FB pixel TP pixel
Nečekaná válečná jatka ukáží peklo zákopů. Trailer má hrůzy bitev za pouhých 10 milionů dolarů © Well Go USA Entertainment

Nečekaná válečná jatka ukáží peklo zákopů. Trailer má hrůzy bitev za pouhých 10 milionů dolarů

První světová válka je ve filmech rozhodně mnohem méně populární než její „druhá“ následovatelka. To ale neznamená, že nemohou vznikat skvělé či alespoň zajímavé filmy ze zákopů, jak napovídá i nenápadná novinka. Tu tvůrci pořídili za překvapivě mrzké peníze.

Filmové novinky 12. 7. 2024 17:45 | Filmové novinky

Nejenže filmů z první světové se nenatačí tak mnoho, v případě australského původu je to téměř rarita, kterou bychom spočítali na prstech jedné ruky. Nezávislá novinka renesančního tvůrce Jordona Prince-Wrighta se ale snaží všechny mýty zbořit. Jeho teprve druhý celovečerní režijní počin Before Dawn se snaží dát válečné vřavě novou perspektivu, především díky svému hlavnímu hrdinovi, který nazírá zákopy v západní Evropě z pohledu cizince, který je od konfliktu výrazně odtržen.

Mladíka, který se rozhodne vydat se do Evropy bojovat za ideály Commonwealthu a záhy o ně mezi výbuchy a bahnem přichází, ztvárnil australský talent Levi Miller. Diváci si jej mohou pamatovat jako malého Petera Pana z filmu Pan, který tak trochu pohřbil ambiciózní kariéru Joe Wrighta. Ačkoliv se může zdát, že snímek by snadno mohl zapadnout, nemuselo by se tomu tak stát. V Americe jej distribuuje firma Well Go USA Entertainment, která stála třeba za americkou distribucí zombie hitu Vlak do Pusanu. Before Dawn sice velkou díru do světa asi neudělá, o jeho tvůrci a hercích ale ještě pravděpodobně uslyšíme.

Film totiž stál pouhopouhých 10 milionů dolarů a ačkoli je mu v recenzích mnohdy vytýkáno, že občas vypadá levně a ne zcela přesvědčivě, kritici obecně chválí Prince-Wrightovu schopnost vytěžit za málo peněz hodně válečné muziky a především vyobrazit, jaké to je, když se rozhodnete do války jít a jste konfrontování s realitou. Ač jsou recenze spíše průměrné, tohle je přesně ten typ filmové látky, který může v Hollywoodu zaujmout a tvůrci přihrát mnohem větší zakázku. Jestli totiž Hollywood něco aktuálně hledá, tak autory, kteří dokáží každý dolar obrátit hned několikrát podobně jako to kdysi dokázal třeba Guillermo del Toro nebo jiný Australan George Miller.

Zdroj: IF / Well Go USA Entertainment

Zaklínačův zrušený seriál ožívá. Netflix uvede osekanou verzi Potkanů
Zaklínačův zrušený seriál ožívá. Netflix uvede osekanou verzi Potkanů
12.07.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Natáčení čtvrté řady Zaklínače je v plném proudu, ale osud seriálového prequelu o zlodějské bandě Potkani zůstává nejistý. Projekt, který původně vznikal jako limitovaná série, prý vyjde jako samostatný film nebo bude integrován do čtvrté řady. Jaké jsou plány Netflixu?

Černý Kapitán Amerika sestřeluje stíhačky v akcí nabitém traileru problematické Marvelovky
Černý Kapitán Amerika sestřeluje stíhačky v akcí nabitém traileru problematické Marvelovky
12.07.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Marvel si dal po posledních neúspěších svých seriálů a filmů pauzu a s blížící se premiérou filmu Deadpool a Wolverine servíruje velký návrat Kapitána Ameriky. Jenže ten už dávno není Stevem Rogersem. Novým lídrem se stává Sam Wilson a kromě sestřelování stíhaček se budou řešit na Ameriku velmi cílená témata rasismu.

Vyšehrad 2 v prvním videu. Nekorektní Lavi v pokračování nejúspěšnějšího filmu roku 2022
Vyšehrad 2 v prvním videu. Nekorektní Lavi v pokračování nejúspěšnějšího filmu roku 2022
11.07.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Největší český hit roku 2022 se vrací! Fotbalový génius Julius Lavický už totiž řádí v pokračování megahitu Vyšehrad. To hodlá první díl trumfnout úplně ve všem. Tvůrci nyní odhalili první video, v němž slibují setrvat u nekorektního humoru.

Sci-fi megahit Netflixu se vrací v prvním traileru! Dystopická Díra slibuje zvrácený horor
Sci-fi megahit Netflixu se vrací v prvním traileru! Dystopická Díra slibuje zvrácený horor
11.07.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Už jsou to více než 4 roky, co diváky Netflixu ohromila dystopická sci-fi Díra, která se stala doslova přes noc globálním fenoménem. Jeden z nejúspěšnějších projektů streamovací služby nyní dostal pokračování a o násilí, krev a hororové noční můry nebude nouze.