FB pixel TP pixel
Další hutný survival! The Aeronauts od Amazonu láká na napětí a obsazení © TMDB

Další hutný survival! The Aeronauts od Amazonu láká na napětí a obsazení

Studio Amazon právě vydalo trailer k dobrodružnému filmu natočenému podle skutečných událostí The Aeronauts. V příběhu z druhé poloviny 19. století o odvážné pilotce horkovzdušných balónů a vizionářském meteorologovi ztvární ústřední dvojici Felicity Jones a Eddie Redmayne.

Filmové novinky

V roce 1862 pilotka horkovzdušného balónu Amelia Wren (Felicity Jones) vytvořila pracovní pár s meteorologem Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby se dostali za obzor tehdejších znalostí a prozkoumali oblohu z výšky, které do té doby nikdo nedosáhl. Let, který překonal rekordy, se ale neobešel bez potíží a téměř skončil katastrofou. O této události bude vyprávět nový film z produkce studia Amazon a trailer láká na napínavou podívanou, jež může divákům majícím strach z výšek přivodit nepříjemné chvíle. K navození co nejvěrnějšího zážitku byl film částečně, podobně jako Mission: Impossible - Fallout nebo Nolanův Dunkerk, natáčen na IMAX formát, a počítalo s nasazením filmu do této sítě kin. Bohužel Amazon změnil datum premiéry z počátku listopadu na prosinec, a i když se The Aeronauts do kin na chvíli podívají, IMAXovské prosincové sloty už jsou obsazené, což je pro film dle trailerových ukázek, které opravdu působí velkolepě pohlcujícím dojmem, velká škoda.

Režii snímku si vzal na starost Tom Harper známý především režií několika dílů seriálu Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu a BBC adaptace Vojny a míru z roku 2016. Kolem filmu ovšem panuje i další kontroverze. Snímek se totiž zaštiťuje vznikem na základě skutečných událostí, ovšem Amelia Wren je zcela vymyšlená postava, která nahradila skutečného vzduchoplavce Henryho Coxwella, což se samozřejmě mnoha lidem upřednostňujícím historickou věrnost moc nelíbí. Z producentského hlediska bylo ovšem spojení páru Redmayne-Jones navazujícího na oscarovou Teorii všeho poměrně jasným rozhodnutím a nasazení do kin naznačuje, že by tento úspěch Amazon rád zopakoval. Online pak bude film dostupný 20. prosince.

Reklama  217 zobrazení  
Režisér Dannyho parťáků ukázal komedii o kauze Panama Papers
Režisér Dannyho parťáků ukázal komedii o kauze Panama Papers
29.08.2019 15:30:00 | Filmové novinky

Režisér Steven Soderbergh letos točí ve vysokém tempu. Jen pár měsíců po uvedení snímku High Flying Bird pro Netflix chystá komedii popisující slavnou kauzu uniklých informací o daňových rájích Panama Papers.

Scorseseho The Irishman bude v kinech jen krátce a ještě ne ve všech
Scorseseho The Irishman bude v kinech jen krátce a ještě ne ve všech
29.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix svůj doposud nejdražší film exkluzivně propůjčí kinům asi na 4 týdny, tedy většinu listopadu, před tím, než se kriminální drama objeví přímo na jeho streamovací platformě.

Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King
Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King
28.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Vycházející herecká hvězda Timothée Chalamet v novém ambiciózním historickém dramatu od Netflixu The King sehraje hlavní roli krále Jindřicha V., který neochotně nastoupí na trůn, aby se z něj stal jeden z největších válečných panovníků středověké Anglie.

POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
27.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Práce na lokalizaci Netflixu do českého jazyka se krůček po krůčku naplňuje, což potvrzuje jak poměrně rychle narůstající počet otitulkovaných snímků, tak i mírný růst nadabovaných pořadů. Nedávno pak byly potvrzeny i dabingové práce na novém seriálovém Zaklínači.