FB pixel TP pixel
Nová fantasy Netflixu ve videu odhaluje svět plný magie. Fanouškům plní sny po 17 letech © Netflix

Nová fantasy Netflixu ve videu odhaluje svět plný magie. Fanouškům plní sny po 17 letech

Netflix v posledních dnech neuvádí žádnou velkou novinku ze své vlastní stáje a má to velmi dobrý důvod. Cílem je nepřesytit diváky před tím, než 22. února představí svou novou fantasy. Hrané zpracování legendárního Avatara vstoupí na obrazovku Netflixu sedmnáct let po premiéře původního seriálu a konečně nabídne věrnou adaptaci.

Filmové novinky

Animovaný seriál Avatar: Legenda o Aangovi se odehrává ve světě, který připomíná středověkou Asii a obývají ho čtyři hlavní kmeny - národ ohně, větru, vody a země. Kromě obyčejných lidí žijí ve kmenech také ti, kdo dokáží jednotlivé elementy ovládat a využívat pro boj. Rovnováhu mezi těmito národy dlouhou dobu udržoval Avatar - vládce schopný ovládat všechny čtyři živly. Když zmizel, rozhodl se jeden z národů zaútočit na další a do celého světa přinést chaos. Seriál se dočkal tří velkolepých řad, v nichž se mladý Avatar Aang musel s pomocí svých přátel naučit ovládat všechny elementy a vyřešit traumata minulosti, aby zastavil zlotřilého vladaře Národa ohně Ozaie. Nyní Netflix se na Netflix chystá věrná hraná adaptace, která fanouškům splní sny po dlouhých 17 letech od ukončení původního animáku.

Zapomenutý Shyamalan

Před 14 lety sice vznikl snímek Poslední vládce větru, film režiséra M. Night Shyamalana byl však v očích fanoušků i kritiků naprostou pohromou. Snímek v kinech vyloženě nepropadl, když utržil přes 300 milionů dolarů, pokračování se však nikdy nedočkal. Především kvůli odporu skalních fanoušků a bídným hodnocením, které jakýkoli sequel předurčovaly k selhání. V roce 2018 pak Netflix oznámil, že pracuje na nové hrané verzi, v níž vsadí na původní tvůrce, dvojici Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko. Tato spolupráce se však postupem času rozpadla a Netflix musel najít jiný tvůrčí tým. Ten však slibuje zachování věrnosti předloze. Tuto snahu zdůrazňuje i v novém videu, které přináší řadu dosud neviděných záběrů z jednotlivých království, soubojů i komorních momentů mezi postavami.

Avatar samozřejmě neexistuje jen v podobě dobrodružství hrdinů Aanga, Katary a Sokky. Seriál se dočkal pokračování jménem Legenda Korry a zamířil také do dalších médií. Příběhy si můžete přečíst například v komiksech, ale užít si můžete i poměrně slabé videohry. Netflix seriál uvede již 22. února a všechny epizody doručí jako obvykle najednou. Původní seriál je aktuálně ke zhlédnutí na SkyShowtime.

Zdroj: Netflix

Marvel vytáhl nostalgický trumf. Trailer kultovních X-Menů vlévá slzy do očí
Marvel vytáhl nostalgický trumf. Trailer kultovních X-Menů vlévá slzy do očí
15.02.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Marvel po letech čekání konečně odhalil první upoutávku na návrat animovaných X-Menů. Ti se stali kultovní záležitostí v 90. letech, Marvel pak při startu Disney Plus využil příležitosti a značku znovu oživil v původní podobě, která přímo naváže na dřívější události a nabídne 10 nových epizod.

Wednesday čekají ve 2. řadě výrazné změny. Hlavní hvězda prozradila detaily
Wednesday čekají ve 2. řadě výrazné změny. Hlavní hvězda prozradila detaily
15.02.2024 14:55:00 | Filmové novinky

Jenna Ortega, hvězda hororové komedie Wednesday, při předávání cen Emmy prozradila, jakým směrem se bude ubírat chystaná druhá řada netflixovského hitu. Mimo jiné dojde na větší odklon od romantiky.

Godzilla s Kongem bojují o osud lidstva v megalomanském traileru, který nezná soudnost
Godzilla s Kongem bojují o osud lidstva v megalomanském traileru, který nezná soudnost
14.02.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Režisér Adam Wingard pokračuje tam, kde v posledním filmu o Godzille a Kongovi skončil. A tentokrát bude jeho nové sci-fi o boji Titánů o špičku potravního řetězce snad ještě bláznivější a divočejší, než kdykoli dříve. Atomová ještěrka a přerostlý primát budou proti sobě mít celou armádu opic.

Vraždy na Aljašce lámou rekordy sledovanosti. Temný případ překonal i kultovního předchůdce
Vraždy na Aljašce lámou rekordy sledovanosti. Temný případ překonal i kultovního předchůdce
14.02.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Navzdory poměrně silné kritice z řad fanoušků se poslední řadě ponuré krimi Temný případ divácky náramně daří. A to dokonce tak dobře, že svou sledovaností překonala dosud rekordní první řadu.