FB pixel TP pixel
Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King © TMDB

Film roku? Netflix uvedl skvostný trailer na historický velkofilm The King

Vycházející herecká hvězda Timothée Chalamet v novém ambiciózním historickém dramatu od Netflixu The King sehraje hlavní roli krále Jindřicha V., který neochotně nastoupí na trůn, aby se z něj stal jeden z největších válečných panovníků středověké Anglie.

Filmové novinky

Již loni se Netflix předvedl s výbornou výpravnou řežbou Outlaw King a letos se pokusí s podobnou látkou zabodovat znovu. Tentokrát si autoři filmu vzali na pomoc Williama Shakespeara a jeho hry: první a druhou část Jindřicha IV., a Jindřicha V. Mladý princ Jindra (v originále Hal), který nestojí o to být králem, je přesto po smrti svého otce Jindřicha čtvrtého donucen stát se novým anglickým panovníkem, Jindřichem pátým. Musí se ovšem vyznat v politikaření, pletichách a nekalých hrách svého dvora, stejně jako dovést válku rozpoutanou jeho otcem ke konečnému vítězství. Netflix se nyní vytasil s první ukázkou a nutno uznat, že vypadá luxusně. Naturalistický look s masivním hudebním podkresem dokáže královsky navnadit a my můžeme nyní jen doufat, že takhle atmosféricky bude film působit celý.

Režie snímku se ujal David Michôd, který již pro Netflix natočil válečnou satiru War Machine s Bradem Pittem v hlavní roli. Na scénáři pracoval Michôd s Joelem Edgertonem, se kterým dlouhodobě spolupracuje (Kuše, Království zvěrstev). Edgerton rovněž ve filmu ztvární jednu z ústředních rolí, člena královy družiny, zhýralého rytíře Falstaffa. Hlavní postavu Jindřicha pátého si zahrál Timothée Chalamet, který nedávno zazářil v gay romanci Dej mi své jméno, za níž byl nominován na Oscara. I další charaktery jsou obsazeny výraznými herci jako Robert Pattinson, Ben Mendelsohn, Sean Harris nebo Lily-Rose Depp. Světovou premiéru si snímek odbude na benátském filmovém festivalu již příští týden, ve vybraných amerických kinech odstartuje 11. října a na Netflixu bude k vidění od listopadu. Česká lokalizace navíc bude obsahovat nejen titulky, ale i dabing.

 1 814 zobrazení   28 se líbí
POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
POTVRZENO: Zaklínač bude na Netflixu mluvit česky, dabing je ve výrobě
27.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Práce na lokalizaci Netflixu do českého jazyka se krůček po krůčku naplňuje, což potvrzuje jak poměrně rychle narůstající počet otitulkovaných snímků, tak i mírný růst nadabovaných pořadů. Nedávno pak byly potvrzeny i dabingové práce na novém seriálovém Zaklínači.

Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
Perníkový táta má konečně celovečerák. Máme trailer a datum uvedení
25.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Seriálová bomba Breaking Bad alias Perníkový táta se po spin-off Better Call Saul (Volejte Saulovi) konečně dočká své filmové verze. Ta naváže na finále seriálu a dočkáme se jí již v říjnu.

Jon Snow vstupuje do MCU a Marvel s Disney+ potvrdili další seriály
Jon Snow vstupuje do MCU a Marvel s Disney+ potvrdili další seriály
24.08.2019 | Filmové novinky

Disneyácka akce D23 Expo se tentokráte zaměřila na novinky v rámci chystané streamovací služby Disney+. Pojďme se podívat na nejzásadnejší momenty a odhalení, kterých jsme se na ní dočkali.

Režisér Ality chystá podobnou sci-fi pro Netflix
Režisér Ality chystá podobnou sci-fi pro Netflix
23.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

We Can Be Heroes je název nové superhrdinské sci-fi, kterou po vzájemné dohodě se streamovací společností Netflix napíše a zrežíruje slavný texaský filmař Robert Rodriguez. Ve filmu se objeví například Priyanka Chopra nebo Pedro Pascal.