FB pixel TP pixel
Zmanipulovala děti a stvořila ekologickou sektu. Mrazivý trailer slibuje zvrácenou podívanou © Aerofilms

Zmanipulovala děti a stvořila ekologickou sektu. Mrazivý trailer slibuje zvrácenou podívanou

Kariéra Mii Wasikowské má zajímavou trajektorii. Před deseti lety se jednalo o nejžhavější ze jmen v Hollywoodu, ale v posledních letech ji najdete zářit spíše v nezávislých (často evropských) filmech. A nyní přichází s jednou ze svých nejzajímavějších rolí.

Filmové novinky

Režisérka Jessica Hausner, která své poslední filmy točí především v Británii, se ráda ve své tvorbě zabývá tématem manipulace. Ať už to byl placebo efekt u katolických poutníků ve filmu Lurdy, toxicita a vydírání ve vztahu ve filmu Láska šílená nebo tajemná našeptávající rostlinka ve sci-fi Malý Joe, různé formy nezdravého vlivu autorku rakouského původu dlouhodobě fascinují. Ve své novince Club Zero se rozhodla zabývat křehkým obdobím dospívání, tedy doby, kdy jsme k vnějším vlivům a názorům nejcitlivější a nejnáchylnější.

Mrazivý thriller s absurdními prvky z prostředí internátní talentové školy sleduje skupinku studentů, kteří se stanou členy elitářského Clubu Zero, který si dává za cíl uvědoměle přemýšlet nad stravou a jejími dopady na naši planetu. Téma udržitelnosti a poruch příjmu potravu je pouhou zástěrkou pro univerzálnější téma manipulace a potřeby být viděn a slyšen. Celému filmu pak kraluje démonická Mia Wasikowska, která dokonale využila svůj vzhled šedé myši, u níž byste ty nejtemnější úmysly rozhodně nepředpokládali. Tajemná žánrová novinka by se do českých kin měla podívat už 11. dubna.

Zdroj: Aerofilms

Oscary ovládl Oppenheimer. Zabodoval i zrůdný příběh z Osvětimi, vyhořel Netflix i Apple
Oscary ovládl Oppenheimer. Zabodoval i zrůdný příběh z Osvětimi, vyhořel Netflix i Apple
11.03.2024 10:20:00 | Filmové novinky

Již 96. ročník předávání Cen Akademie, které známe spíše jako Oscary, je minulostí a přinesl jen velmi málo překvapení. Nejvíce sošek si odnesl snímek Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, který se tak dočkal svého vůbec prvního ocenění za režii. Nedařilo se naopak projektům streamovacích slušeb Netflix či Apple.

Akční osmdesátky ožívají. Fighterská řežba Road House doručí poctivou chlapskou zábavu
Akční osmdesátky ožívají. Fighterská řežba Road House doručí poctivou chlapskou zábavu
10.03.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Pokud se vám stýská po svalnatých hrdinech, jednoduchých zápletkách a efektních akčních scénách, v nichž se lámou kosti a každý úder bolí jako byste narazili do vlakové soupravy, již brzy se dočkáte jednoho nostalgického návratu. Premiéru si totiž na festivalu SXSW odbyl snímek Road House, který slibuje zápasnickou řež ve stylu UFC. A online premiéra je za rohem.

Jeden z největších sci-fi seriálů roku je tady. Velkolepý trailer ukazuje setkání s mimozemšťany
Jeden z největších sci-fi seriálů roku je tady. Velkolepý trailer ukazuje setkání s mimozemšťany
08.03.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix se ve strhujícím finálním traileru k epické sci-fi Problém tří těles snaží nalákat fanoušky žánru, aby se vypravili do světa slibujícího úchvatný vizuál a znepokojivou atmosféru vyvolávající pocit napětí a očekávání.

Disney slaví historický trhák. Vynikající Šógun rekordně dominuje u diváků i kritiků
Disney slaví historický trhák. Vynikající Šógun rekordně dominuje u diváků i kritiků
08.03.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Seriál z produkce FX, který je uváděný zároveň na streamovacích službách Hulu a Disney+, se stal celosvětově nejsledovanější premiérou v kategorii hraných seriálů určených dospělým divákům. Disney si tak připisuje velký úspěch a ukazuje, že může jeho nabídka velmi dobře cílit nejen na mladší publikum.