FB pixel TP pixel
První Avatar má na Disney Plus exkluzivně vylepšenou verzi. Dvojka je nejsledovanější © 20th Century Fox

První Avatar má na Disney Plus exkluzivně vylepšenou verzi. Dvojka je nejsledovanější

Mezinárodní den oceánů neslaví jen milovníci přírody, ale i fanoušci filmové ságy Avatar. Její druhý díl je od 7. června konečně dostupný i na Disney Plus. Příjemným překvapením je ale i vylepšení prvního filmu, které je navíc pro službu zatím exkluzivní.

8. 6. 2023 18:30 | Filmové novinky

Snímek Avatar: The Way of Water je na Disney Plus dostupný od 7. června a jak ukazují data platformy FlixPatrol, diváci rozhodně nezahálí a novinku Jamese Camerona si pouští do zorniček v plných dávkách. Pokračování z Pandory se totiž obratem dostalo na špičku žebříčku sledovanosti, kde v rámci tuzemského teritoria vládne před snímky Ant-Man a Wasp: Quantumania a také původní trilogií filmů o Indiana Jonesovi (ano, čtvrtý díl si od diváků vysloužil maximální ignoraci). Na šesté příčce sledovanosti je animák Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa a na sedmé příčce najdeme první Avatar, který Disney nově přináší ve vylepšené podobě.

4K i Dolby Atmos

Zatímco doposud byl první Avatar uváděn pouze v HD rozlišení (1080p), nově si ho můžete přehrát ve stejné kvalitě jako jeho pokračování. Tedy ve 4K s technologií Dolby Vision a zvukovou stopou Dolby Atmos, která pracuje s prostorovým zvukem mnohem detailněji a dynamičtěji než předchozí šestikanálové Dolby Digital. Jedná se navíc o nový 4K remaster, který vznikl pro obnovenou premiéru v kinech. Tedy pro období, když Disney původní digitální kopii Avatara ze streamovací služby na omezenou dobu odstranil, aby zvýšil tlak na prodej vstupenek. Zajímavostí rovněž je, že v rámci české distribuce zřejmě 4K Avatara nikde jinde jen tak neseženeme. Disney Plus je totiž doposud jedinou službou, která tuto kopii filmu uvádí. V zahraničí pak bude od 20. června možné pořídit 4K remaster i na UHD Blu-rayích, ty se však do České republiky prozatím vůbec nechystají. A vzhledem k tomu, jak Disney (ne)pracuje s místním trhem a považuje ho v rámci fyzických nosičů za podřadný, je prakticky jisté, že se to v dohledné době nezmění.

Zdroj: Mediaguru / Blu-ray.com / FlixPatrol

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Borci z Top Gearu ozkoušeli česká auta. V traileru je vytrestá děravá okreska
Borci z Top Gearu ozkoušeli česká auta. V traileru je vytrestá děravá okreska
08.06.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Strůjci původního Top Gearu, pánové Clarkson, May a Hammond, ukázali po dlouhém čekání trailer na jejich Eurocrash. Průjezd východem Evropy, během něhož poznali nejen sovětskou odpověď na Formuli 1, ale i místní okresky. Jak asi tušíte, zábava to byla očividně ohromná.

První recenze Flashe: Keatonův Batman si film ukradl pro sebe
První recenze Flashe: Keatonův Batman si film ukradl pro sebe
08.06.2023 14:20:00 | Filmové novinky

Očekávaný blockbuster Flash dosud provázely nadšené ohlasy od celebrit i běžných diváků, kteří měli možnost film s předstihem vidět na zkušebních projekcích. První reakce kritiků ovšem jednohlasně nadšené nejsou.

Expendables 4 řádí v traileru plném akce i hlášek. Stallone a Statham musí spasit svět
Expendables 4 řádí v traileru plném akce i hlášek. Stallone a Statham musí spasit svět
08.06.2023 11:15:00 | Filmové novinky

9 let od třetího dílu se Postradatelní pod vedením Sylvestera Stallona vrací, aby zastavili dosud největší hrozbu. Pokud totiž jejich mise selže, hrozí nikoli menší konflikt, ale rovnou třetí světová válka. Nebyla by to ale banda akčních důchodců, aby se výzvě nepostavila s velkými kvéry v ruce.

Nejtvrdší Avenger se po zranění zotavuje. Prozradil, jak to vidí s návratem k Marvelu
Nejtvrdší Avenger se po zranění zotavuje. Prozradil, jak to vidí s návratem k Marvelu
07.06.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Jeremy Renner se úspěšně zotavuje ze svých zranění po srážce se sněžným pluhem a naznačuje, že Avenger Hawkeye ještě neřekl poslední slovo a nevystřelil svůj závěrečný šíp.