FB pixel TP pixel
Češi neskutečně válcují Netflix! Daří se hned třem tuzemských filmům © CinemArt

Češi neskutečně válcují Netflix! Daří se hned třem tuzemských filmům

České filmy na Netflixu jsou kategorií, která láká řadu předplatitelů. Důkazem je prakticky každá premiéra tuzemského filmu na streamovací platformě, jež se zpravidla přetaví v nevídaný úspěch, který mnohdy dokonce napravuje nepříliš velkou návštěvnost z kin. V poslední době zaujalo hned několik snímků včetně Jana Žižky.

9. 1. 2023 16:40 | Filmové novinky

Češi mají v posledních týdnech na Netflixu jeden úspěch za druhým. Už 5. prosince kupříkladu na streamovací službu vstoupila komediální novinka Michala Suchánka Večírek a bylo z toho zařazení v TOP 10 nejsledovanějších filmů v podstatě v celém zbytku měsíce. Podle dat naší platformy FlixPatrol se Večírek mezi deseti nejpopulárnějšími snímky objevil celkem 20krát. V jeho šlépějích pak aktuálně pokračuje loňský hit Známí neznámí, který je sice asi miliontou variací na italskou pecku Paola Genovese Naprostí cizinci, funkční a do českých reálií pouze překlopený scénář ale stále funguje. Už v kinech z toho bylo více než 140 tisíc diváků a na Netflixu se film drží v tuzemském TOP 10 už 19 dní. Stejnou dobu se mu navíc daří i na Slovensku.

Žižka válčí globálně

Tím ale ohledně úspěchů stále nekončíme. Na Silvestra totiž vstoupil na Netflix snímek Láska na špičkách, přičemž je od té chvíle umístěn v TOP 10 s průměrným umístěním kolem třetího místa. Další parádní zářez pro žánr tuzemské romantické komedie. Nikdo však samozřejmě nemá na poslední snímek v aktuálním TOP 10, kterým není nic jiného než historický spektákl Jan Žižka. Novinka Petra Jákla vstoupila na Netflix s prvním lednem a od té doby válcuje žebříček, jak se na slavného vojevůdce sluší a patří. Čert vem kvality samotného filmu i tunu historických nepřesností, Žižka zkrátka slaví na Netflixu úspěch a na rozdíl od ostatních tuzemských bijáků nejen v Česku. Aktuálně totiž slaví krásnou sledovanost i v dalších 53 zemích, kde se dostává mezi nejsledovanější desítku titulů. A zatímco v tuzemsku obvykle bojuje na první či druhé pozici, v zahraničí je pořád zhruba v polovině žebříčku. A to klidně i po 14 dnech od premiéry. Petru Jáklovi posíláme jeden obří respekt.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový hororový hit drtí kina a dotírá na Avatar. Kritici i diváci jsou nadšení
Nový hororový hit drtí kina a dotírá na Avatar. Kritici i diváci jsou nadšení
09.01.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Producenti James Wan a Jason Blum mají nový hororový hit. Novinka, která mísí zápletku z kultovní Dětské hry s moderními technologie, si dokonce v amerických kinech dovolila vyšlápnout na Avatar a sbírá extrémně nadšené recenze.

Gladiátor 2 vznikne a už má novou hereckou hvězdu! Russella Crowe nečekejte
Gladiátor 2 vznikne a už má novou hereckou hvězdu! Russella Crowe nečekejte
08.01.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Ani jsme nevěděli, že bychom Gladiátora 2 chtěli vidět, ale Ridley Scott se rozhodl nám ho dopřát. Po více než 20 letech od premiéry oscarového hitu se tak začíná rýsovat pokračování, v němž se ale s největší pravděpodobností nevrátí Russell Crowe. Kdo ho nahradí?

Nejmilovanější seriál současnosti bude pokračovat. Netflix ohledně data uvedení mate
Nejmilovanější seriál současnosti bude pokračovat. Netflix ohledně data uvedení mate
08.01.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Netflix po několika týdnech mlčení konečně prolomil ledy a potvrdil to, v co jsme všichni doufali. Seriálový megahit Wednesday bude pokračovat a navzdory některým spekulacím ho opět uvidíme na Netflixu. Nové oznamovací video ale publikum zbytečně mate ohledně roku uvedení. Vážně mladá Addamsová stihne premiéru ještě letos?

Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu
Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu
06.01.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Turbulentní změny v hollywoodském molochu Warner Bros. Discovery nenechají bez zásahu ani jeden z předních brandů HBO, epické fantasy Hra o trůny. Prozradil to samotný autor knižní předlohy G. R. R. Martin.