FB pixel TP pixel
Trailer 6. dílu The Last of Us odhaluje zásadní setkání a Joelovu krvavou minulost © HBO Max

Trailer 6. dílu The Last of Us odhaluje zásadní setkání a Joelovu krvavou minulost

Po strašlivém boji o přežití v Kansasu se ústřední dvojice Joel a Ellie vydává na západ do hornatého Wyomingu. Zde na ni čeká mrazivé počasí, zcela nové prostředí i shledání, na které fandové už dlouho čekají. Dozvíme se rovněž další střípek z temné minulosti mrzutého ochránce Ellie.

12. 2. 2023 12:50 | Filmové novinky

Zatímco na mapě vypadá cesta z Kansas City do Wyomingu pěšky jako slušná štreka, seriál The Last of Us nás očividně její velké části ušetří. Trailer na v pořadí již šestý díl prozatím veleúspěšného a stále sledovanějšího seriálu nás totiž uvádí rovnou do zasněžené krajiny tohoto amerického státu. Westernově působící městečko, do nějž Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) dorazí, bude s největší pravděpodobností Jackson, osada přeživších právě ve Wyomingu, kterou známe i z herního světa. Ta s sebou přináší kromě nových postav i jednu starou známou.

Ano, poprvé od prvního dílu se nám na oči vrátí Joelův bratr Tommy alias Diego Luna, za nímž jsme celou dosavadní cestu mířili. Jak ovšem z krátkého traileru vyplývá, tohle rodinné setkání po dlouhé době nebude jen o pozitivních úsměvech. Joel a Tommy za sebou mají velmi temnou společnou minulost plnou krutého násilí, s níž se očividně ani jeden doposud nedokázal vyrovnat. Oba si tak nepochybně v nitru uprostřed svého pokračujícího strádání tu a tam říkají, jestli to vlastně všechno stálo za to, nebo mělo aspoň nějaký smysl. Z nových postav se představí vůdkyně osady Jackson Maria, kterou ztvární Rutina Wesley (True blood - Pravá krev, Arrow). Čekání na šestý díl bude nicméně trochu delší. Dorazí totiž opět v tradiční neděli čili až 19. února.

Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Takhle se zrodila Rose z Titanicu. Podívejte se na fantastický herecký test Kate Winslet
Takhle se zrodila Rose z Titanicu. Podívejte se na fantastický herecký test Kate Winslet
10.02.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Vybrat správné herce do hlavních rolí Titanicu rozhodně nebylo nic jednoduchého. O roli Rose se totiž strhla pořádná mela a James Cameron musel vybírat z řady hereček, které mají dnes povětšinou úspěšné kariéry. Kate Winslet ale v testovacích záběrech zazářila způsobem, který stále bere dech.

Rychle a zběsile 10 má nejvelkolepější trailer všech dob. Armádu padouchů doplní obří koule
Rychle a zběsile 10 má nejvelkolepější trailer všech dob. Armádu padouchů doplní obří koule
10.02.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Teď už lze bez nadsázky říct, že série Rychle a zběsile nepostrádá koule. Nebo alespoň jednu kouli, která ničí vozový park ve velkém. Vin Diesel se totálně utrhl ze řetězu a v předposledním dílu rychlé ságy hrne na diváky jednoho padoucha za druhým i tunu akčních atrakcí.

Spider-Man dostane hraný detektivní seriál. Natočí ho brilantní tvůrci
Spider-Man dostane hraný detektivní seriál. Natočí ho brilantní tvůrci
10.02.2023 17:25:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili postavu Spider-Mana Noira z brilantního animovaného filmu Spider-Man: Paralelní světy, určitě oceníte, že se Amazon chystá o této postavě natočit hraný seriál.

Nejsprostší film roku se řítí do kin. Český trailer je naprosto geniální
Nejsprostší film roku se řítí do kin. Český trailer je naprosto geniální
09.02.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Málokterý filmový fajnšmekr má rád český dabing, v případě filmu Vocasy na tripu je ale potřeba uznat, že tentokrát má kreativita tuzemské slovní zásoby rozhodně něco do sebe a je zde jasný potenciál na kultovní zábavu. Ve sprosťárnách jsou Češi totiž opravdu přeborníky a nová obhroublá komedie si v dabingu nebere žádné servítky.