FB pixel TP pixel
Borec z Mumie se změnil v morbidně obézního chudáka. Jeho film sklízí potlesk © Universal Pictures

Borec z Mumie se změnil v morbidně obézního chudáka. Jeho film sklízí potlesk

Brendan Fraser patřil koncem 90. let mezi největší hvězdy Hollywoodu a miliony diváků ohromoval i svým vypracovaným břišním svalstvem. Nyní se pro nový film režiséra Darrena Aronofského proměnil ve smutného muže trpícího morbidní obezitou. A podle všeho jde o velkou pecku.

4. 9. 2022 17:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser pro mnoho z nás znamená příjemné vzpomínky na dětství. Rozesmál nás v jedné z nejlepších komedií všech dob Král džungle, vzal nás na dobrodružné výpravy do Egypta ve dvou Mumiích (ne, trojka neexistuje!), pobavil ve Smlouvě s ďáblem a parádní byl i v dramatické poloze v Bozích a monstrech. Postupem času ale Fraserova kariéra upadla a v poslední době nás potěšil hlavně v seriálu Doom Patrol, kde byste ho ale v kostýmu prostě nepoznali. Nyní má ale v plánu velký comeback a ačkoli ho neuvidíme jako padoucha Firefly ve zrušené Batgirl, pořád nás čeká oscarová vábnička The Whale anebo chystaný Scorsese Killers of the Flower Moon.

Borec z Mumie se změnil v morbidně obézního chudáka. Jeho film sklízí potlesk © A24

V The Whale se Fraser díky schopnosti maskérů proměnil v morbidně obézního muže Charlieho, který váží 272 kilogramů a doslova se užírá k smrti. Stýská se mu totiž po jeho gay milenci, který dříve zemřel a kvůli němuž Charlie opustil svou rodinu a rozbil vztah se svou dcerou. S tou se v novince režiséra Darrena Aronofského snaží znovu navázat vztah. Avšak pokud znáte Aronofského tvorbu a fascinaci huntováním lidského těla, asi vás nepřekvapí, že to moc hezký pohled prostě nebude. První ohlasy z festivalu v Benátkách jsou velmi spokojené a někteří mluví dokonce o brilantním výkonu nejen režiséra a Frasera, ale i Sadie Sink, kterou všichni známe jako Max ze Stranger Things. Jde podle všeho o intimní, srdečný a dojemný portrét zkroušeného muže, který nám prostě zláme srdce na kusy.

The Whale aktuálně nemá českého distributora, to by se však mohlo po uvedení v Benátkách změnit. Tak si držme palce, aby podmínky pro nákup byly pro tuzemské distributory přívětivé a film se vyplatilo uvést i v tuzemských kinech.

Zdroj: AP

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Pán prstenů je totální megahit. Jak si vede při srovnání s Hrou o trůny?
Pán prstenů je totální megahit. Jak si vede při srovnání s Hrou o trůny?
04.09.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Amazon poněkud nečekaně zveřejnil výsledky startu seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. A jestli jste si mysleli, že novinka streamovací služby Prime Video propadne, pak jste byli na omylu. Jedná se totiž o gigantický úspěch.

Netflix konečně ukázal trailer napínavé minisérie o slavné záchranné akci
Netflix konečně ukázal trailer napínavé minisérie o slavné záchranné akci
04.09.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě zveřejnil trailer k minisérii Záchranná mise v thajské jeskyni. Po dokumentu na Disney+ a hvězdně obsazeném dramatu od Amazonu, se bude snažit přiblížit známý příběh zaměřením na detailnost a autenticitou.

Recenze na Pána prstenů chválí velkolepost. Řada věcí však lidem pije krev
Recenze na Pána prstenů chválí velkolepost. Řada věcí však lidem pije krev
01.09.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Již zítra se dočkáme prvních dvou epizod letošního nejočekávanějšího seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Po fanouškovských nadšených reakcích se k velkolepému seriálu vyjádřili i kritici. Co si o seriálu myslí?

Žižka v brutálním traileru jede bomby. Ben Cristovao přijde o hlavu
Žižka v brutálním traileru jede bomby. Ben Cristovao přijde o hlavu
01.09.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Filmový spektákl Petra Jákla se představuje v prvním necenzurovaném traileru a Jan Žižka si rozhodně nebere servítky. V ukázce seká ruce i hlavy a jeho vztek odnese i Ben Cristovao.