FB pixel TP pixel
Masakr u Warnerů: Nový šéf HBO začíná rušit seriály, filmy budou další © CW

Masakr u Warnerů: Nový šéf HBO začíná rušit seriály, filmy budou další

Spojení Warner Bros. a Discovery slibovalo velké změny. A zdá se, že nový šéf David Zaslav hodlá dostát svým slibům a tvrdě zasáhne do obsahu.

1. 5. 2022 13:00 | Filmové novinky

David Zaslav se coby CEO Warner Bros. Discovery ujal své funkce začátkem dubna, svou vizi ale představil představenstvu Warnerů už dříve. Spekuluje se o tom, že hodlá ukončit většinu seriálů stanice CW, které - a to si musíme přiznat - postupně ztrácejí lesk. Z toho důvodu už „začaly padat hlavy“. Jako první to odnesla Batwoman, jež končí po třech řadách. Seriál debutoval na CW v roce 2019 a od začátku vysílání to schytával ze všech stran. K popularitě mu nepomohl ani nečekaný konec představitelky hlavní role Ruby Rose po finále první řady. Rubyina následnice v hlavní roli, Javicia Leslie, pak působila natolik prkenně, že se tvůrci odhodlali k zoufalému kroku a vrátili původní Batwoman do hry, byť s tváří Wallis Day. Jenže mizerné dějové linky s falešným Brucem Waynem, Duelou Dent a novým Jokerem prostě nestačily na to, aby seriál pokračoval, proto jeho ukončení můžeme brát s klidem.

Masakr u Warnerů: Nový šéf HBO začíná rušit seriály, filmy budou další © CW

Po sedmi sezónách končí také Legendy zítřka. Ty ve svých začátcích rozhodně bavily a kombinace populárních DC postav s mnoha historickými reáliemi nabídla nejedno překvapení. Fanoušci v tomto případě musí smutnit, protože konec Legend znamená, že se nedočkáme rozvinutí příběhu Boostera Golda, který se objevil v poslední sedmé sérii. Další seriál CW, The Flash, na rozdíl od Legend pokračuje, dá se předpokládat, že Discovery nezruší ani nejlepší CW projekty vůbec, Superman a Lois a Stargirl. Naopak nahnuté to má Naomi. Seriál, který nachystala Ava DuVernay, nezaujal a pravděpodobně skončí první řadou.

Masakr u Warnerů: Nový šéf HBO začíná rušit seriály, filmy budou další © CW

V CW tedy Discovery dělá rozhodně pořádek, otázkou je, kam budou směřovat další kroky. Nezabíhejme nyní do detailů u filmové produkce DC, s níž je Zaslav rovněž nespokojený, a zůstaňme u seriálů. Těch minulé vedení odkleplo mnoho. Dá se očekávat, že nákladné produkce jako Green Lantern nebo Constantine zůstanou, nahnuté to ale mohou mít projekty jako Bizarro Stories. Ohledně však Constantina není jisté, zda u kormidla zůstane J.J. Abrams. Toho si údajně Discovery představuje spíše u filmové tvorby, kde by měl dohlédnout na Supermanův reboot a případné další projekty s Mužem z oceli v hlavní roli.

Rušení seriálů ze stáje CW je samozřejmě důležité i pro HBO a jeho službu HBO Max. Právě zde totiž nacházejí komiksové seriály své online útočiště. Ostatně zrušená Batwoman je dostupná i v Česku (Legendy zítřka nikoli, a to ani v USA), přičemž na tuzemské variantě najdete i Superman a Lois, Naomi nebo Stargirl. Nezbývá než čekat, jaké další zásahy do nabídky streamovací služby nově vzniklé Warner Bros. Discovery přinese.

Zdroj: Variety

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Netflix právě koupil jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku
Netflix právě koupil jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku
01.05.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix zakoupil práva na nový snímek režiséra Alejandra González Inárritua, pro kterého se jedná o první celovečerní projekt od roku 2015.

Nový Vřískot je konečně online! Kde si ho můžete pustit?
Nový Vřískot je konečně online! Kde si ho můžete pustit?
29.04.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Vřískot od tvůrců hororového megahitu Krvavá nevěsta vzal kina útokem a vysloužil si schválení dalšího, tentokrát již šestého dílu série. Nyní se konečně můžete v pohodlí domova přesvědčit o tom, že návrat do světa Woodsboro stojí za to.

Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí
Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí
29.04.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Studio Universal Pictures na CinemaConu zveřejnilo finální trailer na jeden z nejočekávanějších filmů roku, již třetí díl série Jurský svět. Snímek s podtitulem Nadvláda propojí novou sérii s původním Jurským parkem a nabídne konec jedné dinosauří éry.

Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO
Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO
28.04.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Nový nákup HBO potvrzuje, že Amazon nebude mít na bondovky exkluzivní práva. Nová bondovka Není čas zemřít totiž míří na streamovací službu HBO Max.