokořit veškerou konkurenci a stal se tržebně nejúspěšnějším filmem historie. Z hlediska návštěvnosti ale králem ještě není a asi ani nebude.

14. 2. 2023 13:00 | Filmové novinky

Druhý díl akčního sci-fi Avatar: The Way of Water od režisérské legendy Jamese Camerona si připisuje zdolání dalšího milníku. V Česku se totiž pokračování příběhu z Pandory stalo během uplynulého týdne finančně nejúspěšnějším filmem v historii. Na tržbách dosud získal rekordních 273 milionů korun a překonal tak životopisné drama Bohemian Rhapsody, které je nyní na druhém místě s výnosem 266 milionů korun, na třetí místo se posunul první díl Avatara s 213 miliony. Vítězná jízda druhého Avatara ale ještě určitě není u konce. I když teď českému žebříčku vládne lokální komedie Ostrov s Jiřím Langmajerem, Avatar 2 vydělal během uplynulého týdne krásných 6 milionů korun s mírným mezitýdenním poklesem 38 %.

Druhý Avatar tak bude českým kinařům dělat ještě několik týdnů radost. Své vítězství si ale hit Jamese Camerona může užívat i díky inflaci a prodeji významné části vstupenek v prémiových sálech jako je IMAX, kde je vstupné výrazně vyšší. V počtu diváků totiž druhý díl Avatara na čelo pelotonu stále ztrácí na sedmé pozici s 1,33 miliony diváků. Šestá pozice Kolji (1,34 milionů diváků) a páté místo prvního Avatara (1,43 milionů diváků) jsou ale na dohled. Předcovidový hit Bohemian Rhapsody s 1,8 miliony či Tankový prapor na prvním místě s 2 miliony diváky jsou ale pro druhého Avatara nepřekonatelnou metou.

Zdroj: Kinomaniak

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový Rocky je jedním z nejlepších dílů série. Diváci jsou nadšení z akce i nového soupeře
Nový Rocky je jedním z nejlepších dílů série. Diváci jsou nadšení z akce i nového soupeře
13.02.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Boxerské akční drama Creed vstoupí se svým třetím dílem do kin na počátku března. První diváci, kteří jej již viděli, unisono chválí snímek Michaela B. Jordana, který se kromě hlavní role poprvé ujal i režie.

Strážci galaxie 3 se loučí ve velkolepém traileru. Nejšílenější tým Marvelu končí
Strážci galaxie 3 se loučí ve velkolepém traileru. Nejšílenější tým Marvelu končí
13.02.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Ještě předtím, než nastartuje nový DC vesmír, zakončí James Gunn svou marvelovskou misi. Třetí Strážci ve svém posledním traileru nabízejí velkolepou hláškující jízdu plnou dalších skvělých songů i nejroztodivnějších emzáků.

Indiana Jones 5 mění název! Nová ukázka odhaluje akci i nového padoucha
Indiana Jones 5 mění název! Nová ukázka odhaluje akci i nového padoucha
13.02.2023 7:50:00 | Filmové novinky

Pátý díl Indiana Jonese dorazí do kin již letos v červnu a studio Disney v rámci Super Bowlu předvedlo řadu nových záběrů, které se primárně soustředí na akci. Také ale pořádně ukazují nového nacistického padoucha a velký únik z hořícího letadla.

Keatonův Batman hláškuje a řeže padouchy. Trailer revolučního Flashe fanoušky nadchne
Keatonův Batman hláškuje a řeže padouchy. Trailer revolučního Flashe fanoušky nadchne
13.02.2023 7:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. se letos po sedmnácti letech vrátilo na Super Bowl, a to hlavně kvůli představení oficiálního resetu DC vesmíru. První trailer na několikrát odložený projekt The Flash je pak splněným snem pro fanoušky Batmana Michaela Keatona, nabízí také pohled na derniéru Batflecka.