FB pixel TP pixel
První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název © 20th Century Studios

První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název

Režisér James Cameron na akci D23 odhalil první obrázky Avatara 3, které zahrnují i nový národ ohně a popela. Ten se stane klíčovou součástí příběhu a vizionářský režisér slibuje, že nedostaneme, co očekáváme, ale co rozhodně chceme.

Filmové novinky 10. 8. 2024 11:20 | Filmové novinky

Režisér James Cameron na akci D23 ukázal nové obrázky z chystaného třetího dílu Avatara, který má také čerstvý název Avatar: Fire and Ash. Obrázky sice nejsou v pohybu a jedná se o concept arty, ty ale vypadají skvěle a hlavně odhalují nový národ ohně a popela, o němž Cameron dlouhodobě říká, že nám ukáže odvrácenou tvář Na’vi. Ti už totiž nebudou jen dobráci od kosti, kteří chtějí spolupracovat.

Na obrázcích vidíme Neytiri létat na bansheem, členy ohnivého národa tancovat okolo ohně i vražedné stroje lidí. Cameron slibuje, že uvidíme mnohem více z Pandory. Čekají nás nové biomy a podle režiséra také šílené dobrodružství, které bude pastvou pro oči, ale nabídne i novou a i na Avatar nevídanou porci napětí. Cameron na D23 potvrdil, že chce u třetího filmu výrazně stočit kormidlo předvídatelnosti a postavit postavy novým výzvám a přinést řadu překvapení.

Cameron třetí Avatar natočil společně s předchozím filmem Avatar: The Way of Water a nyní je ve fázi post-produkce. Třetí Avatar by neměl mít výrazný časový skok od událostí posledního filmu a má sledovat Jakea a Neytiri na cestě za novým národem, který tíhne k násilí a dominanci více než jiní Na’vi. Druhý a třetí Avatar měl být původně jeden film. Cameron se však posléze rozhodl projekt rozdělit na dva separátní snímky, neboť měl pocit, že by nedokázal příběh adekvátně odvyprávět. Premiéra Avatar: Fire and Ash je plánovaná na 19. prosince 2025.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
10.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Stále nemáte Star Wars dost? Společnost Lucasfilm doufá, že nikoliv a představuje první upoutávku na seriál Skeleton Crew, který nabídne poctivou spielbergovskou podívanou jako z 80. let. Jude Law se představí jako Jedi.

Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu
Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu
09.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Zack Snyder se měl vedle Davida Finchera nebo bratrů Russoových řadit mezi velká režisérská jména, která budou tvořit exkluzivní hity pro Netflix a uspokojí jak čísly sledovanosti, tak svou kvalitou. Poslední dobou se však první ze jmenovaných takovým favoritem být nezdá.

Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch
Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch
09.08.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Hvězdně obsazená videoherní sci-fi Borderlands v režii Eliho Rotha čelí po své premiéře tvrdé kritice od diváků i kritiků. Na serveru Rotten Tomatoes snímek dokonce po určitou dobu figuroval jako nejhůře hodnocená herní adaptace v historii webu.

Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí
Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí
09.08.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil první upoutávku na svou novou dystopickou sci-fi od režiséra McG, ve které ztvární hlavní roli herečka Joey King. Ta je fanynkou literární předlohy již od svých 11 let. Trailer odhaluje dokonalou společnost, jejíž krása se však ukáže jako vysoce umělá.