FB pixel TP pixel
Černý Kapitán Amerika sestřeluje stíhačky v akcí nabitém traileru problematické Marvelovky © Marvel Studios

Černý Kapitán Amerika sestřeluje stíhačky v akcí nabitém traileru problematické Marvelovky

Marvel si dal po posledních neúspěších svých seriálů a filmů pauzu a s blížící se premiérou filmu Deadpool a Wolverine servíruje velký návrat Kapitána Ameriky. Jenže ten už dávno není Stevem Rogersem. Novým lídrem se stává Sam Wilson a kromě sestřelování stíhaček se budou řešit na Ameriku velmi cílená témata rasismu.

Filmové novinky 12. 7. 2024 15:30 | Filmové novinky

Nový snímek s Kapitánem Amerikou to nebude mít vůbec snadné. Steve Rogers je totiž pryč a jeho místo nyní patří Samu Wilsonovi. Ten se jako hrdina v kostýmu z hvězd a pruhů objevil poprvé v seriálu Falcon a Winter Soldier a nyní dostává svou vlastní velkou sólovku Captain America: Nový svět, ve které bude strážit nového prezidenta Thaddea Rosse s tváří Harrisona Forda. Ten nahradil zesnulého Williama Hurta a první trailer chystané Marvelovky si ze změny vzhledu dokonce udělá i legraci.

Temný thriller s problémy

Jinak ale hrdinům moc do smíchu není. Na prezidenta totiž zaútočí Isaiah Bradley, který kdysi také podstoupil program na supervojáky a byl americkou vládou zapovězen. Film se tak po seriálu Falcon a Winter Soldier bude opět opírat o ožehavé téma amerického rasismu vůči Afroameričanům. Zůstává otázkou, jak moc bude podobné téma rezonovat ve zbytku světa, zdá se totiž, že Marvel v tomto případě vsadil na hodně lokální téma, které nemusí být v Evropě vůbec silné v kramflecích. Upoutávka jako taková pak není vůbec špatná, vyloženě ale také nestrhne, protože Anthony Mackie bohužel nemá v roli Kapitána moc velké charisma a obuv po Chrisu Evansovi se mu tedy vyplňuje dost těžko. Jinak Marvel pokračuje ve starých šlépějích filmů o Kapitánu Amerikovi, takže nás čeká zemitá špionážní akce, která čas do času dostane i digitální výpomoc. Jako když Sam zápolí se stíhačkou.

Nový Kapitán Amerika nás čeká v kinech v únoru 2025 a bude zajímavé sledovat, jestli nakonec Marvel z filmu vydestiluje kvalitu, kterou u budoucích filmů přislíbil. Okolo Captain America: Nový svět se totiž měsíce šíří drby o katastrofálních testovacích projekcích, které vedly k masivním přepisům scénáře a samozřejmě i mohutným přetáčkám. Problémem měl být nejen děj samotný, ale také neuspokojivá akce, jež neměla být na úrovni, kterou diváci od filmů s Kapitánem Americou očekávají. Tak hodně štěstí tvůrcům.

Zdroj: Marvel Studios

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  12 se líbí
Vyšehrad 2 v prvním videu. Nekorektní Lavi v pokračování nejúspěšnějšího filmu roku 2022
Vyšehrad 2 v prvním videu. Nekorektní Lavi v pokračování nejúspěšnějšího filmu roku 2022
11.07.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Největší český hit roku 2022 se vrací! Fotbalový génius Julius Lavický už totiž řádí v pokračování megahitu Vyšehrad. To hodlá první díl trumfnout úplně ve všem. Tvůrci nyní odhalili první video, v němž slibují setrvat u nekorektního humoru.

Sci-fi megahit Netflixu se vrací v prvním traileru! Dystopická Díra slibuje zvrácený horor
Sci-fi megahit Netflixu se vrací v prvním traileru! Dystopická Díra slibuje zvrácený horor
11.07.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Už jsou to více než 4 roky, co diváky Netflixu ohromila dystopická sci-fi Díra, která se stala doslova přes noc globálním fenoménem. Jeden z nejúspěšnějších projektů streamovací služby nyní dostal pokračování a o násilí, krev a hororové noční můry nebude nouze.

Ďábel nosí Pradu dostane pokračování s hvězdami. Na Netflixu a spol. je komedie stále hitem
Ďábel nosí Pradu dostane pokračování s hvězdami. Na Netflixu a spol. je komedie stále hitem
11.07.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Jak ukázal nedávný úspěch hitovky S tebou nikdy, romantická komedie rozhodně není mrtvým žánrem. Naopak jde o typ filmů, po kterých je momentálně hlad, což naznačuje i připravovaný návrat jednoho z nejlepších romcomů tohoto tisíciletí.

Kudla do zad Kevinu Costnerovi. Jeho vysněný projekt je v troskách a čekají ho dluhy
Kudla do zad Kevinu Costnerovi. Jeho vysněný projekt je v troskách a čekají ho dluhy
11.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Westernový epos Kevina Costnera Horizont: Americká sága v kinech neuspěl a srpnová premiéra druhého dílu se tak ruší. Studio Warner Bros. se totiž rozhodlo poskytnout divákům více času na objevení rozmáchlého prvního dílu. Zadlužený režisér tak netuší, kdy dojde k návratu jeho vlastních investic v hodnotě desítek milionů dolarů.